Gingerbread na Desireu do kraja mjeseca? Ali možda bolje ne:
http://androidcommunity.com/htc-desi...ater-20110404/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Kao što piše u komentari, dobro je da dolazi. Problem je samo u škrtarenju HTC na internoj memoriji. Srećom se to lako riješi s d2ext (d2sd) no ipak je to ogromni fail sa tako skup telefon jer se velika većina korisnika ne želi igrati s rootanjem i custom romovima.
Jel se zna kakva su poboljšanja u odnosu na Froyo?
@zeljko12345 po mom mišljenju to je jedina mana na Desireu (ako izostavimo malo lošiji zvučnik), ja također iz istog razloga ne želim rootat mob i stavljati custom ROM-ove. Da je jeftin rootao bih ga istog trena, ali strah me u slučaju da nešto rikne i nebudem u mogućnosti stavljanja original softwarea.. čitao sam negdje da je nekom liku krepala matična, odnio na servis i oni mu rekli da nova matična dođe 2000 kn!!! (a u oglasniku se nov zapakiran Desire da naći za 2000 kn).
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Googlaj malo što donosi Gingerbread. Kao što napisah, mana male interne memorije se lako riješi i ja sam je riješio. Druga velika mana je multitouch i nije rješiva.
Afaik postoje dva načina da danas ubiješ svoj Desire - prekinut flash basebanda/radia ili šeprtljavost kod s-offa (za ovo prvo čak nisam nitit siguran, samo pretpostavljam). Sve ostalo što zabrljaš je reverzibilno dokle god si upoznat s postupcima koje izvodiš na mobu i donekle poznaješ ADB. Bez razloga si paničar jer rootanje je danas bezopasno, flešanje roma je valjda nešto najlakše i najbezbolnije za odraditi jer postoji nekoliko načina da "spasiš" mob ako nešto krivo flešaš. Čak sam i sestri pokazao kako napraviti nandroid i svako toliko joj pošaljem novu verziju roma da si updejta mob
Problem male memorije su imho trebali rješiti još prije jer sumnjam da stock 2.2 rom zauzima cijelu sistemsku particiju koja iznosi monstruoznih 180MB. Da su s froyom izbacili novi bootloader i izmjenjen partition table, malo smanjili sistemsku i povećali data particiju, to bi bilo puno bolje.
Sjećam se da si nešto spominjao da si povećao internu memoriju ali sam zaboravio kako..
Zašto je multitouch mana??
@xlr, nebojim se ja postupka rootanja i toga, nego posljedica nakon toga, znači neka meni sve normalno funkcionira i to, ali ako u međuvremenu crkne mob i nemogu mu vratit original rom onda nemam garancije, kužiš šta sam htio reći?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Za igranje s particijama trebaš s-off: www.alpharev.nl
Toga nemaš u mojim tutorialima jer se ograđujem svega vezanog za s-off. Širok vam xda forum pa istražujte
Ako ti crkne u smislu da ga ne možeš upaliti - ne mogu ga niti oni upaliti. Tu se mjenja ili ploča ili dobivaš novi uređaj.
Ma j*beš više tu garanciju, šta će mi mob od 4500 kn ako nemogu instalirat šta god oću na njega zbog manjka memorije!!
Sad za praznike ili čak i prije kad uhvatim vremena stavljam neki ROM, dosta mi više ovog stock smeća!
Uzet ću usput i 16GB memorijsku tako da imam memorije do mile volje, a ne moram pazit na svaki byte.
Samo da uhvatim vremenaa...
Hm..
Na Desireu imam 8GB class 4 karticu i nisam niti 40% kartice popunio.
Najvise memorije mi zauzimaju backupovi, tu i tamo zna biti neki film i slike.
Muziku uopce nemam na mobu iz razloga sto imam iPod i ne zelim maltretirati vec ovako slabu bateriju..
PS: Meni se mobitel nije brickao kada se ugasio za vrijeme flasha novog basebanda (nestalo baterije)..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Problem. Koristim ringtonove sa zedgea. Dosad još nikakvih problema, no nedavno sam preko USB-a malo čistio stvari s memorijske kako bi dobio na memoriji. Sjećam se da nisam u folderu zedge ništa dirao, no otad mi se mob malo zblesirao. Počne mi svirati neka .mp3 pjesma iako je u postavkama odabran ringtone skinut sa zedgea. Kada biram na druge, normalno sviraju, a kada odaberem taj on opet reproducira .mp3 pjesmu. Isto mi se donedavno pojavilo i sa SMS-om. Meni počne svirat pjesma u mobitelu kad mi stiže poruka umjesto wormsa koje sam skino sa Zedgea, ja gledam WTF??
Probao sam sam brisanjem ringtonova i ponovnim downloadom no nema učinka.. Jel zna netko do čega bi to moglo biti?
I meni se to dogodilo ali sam skužio da je on nekako pobrkao nazive pjesama/tonova tj ton koji se zvao nekako sad se više tako ne zove. Nije mi se dalo istražiti pa sam samo pronašao onaj koji mi treba i gotovo.
htc desire data2sd
Meni to zvuci kao da vam je corruptana kartica. Stavite je u card reader i provjerite na kompu.
A mozda moze i preko mobitela, nemam pojma, osobno tako nikad ne radim.
Pozdrav, ekipa! Dakle, probao sam utkljucati svoj Desire na sve mreze, posto mi je zakljucan na vip, i nazalost nejde. Prvo sam skinuo sa XDA onaj iso file i sprzio ga tako na CD, sve sam u biosu postelao da mi se boota na jedan CD, restartao komp, ubacio CD, nakon sto je on lijepo napravio svoje, lijepo mi pise da upalim mob drzeci tipku DOWN i pritom stisnuti tipku POWER. To i napravim, zatim mi se upali Desire i sve je u redu. Potom ga ustekam na USB i na Desireu mi se lijepo promijeni iz HBOOT u HBOOT USB PLUG. Kao sto vidite, sve ide glatko do toga koraka. Nakon toga lupim enter, kao i sto pise i na kompu mi pise da cekam. Nakon toga pise: Could not be established. Retrying... Unknown eror. I pise da se obratim Xda forumu ili da ponovim postupak. I ponovio sam ga i opet nista. Moze li tko pomoci. Presao bih na Bonbon, a necu davati vipu 450 kn.
Molim za pomoc. Napravio sam danas update zadnjeg softvera na 2.29.405.5. Od tada dosta prijatelja me zvalo i kaze im da mi je mob isklj. Uhhh Moze se deinstalirat taj update. Molim savjet
Update ti ne moze stetiti. Nitko se do sada nije zalio na taj update. Mozda imas problema sa signalom ili cem drugim. Svi smo mi napravili taj update i nitko nije imao slican problem. Jedino da vratis telefon na tvornicke postavke.
Mislim da je bilo do aplikacije tko me zove. Deinstalirao sam i sad je ok. Uhh
Ne, iskljucen je. Bas sam isao po uputama i ne znam sto bi bilo. Neki mi preporucuju da napravim na drugom kompu, nelog lika je to isto zezalo pa veli da mu je sam odjednom uspjelo. Ne znam...
Probaj upaliti usb debugging pa onda ponovi postupak.....
Evo, upravo sam probao sa upaljenim debuging modeom i opet ništa. Jedino da probam na nečijem drugom kompu. Ne postoji nikakav drugi tutorijal za otključavanje Desirea?
Čisto usput, u bootloaderu usb debugging ne igra nikakvu ulogu.
Bookmarks