Novi mobiteli vec uveliko dolaze tako da nema sumnje da ce Sony Ericsson ostaje jedan od glavnih proizvodjaca.
Samo malo da se stabilizira situacija sa softverskim nadogradnjama i sve ce bit ok.
Ako je neko usitinu SE fun, onda moze videt i dosta pozitivnih stvari.
Bok
Evo i četvrti kvartal broji profit usprkos malo modela pogotovo u drugoj polovici godine:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsso...-news-2239.php
Sad nas idući mjesec očekuju 3 najavljena modela xperie a još nema ništa glasa od windows 7 telefona! Uglavnom, SE slavi 10 godina i drago mi je da se još održao. Možda nas i iznenade nekim opakim strojem budući da su nedavno objavili 16mpx i full HD senzor za mobitele!
Zadnji uredio maher22 : 20-01-2011 u 14:50
Bit će dobro ako ne bude opet ko Satio baziran na Symbianu (navodno su od njega već davno odustali)..
SE fali ona utrka top modela.. Znači da izbace neki top model koji će bit top po specifikacijama i cijeni, a ne samo cijeni kao što je do sad slučaj... Developer team je u rasulu totalnom, da se mene tipa otišao bi na XDA i zaposlio ljude koji znaju posao![]()
meni je bas za sta SE u zadnjih par godina nije izbacia neki dobar i pouzdan mob
ja san prije 3 godine razmislja kako ću uzet k850 jer san volin SE i sve i mob je bia dobar i lip, ali kad san čuja problem sa softwareom onda san se razočara i pogleda sta nudi konkurencija i kad san vidija n95 8gb koja je bila puno naprednija od k850 kupija san je i na kraju nisan pozalia....i nakon toga kad je doslo vrime da prominin n95 opet san gleda neki SE i razmislja o x10 i svatija san da mi je mob preglomazan i izlazija je sa androidom 1.6 a u to vrime je već izasa i 2.1 verzija tako da je SE opet otpa i uzea san i4 koji mi je ujedno dobar i los...
e i SE san isto volija jer su imali najbolje baterije koje bi trajale baren 4 dana, dok konkurencije je bilo dosta losije pa me nerviralo sta san n95 punija svaki ili svako drugi dan...e i stvar sa baterijama se prominila kod SE-a nazalost, mada i dalje nisu losi....
e i jos jednu stvar bi tija napomeniti
SE je napočetku u svoje modele stalno ugrađiva ksenon bljeskalicu i s time se izdvaja od konkurencije i ja stvarno ne kuzin zasto vise ne stvaljaju ksenonke nego jebene ledice...mislin imaju nesto sta nitko (skoro nitko) nema na trzistu i oni to maknu![]()
jer ksenon cucla bateriju?
Ne, ne cucla ništa! Naravno da cucla dok potegne blic![]()
Glede SE, već na japanskom tržištu najavljen za ožujak model S006 sa 16 mpx :
http://www.engadget.com/2010/10/18/s...ellphone-to-k/
Ali i ovaj je bez xenonke a i klizni mislim. Drže još cyber-shot elitu. Nadam se da nečim sličnim iznenade i za Europsko tržište!
pa normalno da vise trosi ali ledice su za ***** tako da i ono sta potrosu baterije za nista je, a vako si baren slika neku sliku u noći i baren se vidi nesto
Dobro...nečemo sada o xenonu jer će biti opet opomenaOvdje čisto diskusije o samom sony ericssonu...
Dakle... bliži se MWC za 10 dana i ono što nam je dosad od novoga poznato (čitaj: predugog čekanja) bit će predstavljeni modeli xperia linije: vjerojatno već predstavljeni Arc, Neo, Play i Mini pro 2.
Dakle svi redom su najavljeni sa Android OS, v2.3 (Gingerbread) što će zadovoljiti mnoge koji negoduju... Iskreno se nadam da će imati još bar jedno ili dva iznenađenja u stilu windows 7 uređaja i još nekoga osnovnog cyber-shot jer da ipak ne pretjeraju sa android samo! Ti uređaji naravno nisu prije aprila dostupni a barem se nadajmo i tada jer već imaju solidnu rupetinu zatišja ponude novih na tržištu!![]()
I to kaj ce bit svi 2.3 Android...
100% ce opet kiksat sa recimo Android 2.1...
Al dobro, ja se nadam da ce mini pro 2 "otkriti" i da cemo napokon vidjet taj famozni PlayStation Phone![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Nadam se da opet izbace nešto onako dizajnom zanimljivo a s zatvaračem kamere poput k770, c510, c905...satio! Jednostavno obožavam takve stvarčice što odmah kameru aktivira
Evo na službenim stranicama za hrvatsku opet su model Yendo uvrstili da dolazi za 3 mjeseca...skoro godinu dana od kada je službeno najavljen.
Dakle, da napravimo rezime ponude SE-a sa MWC-a! Mogu kazati da sam uglavnom zadovoljan ponudom... malo razočaran što još nije bar neki sa xenonkom ili oni od najavljivanih windows 7. Činjenica kako je nepotrebno dakle otvarati teme dok se točno nezna što je službeno a sve ostalo stavljati pod glasine! Čak je i "najavljeni" mini pro 2 na kraju ispao samo Pro i to drukčiji definitivno...ali mi se više sviđa.
U biti, SE je ponudio 4 sasvim solidna stroja vidljivo više klase od kojih me se najviše Play dojmio za kojeg se nadam hrpetine dobrih igara. 2.3 nadogradnja izgleda sasvim zanimljivo i moćno i nadajmo se da će biti i daljnji update-ovi te da će u praksi sve to dosta stabilno biti. Cijene su po običaju nepoznate ali nije tajna da će biti paprenije pogotovo play i arc. Možda je ovo taktika sada SE-a da ponudi sve verzije (klizni s qwerty, igraču konzolu, fensi šmensi arc i njegov mlađi brat) s androidom dostupno svima po želji a opet dobrih specifikacija poput HD i 1 Ghz! Nadam se da neće odustati i od kojeg normalnog dummy telefona poput c905/c901 i Zylo koji vjerujem i dalje bi bili popularni onima koji žele manje a isto dizajnom atraktivne i funkcionalno korisne uređaje! Za kraj, nadajmo se do ljeta opet nekoj novoj službenoj najavi od bar 3-4 modela!
Malo staro, ali ako netko jos nije vidio (kao ja dosad):
http://www.phonearena.com/news/Repen...stakes_id15933
http://www.pocket-lint.com/news/37869/
Ajd...bar priznaju da se popravljaju naboljeI ja mislim da će 2011. biti bolji i više orjentirani i na korisnike... Btw. negdje isto prokopao da polovicom 2011. spremaju novi high-end android sa xenonkom. Nadam se tome!
Evo malko da temu budimo... Dakle, po mom mišljenju malo se SE trgnuo ove godine pa uz već prije spomenute modele ponudio još i (jako zanimljive)xperia mini i mini pro. Navodno su u najavi isto neka dva walkman modela jeftinija od kojih jedan isto qwerty što će biti izbora za širu masu. Malo veći problem im se pojavio sa frkom u Japanu... rezultat toga da je Neo odgođen do daljnjeg u većini zemalja a kod Nas bome još ništa ne vidim u prodaji/najavi ovoga što je SE predstavio u veljači. S druge strane niti Play nije nešto u velikim količinama a i ne trgaju se za njega baš...najviše zbog cijene i neoriginalnih igara specijalno za njega što može dovesti do toga da se odustane uopće od nekih daljnjih eksluzivnih igara te preostanu ove novije za Android koje jedino onda razlika što play sa tipkama se upravlja. Nedovoljno za dobru prodaju.
Sad, ono što meni "smeta"...svaka čast androidu i svim tim novim nadogradnjama. Al postoje ljudi koji još žele normalan telefon. Moj c901 svak od starijih i mlađih koji vide a ne pate za tehnologijama pitaju gdje da ga kupe. A zna se da teško i nikako nešto povoljnije, jer i sam taj model nije bio masovno prodavan kao k800. Smatram i uvjeren sam da bi i dalje neki top dummy model skromnog ekrana tipa 2.6", 2.8" i mix modela c901/w995 (sa naglaskom na dobru kameru, što SE može) itekako zadovoljio potrebu većine manje zahtjevnih i bio dobre prodaje.
Drugo, kako koristim kao početnik windows phone 7, uspjeh bi bio da se SE malo i u tim vodama otisne a neki model im već kao najavljivan i za to, što se toplo nadam!
Na kraju, vrijeme im ali baš vrijeme za jedan top model ali pravi. Postoje neke glasine ali nadamo se skoroj najavi. Nešto tipa android ali Cyber-shot sa boljim hardverom i obavezno više xenonka!
Ajmo dalje SE...
