Dobar je mobitel, rekao bih sve je to isto - samo uz voice uslugu valja imati i data - radi cijene. Nije baš zgodno imati mobitel samo za data karticu ili stalno mijenjati...Vip stick je 130 kn tako da to je odlično, jeftino i jednostavno rješenje.
mene zanima dali je bolji mobitel ili ti usb modemi, vip tmobile ili tele2 nebitno
mobitel je sagem my750x i ima HSPDA 3.6Mbps, pa dali se isplati dat 200 kuna za stik ili je mobitel dostojna zamjena ako ne i bolje
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Dobar je mobitel, rekao bih sve je to isto - samo uz voice uslugu valja imati i data - radi cijene. Nije baš zgodno imati mobitel samo za data karticu ili stalno mijenjati...Vip stick je 130 kn tako da to je odlično, jeftino i jednostavno rješenje.
tako sam i misli da je isto pakovanje za pristup netu..
pa mislim za 30kn kupit 200mb(vip), i još tele2 u pretplati 100 mb za 10 tako da tih 300 je sasvim dovoljno,
i već kada iman taj mob da mecura zove da ga iskoristm kako treba
Prednosti USB sticka:
- uglavnom su brži nego većina mobitela
- noviji mogu poslužiti i kao memory stick ili card reader
- lakši za instalaciju i konfiguraciju
Prednosti mobitela:
- data i voice usluge u komadu
- ne mora biti fizički povezan s računalom
- povezivost na sve načine (USB, WLAN, BT)
znam da su brzi jer koriste dual hspda, ali ti modemi se ne mogu za 100kn na bonove nac u nasih operatera,
A sada koliko sam isproba kod barbeta(ujak/tate brat kako se vec kaze)njegov od vipa huawei ili koji je vec u start paketu kaci se u edege i neide bas rado preko 100,vecinom oko 60-150 kbs, 300metara nize s sagemon uspije doc do 200 prosjek +80-100,
Bas cu sutra probat u 3g mrezi da vidim brzinu..
Mozda i nisam treba otvorit temu jer mislim da mob tj sagem my750x je u slucaju da ne radis vise od 200 Mb prometa,
Osim ako od tele2 modem nema bolji prijem od mobitela onda uzimam to jer moja kuca i okolica i tele2 nisu bas prijatelji a iman 100 Mb koje nestignem na mjesec potrosit
Naravno, ali ako čovjek uz sebe nema USB kabel, a ni mobitel nema WLAN, posluži i Bluetooth. Za GPRS i EDGE je dovoljan...![]()
I naravno baterija na mobitelu ti se prazni dok kod USB modema nemas tih problema!
Jos ako te netko zove na mobitel kad si na internetu kablom povezan, moras cesto zbog kratkoce kabla "visiti" nad PC-ijem!![]()
Moj savjet je vipnetov modem od 130 kn preko webshopa i vipme na bonove - imaš 1 GB za 55kn do kraja ovog mjeseca (ako ne produže opet) a onda ako imaš carnet dobiješ 2 gb. Kupiš nekoliko gigabajta opcija i onda samo produžavaš svakih 30-ak dana najmanjom opcijom...trošiš po potrebi... Bar ja tako. Ovo s mobitelom zna biti nezgodno...
Što se tiče sticka koji služi kao microsd card reader to je ok samo što ništa ne valja i uglavnom zna raditi probleme...zapravo čak i bez microsd kartice unutra on ima unutarnju memoriju koja se onda čita kao autoplay cd i naravno druga stvar je modem koji znaju jedan drugome raditi probleme... Ali u biti radi solidno! Brzina je do 3,6 mb/s odnosno edge gdje nema 3g pa je to u stvarnosti nekih 20-30 kb/s tako da je ok za surfanje i osnovni pristup netu.
Data paketi uz voice uslugu su uglavnom skuplji u odnosu na samo data uslugu. Gore se spominje 200 mb za 30 kn, a ja kupim za 55 kn 2 gigabajta... Sada imam oko 12 GB pa ću to razvući na nekoliko mjeseci...po potrebi.
da neman flat i wlan koji lovi i 50-ak metara od kuće onda bin koristi veće tarifa za sada i 50-200 mb od vipa i 100 od tele2 je dovoljno,
mobitel(vip. sagem) nisam proba u 3G ali u edge ima veću brtinu 30 kbs tj drži stalno preko 50 tako da je prosjek 80.
da ta paketi i cjene neuspoređujem nego konkretno hardware..
pa ubiti i mobitel je čitač kartica i usb memorija zako da samo hvatanje signala sam misli da usb modemi su bolji
Mislim da meni vip u edge ne ide brže od 20-25 kb/s Baš sam gledao kad sam skidao nešto...znam da sam razmišljao kako je 5 puta brže od dialup modema V.92
Nije bitno, uglavnom posporo je ali funkcionira - naravno da kada se navikne na flat od 8 mb/s onda je 80 kb/s teško prihvatiti...![]()
Bookmarks