Kada instaliraš novi, trebao bi ti se pojaviti meni kod pritiska na home. Ako pritisneš da te više ne pita koji želiš koristiti, taj izbor možeš poništiti ako odeš u settings > applications > defaultni launcher > Clear defaults
Predpostavljam da mogu imati dva launchera.. medjutim, kada pritisnem home dugme, ne nudi mi koji da koristim (imama gw620 sa 2.2 kuhanim openetna froyom). Sa njim default dodje ADW luncher koji mi se prilicno svidja, ali bih zelio probati jos koji. Moram li ovaj brisati ili mogu dva koristiti i da li ce mi se pojaviti izbor koji da koristim kada pritisnem home dugme ili trebam nesto stimati u settingsu ?
Kada instaliraš novi, trebao bi ti se pojaviti meni kod pritiska na home. Ako pritisneš da te više ne pita koji želiš koristiti, taj izbor možeš poništiti ako odeš u settings > applications > defaultni launcher > Clear defaults
Hmm.. kada idem u aplications nemama nista vezano za launcher. Vjerovatno je do roma. Sad'.. ako instaliram drugu laucher, postoji mogucnost da mi se pojavi izbor kada pritisnem home dugme i da mi ponudi koji da koristim kao default ali, kako poslije da ih promjenim.. .
Odeš u settings-applications-nađeš taj launcher i makneš kvačicu sa default, ili instaliraš aplikaciju home switcher
Stvar je sto u application settings nemam nista vezano za launcher:
Uploaded with ImageShack.us
To su sve opcije. Jedino da instaliram onda i taj "home switcher".
EDIT:
Skino sam go Launcher da pribam i instalirao home switcher..
..kada kliknem home dugme, pita me koji da odaberem. Uzmeme recimo go launcher i štrigiram da mu bude defaultni. Kada hocu da zamjenim, udjem u home s. ..odaberem clear default. uijem launcher i kliknem opet dole clear defaults.
Poslije opet isto, iazberem zeljeni, kliknem home dugme i opet me pita koji da bude defaultni te ponovo odaberem.
Hvala na savjetima.
Zadnji uredio MOSHPIT : 04-02-2011 u 03:42
Eh u manage applications ima. To je to. mada sam sa home switcherom rjesio problem ali hvala opet.
.. zanima me nesto slicno, za prebacivanje launcher-a se moze koristiti samo home button? .. moze li se koristiti za tu namjenu soft button koji ce biti na home screen?
hvala!
to treba napraviti, sve je moguče.
dakle gumb koji bi prebacivao direktno sa launčera u launčer tj. iz go u android pa u lg pa u zeam ili kod tebe iz go u neki drugi(ako imaš samo dva onda bi prebacivao direktno iz jednog u drugi i nazad) a kod mene bi išao u petlju tj iz launčera u launčer.
ovo ti je jednostavnije jer stisneš ikonu otvori ti pločicu i izabereš launcher ali ako kako sam rekao imaš dva onda je ikona koja prebacuje automatski bolja.
.. da, sad sam stavio Launcher Switcher, vidjet cemo kako se ponasa ..
znaš da imaš ikonu launcera na pločici gdje su sve ikone i netrebaju ti nikakvi swicheri i programi za prebacivanje.samo staviš ikone od launchera na pločicu po želji i klikom na nju prebaci te u taj launcher.
tako kombiniraš ikone na pojedinim launcherima.
Bookmarks