Probaj naći neki startup editor i isključi dump reeport tool.
Kada kliknem tipku sleep, pojavi se blue screen i resetuje se racunar.
Koristio sam progam "WhoCrashed" i evo rezultata:
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Sat 8.1.2011 21:07:52 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\010811-29125-01.dmp
This was probably caused by the following module: epfwndis.sys (Epfwndis+0x2B1D)
Bugcheck code: 0x19 (0x22, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: BAD_POOL_HEADER
file path: C:\Windows\system32\drivers\epfwndis.sys
product: ESET Smart Security
company: ESET
description: ESET Personal Firewall NDIS filter
Bug check description: This indicates that a pool header is corrupt.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: epfwndis.sys (ESET Personal Firewall NDIS filter, ESET).
Google query: epfwndis.sys ESET BAD_POOL_HEADER
On Sat 8.1.2011 21:07:52 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: epfwndis.sys (Epfwndis+0x2B1D)
Bugcheck code: 0x19 (0x22, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: BAD_POOL_HEADER
file path: C:\Windows\system32\drivers\epfwndis.sys
product: ESET Smart Security
company: ESET
description: ESET Personal Firewall NDIS filter
Bug check description: This indicates that a pool header is corrupt.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem. This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: epfwndis.sys (ESET Personal Firewall NDIS filter, ESET).
Google query: epfwndis.sys ESET BAD_POOL_HEADER
On Sat 8.1.2011 17:59:35 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\010811-33109-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntkrnlpa.exe (nt+0xDCD10)
Bugcheck code: 0x1A (0x411, 0xFFFFFFFFC0017FF8, 0x4B42C886, 0xFFFFFFFF976B1399)
Error: MEMORY_MANAGEMENT
file path: C:\Windows\system32\ntkrnlpa.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a severe memory management error occurred.
This might be a case of memory corruption. More often memory corruption happens because of software errors in buggy drivers, not because of faulty RAM modules.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.
E do cega je???????????????
Zadnji uredio Smuchac : 20-01-2011 u 02:32 Razlog: copy/paste
Probaj naći neki startup editor i isključi dump reeport tool.
Hm... Mozda je nesto sa memorijom. Kako se ponasa kad ga gasis?
Nije do RAMa. I sta iskljcim dump reeport, nema vise ovih informacija a opet mi se resetuje prilikom sleepanja?????
Ima jos nesto sumnjivo a to je treba mu nekih 30 sekundi da krene sa podizanje sistema od pritskanja power dugmeta na kucistu, sto ranije nije bilo...
Da nije do napojne??? Prije nekoliko mjeseci sam promijenio graficku, pa reko da ne zahtjeva jacu napojnu, mada mi u radnjmam govore da ne treba, a i na kutiji graficke pise da odg napojna od 400W koju ja i imam.
Skoro je jednom win provjeravao jedan hdd sam, da nije do hdd-a???
Ajd ti probaj stavit nove windowse. Lijepo formatiras C particiju i onda cemo dalje. Mozda windowsi imaju neki BUG, mozda si instalirao neki program koji ti vuce memoriju i procesor...
prije formatiranja sam imao problem, prije 7 dana sam ubacio drugi win 7 i opet isto, mijenjao anitcirus, ram...jedino jos da izbacim ovaj jedan hdd, a da pocijepam ovaj drugi pa da instaliram na njega win... a interesuje me ako ga pocijepam hocu li uzgubiti podatke??? i ima li ko kkakav link za progama kojim cu cijepati????
Što znaši to tvoje cijepanje?
Uglavnom,to ti je do drivera za grafičku koliko vidim. Također,prema ovome vjerujem da se radi o ATi grafičkoj kartici čiji su driveri puni bugova od 10.nešto verzije. Računalo jednostavno zaustavi drivere prilikom pokretanja "sleep" opcije i kad ga kreneš kasnije probudit on ne vidi grafičku karticu i ruši sistem. Ako sam pogodio ovo o čemu se radi,pregrizi to i ne koristi opciju sleep,jer vraćanje na starije drivere nije neki potez ako ti grafička služi za neke ekstremnije zahvate u što također vjerujem kad si ju mijenjao vjerojatno za bolju od prošle.
