Sve zavisi sta tocno zelis instalirat ako je samo sbf ,znaci stock froyo , onda nemas tu puno posla.
Treba ga rootat ,pa ga prebacit u bootloader modu tako da ga iskljucis ,drzis tipku za ukljucivanje i vol down ili up neznam tocno za eclair .
Kad udjes u taj bootloader onda ce ti na rsdu ocitat mobitel i (naravno prije toga moras stavit sbf u rsd)samo stisnes start i pricekas upute na rsdu. To je onako na brzinu. Ako zelis updatetat na neki drugi rom kao cyanogen onda tu vec ima malo vise muke.
P.S. Sad sam na CyanogenModu i Pays Romu i mogu rec da CM radi puno brze i manje RAM-a trosi. Samo taj CM nije gotov do kraja ali moze se koristit svakodnevno bez problema. Još moraju rjesit FM radio,aGPS i videorecording a ostalo sve radi.
Mogu ti pomoc preko gtalk il neceg slicnog ak trebas dodatni info.![]()
Zadnji uredio Xviper : 20-04-2011 u 11:05
moze mala pomoc mozda jos niko nije trazio ali dali ima neko uputstva za defy na hrvatskom mislim na potpuna uputstva ne one skracene verzije
Da ne otvaram novu temu, zanima me samo jedna stvar. Kakav je autofokus na kameri ? U biti važno mi je da mob odlično ili barem vrlo dobro čita EAN i QR kodove, sa papira,ekrana....
Ima li tko kakva iskustva?
@GoGs
Neke stvari se stvarno ne zaboravljaju.... Nego nešto me uhvatila nostalgija pa opet razmišljam o novoj stranici vezanoj za Motorole.........
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
http://www.youtube.com/watch?v=HuI4tzjbkiY
1:20
jako brzo fokusira i snima fotke, s tim nećeš imati problema..
čak ni milestone nije u tome loš, imam desire i milestone, kamere su neusporedive. na desireu brže fokusira, ali pročitati QR code je teška misija za desire.
ako defy ima upola dobar autofokus kao milestone, neće biti problema uopće, baš kak pajo veli.
Barcode Scanner - cita EAN i QR kodove.. autofokus radi super s tim programom a u kameri bas i nije nesto prisutan tj opce nema tog continuous autofocus-a
https://market.android.com/details?i...=search_result
Zadnji uredio Xviper : 05-05-2011 u 13:14
na gsm areni piše ai posvuda na netu da defy i ajfon4 imaju isti procesor samo ajfon ima 200 herza više, šta to je istina ili je ipak različit komad hardwera?
i ako je isti koliku prednost daje tih 200 herza?
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
neznam dal je taj procesor isti.. ionak se nezna sasvim tocno koji je model . Jedino sto se zna da motorola ima isti senzor za kameru kao i ajfon..
Inace tih 200mhz se digne overclockom bez beda znaci na 1000mhz a ide provjereno do 1200mhz za 24/7.
procesor nije isti..
i defy i iPhone imaju cortex jezgru, al su proizvođači procesora drugačiji kao i sama implementacija što povlači i skroz drugačije karakteristike..
(razlika je i u GPU-u)
@Xviper: koliko si siguran za ove senzore?
Pise ovako...Na kraju je ispalo da je kamera s crvenom lecom bolja jer snima HD ..Green sensor is OV5642 is probably same as IPhone 4 sensor. Red is like Milestone sensor. So green should be theoretically very good.
Problem being Motorola hasnt figured out how to use the OV5642 with the TI OMAP processor.
Vec smo ono prije zakljucili da Defy ima OMAP 3630-800 i powerSGX 530 gpu.. znaci da vjerovatno nije isti cpu
zanimljivo...
očito iphone ima dosta bolju optiku (na testnim fotkama koje sam radio sa defyem sam primijetio geometrijsko izobličenje)
ps. jel bi ti bio problem staviti neki landscape slikan sa defyem?
i to je meni bilo malo čudno da defi od 2000 kn ima polovicu djelova kao i ajfon od 7000 jer ipak ime da se plati 3 puta je previše..
a što se tiče OC defija on ima jedini vodeno hlađenje pa ti diži i na 3 GHz![]()
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
ma defy je zakon .. imao htc wildfire,x8,x10 mini,lg optimus.. defy ih sve sisa..a za iste pare
Ljudi, jel istina da baterija traje nekih 10 sati?
Na drugim forumima ljudi zbilja hvale Defy i, meni je do sada u centrima najbolje legla u šaku (HTC su mi jednostavno preveliki za držati).
Trenutno imam E63 kojoj baterija uz dosta priče, glazbe i surfanja jedva drži dva puna dana.
Sada, ako Defy treba puniti dvaput dnevno...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Meni priča od jednoga sata u prosjeku dnevno najviše cucla bateriju.
A u Defy sam se jednostavno zaljubio.Mali, simpa touch mobitel sa svim funkcijama koje čovjek može poželiti, WiFi-jem, 5Mpix kamera s VGA snimanjem, relativno ugodno sučelje za tipkati SMS/MMS.
Dovoljno malena da sve funkcije po ekranu mogu napraviti jednom rukom (što mi je jako bitno).
Samo ne znam što čekam još za kupiti mob.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
Hej ljudi, pa nisam je valjda jedini čiji DEFY ima grešku kod snimanja videa u VGA rezoluciji. Naime u gornjem desnom kutu se pojavljuju bijele linije(smetnje) te slika poskakuje. Molim vas da provjerite to na svom mobu, da li je to tko reklamirao u servisu?
Jesi probao druge camera aplikacije npr. LGcamera app ,ako je i tam ista stvar onda znaci da je problem hardware-ski.
Zadnji uredio Xviper : 16-05-2011 u 12:47
Probao sam i druge aplikacije za snimanje, ali problemi identični. Nisam napomenuo da se to ne događa sa CIF rezolucijom.
Bookmarks