ima li neka na njemačkom (ne engleskom) formula za 4x4x4 jer ja nisam naso.....
Evo, ja sam utrošio 5 minuta i 17 sekundi za čitanje ovog threada i priloženog tutoriala, te sad idem na pivo, ne pada mi na pamet da gubim vrijeme s kockom.![]()
ima li neka na njemačkom (ne engleskom) formula za 4x4x4 jer ja nisam naso.....
....DULCE ET DECORUM EST PRO PATRIA MORI....
Samo ludak prkosi jacima od sebe i izlazi kao pobjednik!
Imaš link na prethodnoj stranici http://www.geocities.com/alchemistma...enge/index.htm
ja sam slozio samo onu 3x3x3 tako sto sam odsarafio šaraf ispod jednog kvadratica i onda je slozio pravilno!!!
¸¸,ø¤°´`°¤ø,¸¸---===][XXX][===---¸¸,ø¤°´`°¤ø,¸¸
hahaha...imate na youtubeu neke algoritme i sve vam ljudi pokazuju kako se slaze...tako sam ja naucio slagat ovu 3x3x3..... ja sam kocku 3x3x3 slozio tj moj rekord je 38 sekundi (nije da se hvalim ali eto...puno vjezbe...prvi put sam je slozio tek nakon 1 mj...a vidi sad koliki mi je rekord nakon 3 mjeseca)
... vidim da bi neki htjeli kocku 4x4x4...odite na mozgalice.hr ... tamo cete naci one prave i kvalitetne kocke...ja jos malo narucujem tu 4x4x4
![]()
Zadnji uredio CRO_TIgeR : 26-05-2011 u 10:39
Da ti i napišem ne bi vjerovao, uostalom radi se o rekordu koji je napravljen još 1981. tako da nije ni bitno. Ako želiš spadati u one čiji je rezultat vrijedan spomena onda brzinu slaganja moraš spustiti ispod 30 sekundi. Za vrhunske rezultate moraš ići ispod 15 sekundi. Osim slaganja jedne stranice pa prvog drugog reda, križa ... postoje i drugi (brži) načini. Ako te zanimaju mogu ti objasnit.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
i mene zanima![]()
...i ja sam se ufurao, nego CRO_TIgeR daj linkove, koje si koristio
HC4L
Puno brži način je da prvo postavite sve ćoškove na svoja mjesta i onda ubacujete sredine. Na kraju vam ostaje srednji red koji nije problem posložiti. Ako vam ostanu pogrešno orijentirane dvije kockice ispravljate ih tako da obje idu na doljnu stranu. Zatim tu doljnju stranicu okrenete lijevo ili desno po želji , a srednji okomiti red pomaknete gore ili dolje isto po želji i to ponovite 4 puta. Nakon toga ponovite isti postupak obrnuto. Svejedno je na koju stranu krenete, ali ne smijete mijenjati smjer.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ah...cuj...kad sam je vidio od prijatelja odma je i mene pocela zanimati...narucio sam si pravu kocku (ne one po pet kuna) i poceo vjezbati...krenilo mi je i poceo sam slagati sve brze i brze...trazio sam razne linkove i sve...zapisivao sam algoritme sa raznih videozapisa sa youtubea...nakraju sam sve algoritme naucio napamet i krenuo lagano slagati (slovkajući u glavi)...sad algoritme vise nemam a ruke same jure...algoritmi mi vise ne trebaju...trazi po youtubeu tamo bi trebao naci...![]()
Evo vam jedan link. Način slaganja je malo drukčiji, ali rezultat je na kraju isti.
http://lar5.com/cube/index.html
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks