Da li ima IPhone aplikaciju za FM radio?
A da vi PRESTANETE toko pljuvat po iphoneu(opcenito na svim forumima),kome ne pase iphone pdma udri pljuvat,ak ti ne pase promijeni tel nemoras odma ovo nije dobro ono nije dobro-.-'nema BT,super ak ti treba BT neces uzet i4 i kraj price!koristila sam DHD i promijenila sam ga za i4 i preporodila sam se.kaj meni nes nije pasalo i da udrim pljuvat po DHD??!i da imala sam glupi BT na DHD i korisila NULA puta meni to fkt nije potrebno....
Da li ima IPhone aplikaciju za FM radio?
Prije svega nadam se da će moderatori izbrisati najmanje polovicu postova u ovoj temi, jer nemaju nikakve veze s pitanjem koje je postavio čovjek u prvom postu. Koristio sam i4 i Desire, dok DHD i Nokiu nisam, tako da ti mogu dati nekakvo polovicno misljenje.
Od navedenih uređaja najkompletniji mi se čini i4, a DHD je vjerojatno jako blizu i odluka ce se vjerojatno svoditi na pitanje razlike u cijeni između dva navedena uređaja i tvog afiniteta prema iOS-u i/ili Androidu.
IOS je odlican sustav, a iphone je vjerojatno najprivlačnije izrađen mobitel današnjice, od vrhunskih materijala. Upravo ta izrada (staklo s obje strane i antena koja se proteze oko cijelog uređaja) i cijena koju si/ces platiti, uvjetovati ce da ces taj mobitel morati dodatno štititi (bumperi, folije, caseovi itd.). Rasprave oko kvalitete display-a, bluetootha itd. zanemari jer su to klasicne (potpuno bezvezne) svađe fanboys vs. haters, koje cesto koriste lose i neargumentirane tvrdnje i opcenito zamute raspravu subjektivnim stavovima.
Uz prethodno rečeno, Android je također odlican OS. Činjenica je da nije u pocetku bio tako uglađen i usminkan poput ios-a, ali verzija 2.3 jako lijepo izgleda i ima sve (ili cak i vise) funkcija kao i IOS. IOS jos uvijek ima nesto veci broj aplikacija, te su malo popularniji medu developerima ne samo na makro vec i na mikro razini (primjerice zaba je odavno uvela uslugu nebankinga na mobitelima i to na iphoneu, a za android jos uvijek ne postoji aplikacija). Ipak, Android ce i tu vrlo brzo dostici ako ne i prestici IOS, a dodatna prednost Androida je sto postoji jako veliki broj ljudi koji razvijaju customROM-ove koji mogu biti jako dobri (googlaj xda-developers).
Sto se tice kvalitete izrade samog uređaja, spomenuo sam da mislim da je iphone vrhunski izrađen, ali me smeta to što takvu izradu treba cuvati, a jedini nacin za to je oblaciti iphone u bumpere caseove itd. To mi se nekako cini kao kupnja nekog Porschea kojeg onda treba dodatno zastiti, odnosno koji se ne moze voziti kao neki normalni auto jer postoji mogucnost da se osteti, a popravak je nemoguc ili vrlo skup. Takav automobil/mobitel nije za svakoga i kad sam koristio i4 nisam imao nikakav bumper ili slicno vec samo futrolu. (zamjenio sam ga iz drugog razloga).
DHD (pod pretpostavkom da je izradjen isto ili slicno kao Desire) je također izvrsno izrađen, zadnja strana mu je vjerojatno od plastike koja pod rukom imitira gumu (sto je odlicno jer ga je mnogo lakse drzati). Ni najmanje ne sumnjam u njegovu kvalitetu, ali je sigurno da iphone u usporedbi sa DHD ima jedan dodatni "sexy" faktor. Osobno mi je malo presirok i makar imam izrazito veliku saku, mislim da mobitel nikako ne bi smio prelaziti 65mm sirine. Siroki mobitel je nepraktican za drzati u ruci. Istina ima veliki ekran pa je pregledavanje interneta, mailova i tsl. na takvim mobitelim izvrsno, ali to istovremenu znaci i veliku potrosnju energije, sto uvjetuje ili brzo praznjenje baterije, ili veliku bateriju, koja onda cini mobitel teskim. Uglavnom, moje osobno misljenje je da bi se na 4.0 inca dijagonali ekrana mobiteli trebali zaustaviti (4.3 za neke kojima je bas stalo).
Razlog zasto mi niti i4 niti Desire nije odgovarao je sto ponekad (par puta mjesecno) mobitel koristim izrazito puno i u takvim situacijama mi niti jedan od ova dva nije izdrzao vise od 10 do 12 sati (to je znacilo da ako bih izasao iz kuce u 8 ujutro vec oko 5-6 poslijepodne bi se pitao kako cu napuniti mobitel, sto nije zgodno ako nisam blizu nekog punjaca). Tako da mi je baterija bila problem na oba mobitela. Na DHD-u ne vjerujem da je situacija s potrosnjom baterije bolja.
N8 ne mogu nesto posebno komentirati, osim da mi se taj symbian ipak cini zastarjelim. Kamera je navodno debelo najbolja. Savjetujem ti da procitas ili cak pogledas video recenziju ovih uređaja (vise ili manje objektivna misljenja mogu se naci na: gsmarena, phonearena, phonedog, technobuffalo, engadget, boy genius).
Među četri navedena mobitela (ne uzimajući cijenu kao faktor) moj izbor bi bio: i4, DHD (i4 mi je ispred DHD samo zbog sirine DHD-a koja mi ne odgovara), Desire, N8.
Tocno to oba su super na tebi je da odlucis. Ja sam bas zbog velicine mijenjala DHD jer ua malu zensku ruku ono je koma,takoder baterija mi se cini bolja na i4 ako nis drugo izdrzi bez frke 1dan dok je kod DHDa to bio problem morala sam svietlo stavit na 20% i sparat bateriju da izdrzi-.-'i4 ima radio samo prek neta dok DHD ima obicni radioma oba su ti super,ali ovisno o tvojim pririotetima vidi koj ti je bolji
![]()
@dorian_gray
Vidim da si nešto stariji forumaš pa te neću smatrati početnikom,ali za Boga miloga kako možeš reći da JaTelefon4 ima FM radio pa odmah zatim (prvih 8 riječi u tvojem postu) "napomenuti" da to što ima - nije FM radio?
Čovjek je jasno pitao da li iPhone4 ima FM radio ?
NEMA,a osim toga ono što si ti napisao nema nikakve veze sa FM-om. Vidi na:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Frekvencijska_modulacija
Napisao si čak da je to striming,a to je (po mojem mišljenju) samo obični audio player koji kao izvor podataka koristi neki URL i to je to.
To apsolutno nema nikakve veze sa FM radijem. Ako si htio reći nešto drugo,a tako nije ispalo, ja ti se ispričavam što te nisam shvatio.
Poznavatelji tematike mogu se samo nasmijati tvojem odgovoru.
Nije li jednostavnije bilo reći da iPhone nema FM radio?
@mateob
Ova tvoja dvojba me podsjeća na jednu jaaaaaaaako staru temu,vidi na:
http://cafe.mobil.hr/threads/15266-S...il-Windows-mob
Tu je dvojba bila između Symbiana i Windowsa,a danas je to između iOS-a i Androida.
No kako bilo,tada je moj odgovor (post broj #7) bio: ".....Jer stvarno bi morao osobno probati da se uvjeriš u razlike......."Ali ti si TI i nitko osim tebe ne može odlučiti. "
I danas 5 i po godina nakon te teme odgovor je u biti u tome;za što ćeš koristiti mob?
Kada odgovoriš na to pitanje, tada će i izbor biti lakši.