Pričekaj novije drivere bez bugova i povedi računa da si stare obrisao kako treba.![]()
Slazem se sa Moderatorom. Moguce je i da je zbog drivera od graficke. Probaj je stavit u neki drugi PCI utor na maticnoj. Znaci, postupak je da deinstaliras drivere od graficke i nakon toga prebacis u drugi PCI utor i ponovno instaliras drivere.
Meni se znalo dogodit da mi se rusio windows jer mi je graficka bila slabo zasarafljena.![]()
Odi u BIOS i probaj tip standbya prebaciti u S1 jer je sad vjerojatno u S3. Ventilatori se tada neće isključiti nego će ostati raditi. Ako radi, onda je problem u nekom uređaju/driveru što ćeš riješiti metodom eliminacije.
Uradio sam sto si rekao i sada je problem do drivera graficek!
Probao sam ovo sto si rekao i upravu si bio. Samo sto je kod mene bilo nastimano S1 i S3. Da li je do toga???? Sada recimo ne crasha sistem samo nece da "zaspi".Odi u BIOS i probaj tip standbya prebaciti u S1 jer je sad vjerojatno u S3. Ventilatori se tada neće isključiti nego će ostati raditi. Ako radi, onda je problem u nekom uređaju/driveru što ćeš riješiti metodom eliminacije.
Neko me je pitao sta mislim pod ovim "cijepanjem" hdd. S ovim mislim da ga podijelim na dva dijela... Ali sada to necu raditi jer je 99,99% do drivera graficke, sada mi se brze i dize sistem, mada opet ne krene sa dizanjem cim stisnem power dugme na kucistu.
Sruši postavke u BIOS-u na default pa probaj opet vidjet kako ce se ponasat. Ako ne upali,onda opet sriktaj te S-komande.
Kakav problem?
Zaspi on, bez brige, samo na drugi način. Standby S1 se prije koristio, dok nisu sve komponente mogle kako treba u sleep. Ti nam nisi naveo konfiguraciju pa ne znamo što imaš. Ako je bilo S1 + S3 (to je zapravo neka automatika), probaj staviti samo na S3. Ako ne radi, ištekaj sve nepotrebne komponente, onda jednu po jednu uključuj i testiraj dok se ne sruši. Najbolje bi bilo onu power tipku na kućištu staviti da glumi sleep kako bi mogao i tipkovnicu i miš ištekati. Možda pomogne i update drivera i update BIOS-a (pogledaj change log), ali to radiš na vlastitu odgovornost.
Neka komponenta steka. Treba testirati koja komponenta tocno steka da znas u cemu je problem. Ovako mozemo samo napamet nagadati. Pitaj frenda da ti posudi drugu graficku pa vidi sto se dogada. Mozda je problem i memorija. Mozda BIOS treba Update. Sve je to povezano.
I ocisti prasinu...![]()
Ja mislim da je ili do drivera od graficke ili do same graficke (cudi me do sada nisam imao drugih problema osim ovoga, tako da nije kompatabilna sa ovom maticnom ili cime vec, vjerovatno bi i neke druge probleme pravila). Imam jos onu staru graficku pa cu i to provjeriti.
Provjeravat cu ja ovo, samo mi malo treba vremena...
Konfiguracija:
Amd Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+
2 GB RAM-a
Ati Radeon HD 5450
Asus M24N-SLI
Ako se matična i grafa ne podnose,jedino možeš napravit update BIOS-a,što ne mora bit riješenje...![]()
Nasao sam rjesenje na ovoj stranici: http://technology.ezinemark.com/guid...0ebf6d853.html
Bilo je do glupog misa!!!!
HVALA SVIMA NA NESEBICNOJ POMOCI!!!!!!
Update BIOS-a tj firmware nije usko povezan s operativnim sustavom tako da nije bitno koji OS imaš.
Bitno da si riješio. USB miševi i tipkovnice znaju često narušit stabilnost sustava u kombinaciji s ostalim USB uređajima spojenim na računalo. Zato ja uvijek imam PS/2 miša i tipkovnicu.
Temu ću po potrebi otvorit a do tad neka bude zaključana.
![]()
Bookmarks