Zadnji uredio maher22 : 24-05-2011 u 10:28
Žao mi je što u ovom Arcu ne kuca neki dvojezgreni procesor sa 220-kom kao u Sensationa recimo.. Svi su već nahvalili kameru, HDMI port, dizajn, pa čak i ekran... Ali fali im ono nešto za TOP... Kao da nemaju želje opet izbacit neki top model kao što je to u svoje vrijeme bio K800 (xenon), W800 (walkman), P900, i hrpa top modela u svoje vrijeme sa svojim inovacijama...
Bilo bi im najpametnije da sve sad baziraju na nešto sa Tegrom3 jer su u ovoj utrci sa Tegrom2 već debelo zakasnili..
Po meni bi trebali proizvodnju top modela usmjeriti prema nečemu što ima Tegru3, Xenon, dizajn poput Arca i bateriju na kakvu smo navikli za SonyEricsson, i naravno Droid sa otključanim kernelom
I da konačno izbace dostojnog nasljednika stare Xperie X1. Neki tanki (10mm) qwerty sa 4" ekranom, Tegra2, dobra kamera i baterija, HDMI i sve što se danas traži.. Bio bi prvi kupac tako nečeg, tko god da izbaci![]()
ko bi itko volio da se trznu, ja bi... trzistu treba konurencija.. a SE ima tehnologiju da napravi nesto jako konkurentno... a hoce li vidit cemo... arc nije top androida, play je manje vise promasaj i zavrsit ce isto kao n-gage...
l doduse... sad kad x10 dobije 2.3 android bit ce opet jako konkurentan model (doduse vec sad imam froyu s multitouchem i ostalim sitnicama)... 8mpx i 4" display i dan danas nisu za bacit kad se uzme u obzir konkurencija...
"all in one"
Ne slažem se da je Play promašaj... uređaj je i dizajnom i općenito OK. najveća mana su cijena i nedostupnost na pojedinim tržištima. Uvijek napominjem svoj c901 koji imam, a čuvam ga kao polugu zlata, koji je rjedak bio a u Nas i skup! Ali kao sam uređaj divota. Pravi mix k750/k800 (najveće SE hitove...divna vremena to bila).
x10 vjerujem još i ove godine masovnije bude popularan jer pala cijena a i ljudi baš ne mjenjaju tek tako stalno uređaj pa ko opet i taj ima, miran neko vrijeme. Nadodajem ono već rečeno... nadamo se (povodom glasina) novom SE top androidu i nekom wp7 telefonu, a ove ostale NEO, mini pro i mini nove da budu više ljudima dostupniji i jeftiniji kroz ugovore! Jer ako SE se samo ograniči na manje količine nebu dobro...
Kad ce konacno SE da ponudi neki novi telefon sa xenonskim blicem... C905 i Satio su vec (po)odavno izasli...
A govorka se krajem godine neki cyber-shot android da je u pripremi pa se toplo nadajmo da je taj oboružan xenonkom kako treba!
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
Evo nam se bliži i kraj godine...kao i vijest da Sony kupuje udio Ericssona u njihovoj suradnji:
http://www.gsmarena.com/its_official...-news-3320.php
Znaći da lagano vjerojatno SE brand nestane i ostane Sony ili što već... Mene ono što je tu najviše privlačilo je i bilo Ericsson što od samih početaka puno bolji izbornik mi imao...itd. Nakon hit telefona w800/810 i k750/k800 koji su bilježili predobre rezultate prodaje, malo su zastali u utrci smartfonea sa ostalim.
Svi telefoni xperia linije koji su najavljeni za ovu godinu su u prodaji...novosti daljnjih nema!
Glasine za xperia Duo i neki android Cyber-shot i dalje stoje...možda još nas iznenade i bar za 2012. izbace neke oproštajne SE modele!
Po meni mišljenje da SE je kao brand ipak bio jak na foru starije slave ali i dalje davao dobre telefone (zadnji Arc i Play, Mini pro)... da li će sam Sony postati još bolji ili nestati kao Siemens po pitanju mobilnih telefona...vidjet ćemo!
Život je jedno, stvarnost sasvim drugo!
stvarno steta sto se "raspada" sony ericsson jer otkad postoje njihov sam "fan"... bojim se da nece biti sad sa sony-em ko sto je bilo sa SE... cisto me strah da ce se pokvariti po pitanju dizajna mobitel....a mozda i grijesim... sad kad postane samo sony navodno ce se moci povezivati sa sony televizorima, linijama i ostalom tehnikom... za kraj nam ostaje jedino vidjeti sto ce za kraj izbaciti, kakve modele, jer do kraja prvog mjeseca ce se navodno prodati ericsson sony-u
----------Sony Ericsson----------
Bookmarks