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
Čovjek je pitao ima li iphone aplikaciju za FM radio. Mozda sam krivo shvatio, ali mislim da odgovor bas i nije tako smijesan. Uglavnom, znam da nema FM receiver, ali sam htio napomenuti da moze slusati radio postaje preko aplikacije.
Respect i tebi, vjerojatno se nismo shvatili (nisi ni ti bas spring chick na forumu)...
Evo i ja imam istu dilemu... Upravo sam prodao SGS i sad biram izmedju DHD, i4 i Obicnog Desire-a
Po vama koliko vidim najbolji su i4 i DHD
DHD - Najveca zamjerka mi je ogromna velicina uredjaja, sto mi vrlo smeta, ali 1.5gb memorije za aplikacije i potpuno funkcionalan 2.3.3 sa Sense 2.1 ga spasavaju.
DHDa nisam koristio niti probao ali koliko vidim na recenzijama 3D igre i fluidnost samog softvera je odlicna i 8mpx kamera je isto super.
i4 - Nije android, ali opet iOS nije za baciti (pogotovo kad vidim one kvalitetne igre i aplikacije) i dosta jednostavno sucelje
Desire - po vama je vec zastarijeli model, meni izgleda sasvim solidno, nije nesto losiji od DHDa a i jeftiniji je u njuskalu za gotovo 1000kn
Desire sam koristio (original 2.2 ROM) i bio mi je sasvim ok, ali ponekad je znao laggat, sad neznam dali je to slucaj i u CustomROM-ovima. Gingerbread 2.3.3 sa Sense 2.1 koliko vidim jos nije potpuno funkcionalan (ne radi video snimanje, valjda ce biti uskoro rijeseno). Ima jako malo interne memorije za aplikacije (140mb?) sto mi je totalni šok nakon SGSa (2gb). S-LCD mi izgleda ok, samo mi nekako ima roze nijanse u crnoj i sivoj boji. Kamera? Nisam ju isprobao pa me zanima vase misljenje. 3D igre?
Ili da jednostavno pricekam 2,3 mjeseca da dodju novi Dual core, tegra blabla mobiteli?
Vase misljenje?
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
OK vjerojatno je "neshvaćanje" bilo u pitanju. Na kraju krajeva možda je i od korisnika malo nesmotreno pitati ima li neki fon FM aplikaciju,ako u specifikacijama piše da taj telefon nema FM prijamnik? Jedno bez drugog baš i ne ide,ali kako bilo da bilo nadam se da smo kolegi barem malo razjasnili stvar.
Pozdrav!!!
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
Mislim da ću ići na iPhone zbog toga kako je naveo dorian_gray DHD ima preširok ekran. Hvala svima na korisnim savijetima, i nadalje možete ostavljati komentare jer su vrlo edukativni!
Takodjer kupujem iPhone, 32gb za 2200kn u tarifi... Ja zadovoljan...
Sony Xperia S-Sony Xperia Mini Pro-Samsung Galaxy SII-Samsung Nexus S-HTC Flyer[/U][/B]-HTC Sensation-Motorola Defy-iPhone4-Xperia X8-Galaxy 3-GalaxyS-Hero-Pulse-8800-i3G-5800-6288-KU990-6131-W760-W910-K800-K750-D750-K700-3660-CF62-C65-C35-OT 300/OT Easy
Kao novopečeni ajfonovac, samo bi dodao da nikad ne bi kupio iPhone da ga ne mislim jailbreakat. Jer po difoltu je nevjerovatno zaključan, toliko mu osnovnih funkcija fali da bi meni bio neupotrebljiv. Kada se jb-a i potroši 200-titanjak kn( ili se skidaju krekane) na neke appove koji mu omoguće funkcije normalnog telefona poput bluetootha ili mogućnosti da stavim više od 12 appova u folder, onda to već postane ok aparat. Jer činjenica je da je ljepši, ima bolju bateriju i bolje aplikacije od ostalih.
