Ovih dana mislim kupiti mobitel ali bi prije kupnje htio da znam šta mu znače neki pojmovi koje vidim da se spominju u karakteristikama mobitela kojega želim kupiti.
Ako neko može da mi objasni šta mu ovo znači:
mreža 3G - HSDPA 7.2 / HSUPA 5.76
glazba i zvuk: DRM - OMA DRM 1.0 Full
povezivost: wap
povezivost: Tv izlaz
oma: data sinhronizacija
Bilo bi dobro da si naveo koji mobitel je u pitanju![]()
Radi se o mobitelu Samsung i9000 galaxy S .
Nadam se da sam napravio dobar izbor.
pa ono ful laički
3g znači da imaš brzu internet vezu preko mobilnih mreža. 7mb. dakle napredni oblik GPRS/EDGE koji su relativno spori
DRM znači da je nešto zaštićeno od kopiranja, zanemari
wap je laički rečeno internet preko mobitela, njega su imale stare generacije mobitela, kad ti pol stranice ni ne prikaže kak treba, noviji aparati imaju potpuno sposobne html browsere.
tv izlaz je već rečeno, dakle moš spojit mobitel na tv/monitor i tak
sinkronizacija znači da možeš postavti usklađivanje s recimo svojim google računom (mail, kontakti, kalendar) ili nekim drugim servisom (facebook, twitter)..
![]()
Evo maloprije sam napokon kupio Samsung I9000 galaxy i sad mi treba pomoć
Sutra idem na put i za probu bi htio uspostaviti video chat sa prijateljem na comp preko skype-a.
Ima li koja verzija Skype-a za Android mobitele
Nema video chata na Skypeu, to radi samo na Gtalku.
Idemo izvan teme, tome ovdje nije mjesto.
http://www.skype.com/intl/en-us/get-...e-for-android/
tu je link za skajp
ja ga imam na svojoj symbian nokiji tako da i tebi će radit sada neznam dali oćeju video pozivi to trebaju ekipa na androidima kazat ali pozivi i text trebalo bi
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Video chat navodno radi, a to bi radije preporučio Fring.
Evo sad sam pokušao download skype for android sa http://www.skype.com/intl/en-us/get-...e-for-android/ ali neče.
Dolazi poruka This app is incompatible with your T-Mobile Samsung GT-I9000.
Ne mogu vjerovat, novi mobitel pa da ne može. Ima li koja verzija skype-a za moj mobitel
Pa probao sam i sa marketa ali neče.
Piše: Choose device on which to install i kad kliknem na to prikaže naziv mog mobitela ali piše this item cannot be installed in your device`s country
Nije mi jasno zašto, ako piše da je free
Bookmarks