Kako si stekla dojam da sam ja znanstvenik?
Sto se odgovora tice bez namjere da ulazim u rasprave...ne, gotovo je nemoguce dovesti u korelaciju suncevu aktivnost sa pojavnoscu potresa vecih magnituda na Zemlji. Zasto kazem bez namjere da ulazim u rasprave...zato sto se uvijek nadje likova koji u svemu vide urotu CIA - e/masona/obozavatelja bipsica koji su nakon sto su ukrali Tesline nacrte "apokalipticnog megatrona" isti unaprijedili i njime izazvali pomisanje i dezintegraciju Jupiterove pjege, a sto je dovelo do pojacane sunceve aktivnosti, a onda shodno tome i do treskavice i sveopcega kupanja u Japanu ili na Haitiju recimo. Tako postoji mongo blogova na kojima ljudi bez previse tehnickoga znanja dovode u korelaciju kategorije koje imaju problema i ispisati bez pogreske.
Na vise navedenom grafu se lijepo vidi prikaz sunceve aktivnosti u korelaciji sa potresima magnitude vece od 6.
Koristeni podaci:
http://earthquake.usgs.gov/earthquak...pic_global.php
Jasno se vidi da medjuovisnosti nema nikakve.
Dokumentirano postoji (sto je i logicno) vrlo jasna veza izmedju sunceve aktivnosti i promjenama u intenzitetu magnetskih polova i sila (tzv. manetne oluje). Pa su neki pokusali dovesti u korelaciju pojavnost magnetnih oluja i potresa, sto nema smisla, jer da se korelacija na tome slucaju moze dokazati, ista bi se biljezila i u pojavnosti potresa uz pojacanu suncevu aktivnost.
I da...ako to ovo zanima baci oko na: S. D. Odintsov, G. S. Ivanov-Kholodnyi and K. Georgieva, Solar activity and global seismicity of the Earth...mislim da je to poprilicno korisno stivo koga god zanima (stavio bi dokumenat, ali ga ne mogu naci vise).

cega se i japanci boje, jer i dalje drze stanovnistvo u stanju pripravnosti na evakuaciju zbog potencijalnih novih potresa te tsunamja..
Odgovori uz citat

Bookmarks