Zadnji uredio niten : 03-05-2011 u 14:11
Mob je uzet u tekomu 24.3.,4.3 je iOS a bb 4.10.01. Sad je na 4.3.2 jb.
Ma jasno,ovisi o preferencijama,al opet....osobno bi se osjećao prevarenim da sam skupo platio mobitel pa da nemogu nekome bluetoothom poslati sliku ili mp3. Ne koristim to često,ali zašto biti bez toga kada to mobiteli imaju kao normalnu funkciju valjda 10 godina. Ili recimo,igraš igru/koristiš app i dosta ti je,oćeš je izgasiti da ti ne stoji u memoriji telefona. Šta moraš raditi bez jailbreaka...stisni home da izađeš u springboard,dvaput stisni home da se digne task manager, stisni i drži na ikoni igre da se pojavi crveni kružić, stisni crveni kružić,stisni home opet. I to je jedini način da izgasiš app. Daj me nemoj j..... Čemu to kad na jailbreakanom samo držiš home pola sekunde duže i app se izgasi. 10 sekundi naprema pola sekunde,zašto genijalci iz Applea misle da treba potrošiti 10 sekundi da se izgasi najobičnija aplikacija?
Mislim,meni je jasno da ako apple uspijeva prodavati mp3 player koji nema ekran ili naplaćivati obični usb kabel 170 kn da će i ovakav polufunkcionalan telefon biti hit,ali neke stvari bi stvarno trebali omogućiti i na ne jailbreakanom aparatu.
Zadnji uredio niten : 04-05-2011 u 01:27
Mislim da u pogresnoj temi pokreces raspravu o necemu sto bi ameri nazvali pet peeve. Stvar je u tome da svaki od navedenih uredjaja obavlja puno razlicitih funkcija jako dobro, a isto tako svaki ima nekakav feler. Stvar je korisnika koji mu feler smeta a koji ne... Evo ja za svaki gore navedeni problem imam rjesenje (dodatci preko ebaya su super jeftini), ili me to jednostavno ne dira (gasenje aplikacija), a isto tako takvih malih problema nadjes na svakom uredjaju (top telefon koji nema flash, izgled pojedinih appstoreova, estetika aplikacija itd.).
Point, mislim da raspravu treba prebaciti u drugi dio foruma. Cestitke ponosnom ocu novog iphonea ;-)
P.S. Nemam nikakav skriveni motiv i jednako bi mi bilo drago da je covjek uzeo dhd, ili n8. Ja sam donedavno nosio wp7 uredjaj, a ovo pisem sa BB-a (tako da sam stvarno otvoren prema puno platformi ;-)
A dobro,napisao je čovjek da i dalje ostavljamo komentare pa da se nadovežem za neke buduće dileme. Za ljude kojima je npr., BT i gašenje aplikacija važno,ako nisam jedini.![]()
Jedan savjet kad se već ovako dopisujemo. Ako do sada nisi kupio iPhone i ako možeš pričekati još npr. mjesec dana (nema šanse da će t-mobile od 1.5. povisiti cijene, a onda za 15 dana sniziti iste, dakle povećane cijene će minimalno biti tu do 1.6. ili 1.7.) onda zagrizi i pričekaj do rujna.
Apple je ove godine prema svemu sudeći odlučio malo kasnije izbaciti novi iPhone, ali bez obzira na to ovo je kraj ciklusa iPhonea4.
Ostaje još pitanje procjene da li će 5-ica biti bitan upgrade iPhonea, ili će biti samo mali dodatak (nešto kao što je bio 3GS u odnosu na 3G). Postoje i različita mišljenja, a poneka su i dobro argumentirana, ali moje je mišljenje da će ovo biti bitan upgrade (ne bih sad u detalje zašto). Uglavnom, da sam ja na tvom mjestu, ja bih čekao novi iphone5.
Bookmarks