Jos jedan dan i pobjedjujem na aukciji... Nije mi bed dat 50 kn za prijenosnu bateriju od 1900 mAh-a
Sutra cekam postara da mi donese moj stalak xD
Zakaj pesi mrze mackove?![]()
Stigo doma. Sad će neke kave i tako...![]()
Jos jedan dan i pobjedjujem na aukciji... Nije mi bed dat 50 kn za prijenosnu bateriju od 1900 mAh-a
Sutra cekam postara da mi donese moj stalak xD
Zakaj pesi mrze mackove?![]()
One day, sky went blue...
Dođoh kući
Bilo mi je savršeno u Amsterdamu.
Rotterdam je stvarno prekrasan grad. Ima nekih čudnih stvari- tipa da se večina dućana zatvara oko 17- 18 sati (otvara oko 12) i slično.
Ali, "promocija" biciklizma me oduševila.
Na svakoj cesti je i staza za bicikle u oba smjera, posebni semafori za bicikliste, posebni parkinzi kod kolodvora i općenito po gradu...
Nešto prekrasno
Evo, ovo je stanica vlaka (Zwijndrecht) kako izgleda svaki dan. Tko zna kako je po ljeti...
A parkovi, ceste, kuće... Predivno. Sve je precizno i ukusno napravljeno.
Idealan grad za babe koje žele znati sve o susjedima.
Velika većina kuća (koje, usput, izgledaju kao iz kataloga) ima ogroman prozor s obje strane dnevne sobe (tako da se s ceste vidi skroz do vrta).
I na njemu nema roleta- eventualno neka mala zavjesica (više ima estetsku ulogu nego praktičnu).
Tako da cijelo vrijeme možete vidjeti što ljudi rade u kućama.
A, primjetio sam da stanovnicima to ne smeta (ljudi nemaju srama).
Hag- također predivan grad. Samo što ima puno više starih građevina. Plaža je također jako lijepa.
Amsterdam- zanimljiv, pogotovo ako se idete napušiti ili izj...... Trava se osjeti na svakom koraku, jointovi se motaju na cesti, ljudi čekaju u redovima pred "Coffe shopovima" (nije mi jasno zašto "coffe"- kao da se ne zna da je glavna stvar tamo trava), pred "Gay coffe shopovima"...
Pošto sam bio tamo na Novu godinu- grad je užasno prljav. Petarde, boce, limenke, ljudske izlučevine, alkohol, cigarete... po cestama u centru grada. Suvenirnice se ne razlikuju previše od sex shopova (u njima možete naći sve s "likom" marihuane, sve stvari koje se inače nalaze u suvenirnicama u svim mogućim kombinacijama sa spolnim organima...). Sve se vrti oko seksa i trave. Uglavnom, ne sviđa mi se.
Naravno, ne treba zaboraviti ni Red light district- ne možeš ići u Amsterdam i ne proći tamo. Stvarno da ne povjeruješ... Žene stoje u izlogu, ljudi se skupljaju i gledaju, bacaju se ponude i komentari, neki tipovi stoje u izlogu i raspravljaju što će raditi ()... Usput, tarife su oko 50€.
Neke cure stoje i lijepo izgledaju, neke pričaju na mobitel, neke jedu, neke se presvlače, neke se deru na prolaznike koji im bacaju komentare, neke pričaju s kolegicama... (raspravljaju o beletristici i avantgardi)
Raspravljali smo kako je to odvratno, ali smo došli do zaključka da ako njima nije neugodno da ih gledamo- nije ni nama...I da u 99% slučajeva postoji alternativa.
Ima stvarno lijepih cura, ali ima i ostalih (muškarci-žene ili žene-muškarci, babe, teže plastike...).
Također, sva tri grada su stvarno multikulturalna- što je lijepo za vidjeti. Iako ima puno "shady" ljudi.
I iznenadilo me kako svi "igraju" na poštenje. Dućani puno stvari ostavljaju vani i bez problema se može ukrasti, u muzejima i brodovima uopće ne broje karte ako se kupuje za grupu (tipa- kupiš 15 karata- vas 25- 30 bez problema uđe), za neke stvari uopće niti ne pitaju da platiš (tj. platiš ako želiš- nitko te neće zaustaviti niti pitati)...
Samo što ljudi nisu otvoreni kao Hrvati. Ali, zato velika većina (čak i stariji) super pričaju engleski.
Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo i preporučam takav posjet svakome tko dobije priliku
Ako nekoga još nešto zanima...
OT: Vidi, Cionn zbannan
Odo se oprati i spavati![]()
Zadnji uredio georgy : 03-01-2011 u 00:22
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
@georgy: svaka čast na kratkom putopisu, drago mi je da si se lijepo proveo![]()
Україна
i ja sam bio prosle godine putovao,bilo je super..isao sam Prag,Amsterdam,Utrecht.bilo je jako zanimljivih 15 dana..
In Jack Daniel's veritas
A ja iz hrvatske jos nikad nisam izasaonece mi stari izvadit putovnicu, kaze da je to "Bacanje novaca." I da mi to "Netreba." I sta ak osvojim put u Disney world? Ha? Ko ce onda ic? Ja nebum mogo! AHA!
Danas kod frenda napokon da proucim njegovu famoznu akusticnu gitaru...![]()
Prvi dan na poslu u ovoj godini i nakon skoro mjesec dana ljenčarenja...![]()
Nagovaram frenda sa LG Optimusom da se rega na nas forum
EDIT: Rego se![]()
Zadnji uredio fico45 : 03-01-2011 u 12:47
evo me fico... pozz svima, ja sam taj ponosan vlasnik lg gt540
za sada malo proučavam forum...
a šta ću jadan... trudim se... ali nista((
Idem moddad svoj iPod... :clap:
Za sat vremena ak cujete da se neko dere iplace, mozda sam ja
Sad... Skuzil bum ja de i kaj... I SAD CU NAPRAVIT BACKUP! xD
Bezveze... Kao pomrčina sunca, a ne vidim ništa na nebu
Jučer se provozao na biciklu- savršen osjećaj
Razmišljam imam li što korisno za raditi ovaj tjedan...![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Ja imam - odmarat da se mogu naspavat :crnogorac:
OT: niš.![]()
Osvojio još jedan USB![]()
kak si ga osvojil?daj ga meni ak ti netreba
![]()
Na isti način kao i zadnji.
Ne dam![]()
Da tebi kažem- umanjio bih sebi šanse
Nađi si "svoju" nagradnu igru- ima ih milijun po netu...![]()
Nakon skoro 10 godina vjernosti odo ja u tomato...
Dopeezdilo mi da mi deru kožu. Ni najmanje se nisu potrudili da zadrže korisnike već samo deru... Žao mi,al jbg...
Gladan.. Sam.. Neznam kaj da jedem...OCU PIZZU!!
![]()
razoril laptop do zadnjeg šerafa, zalemil komad železa, sve pošarafil natrag.....i čak dela![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
GEEZAS!
4 godine sam a forumu![]()
Ja sam nekaj vise od jedne god.. Huha!
Prokrvaril mi nos na tusiranju.. Veri inčrsting..![]()
Bookmarks