Za GPS/navigaciju pogledaj druge teme ovdje, ima ih stvarno hrpa.
Naravno da sve navedene u tim temama rade u offline modu.
Mene zanima dali ima koja aplikacija s kojom određujem koje programe ocu da mob vrti u pozadini...ja sa task managerom ubijem sve procese a za par minutu dvi on opet vrti neke programe tipa winamp camera ili neki deseti program koji ja uopče nisam pokrenuo i to mi dodatno troši bateriju a ionako nije baš nešto baterija
oglasnik.pforum - user
dali tko zna dali se može staviti izbornik na hrvatski
Upravo suprotno. To stalno korištenje task managera ti troši bateriju više. Uglavnom, korištenje task managera se ne preporuča na Androidu.
Pročitaj ovaj članak, sve je objašnjeno.
Ima neki custom rom koji ima hrvatski jezik. Znači rootanje i stavljanje tog roma je jedina solucija.
na leedroidu imas hrvatski...ali je samo djelomican prijevod...
Nemoj se zamarati time. Više trošiš baterije kada pališ i gasiš te servise nego kada rade. Oni koji su upućeniji u to kako točno radi multitasking na Androidu kažu da su task manageri potpuno nepotrebni.
Sa aplikacijom MoreLocale 2 možeš postaviti hrvatski jezik, ali je samo djelomično prevedeno. Desire HD i Desire Z imaju potpuni prijevod (pa ako koristiš taj custom ROM možeš imati potpuni prijevod). Gingerbread (Android 2.3) također ima hrvatski jezik, ali također je za Desire dostupan samo kao custom ROM.
Evo prije 20ak min sam skinuo mob s punjača(punio se cijelu noć) i bia sam 5 min na wirelessu i malo čačkako po mobu kratko i 5% je baterija pala...jel to do defrosta ili kernela neznam ali moram 2 put dnevno puniti mob..ima li kakvo rješenje
oglasnik.pforum - user
jel moguće da slcd više troši bateriju nego amoled i to na defrostu?
Teoretski SLCD troši, uvjetno rečeno, više struje od AMOLEDa. Ali na kraju krajeva, ta razlika bi se trebala osjetiti jedino ako ti je ekran na mobu konstantno upaljen. AMOLED najmanje troši na crnoj podlozi, dok kod SLCDa podloga nema veze jer uvijek troši jednako. Prije bih rekao da te možda muči Defrostov kernel v6.1se koji je aktualan na 6.1a ROMu. Probaj flešati 6.0c kernel.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ekipa imam jedno noobovsko pitanje vezano za Desire ....imam ga nekih tjedan-dva. Ono sto me muci je koje su aplikacije otovrene (odnosno rade) u backgroundu...da li su to recent apps? Koje dobijem dugim klikom na home tipku. To mi jedno ostalo nekako nejasno...
Zbog oglas u potpisu koji je zabranjen slijedi kazna.
Ne, to su 8 zadnje pokrenutih aplikacija. Odi u settings - applications - manage applications i pod Running su ti te koje su "otvorene"![]()
Hm..malo nezgodno...Ima koji programcic koji bi recimo iskonfigurirao da na dugo drzanje jedne hardwerske tipke (ili nekako drukcije) otvori app koje trenutno rade pa da mogu switchat izmedju njih? Jer tamo pod runniing apps ima brdo procesa koji mi nisu interesantni...znaci samo bash aplikacije?
I da kako onda ubijam aplikacije koje ne zelim da rade (osim ovako kako si sad maloprije objasnio)
Za prebacivanje između aktivnih aplikacija dobro funkcionira Visual Task Switcher. Može se postaviti ili na Home ili na dugi pritisak search tipke.
(defrost 6.1a)(kada sam imao 6mj desire sa amoled držao mi je dam i pola baterija)
danas sam ga ujutro skinuo s punjača i za 1h je baterija slabija za 25% (2h 45%) i to 5 dana stari mob, jel treba mu neko vrijeme da mu se formira baterija?
Zadnji uredio hrky : 28-12-2010 u 10:03
meni baterija treje kraće nakon zadnjeg updatea na v.2.29.405.5
kada stize gingerbreed na desire
Zadnji uredio ravilov : 28-12-2010 u 19:04 Razlog: koristi gumb Uredi post
Tu nešto ne štima, ta potrošnja je prevelika. Predodžbe radi, meni baterija padne 20ak % kada sat vremena igram igrice, a tu cifru teško dostignem radeći nešto drugo. U standbyu bi ti trebao trošiti 2-8%, ne bi trebao preko 10. Opet, ovisi što sve radiš u pozadini, koristiš li net itd... Ako si u području slabog 3G signala očekuj malko veću potrošnju (do 10%), ali nikako 25%.
Instaliraj juiceplotter s marketa, pusti ga nek radi jedan dan i pregledaj graf potrošnje baterije.
pa uključen je wlan i 2g
Ok, i meni je to upaljeno uvijek i potrošnja je 2-8% u standbyu kao što sam napisao. Imam defrost 6.1 (ne "a" verziju, ali to nije toliko bitno) i 6.0c HAVS 875mV kernel. U pozadini vrtim sinkronizacije svega mogućeg (rss, weather, mail, fb/tw notifikacije i sl). Čim kreneš nešto prčkati po mobu i koristiš ekran (surfanje npr) lako se popne na 10ak% na sat.
Ovo ti govorim čisto da si usporediš moje navike sa svojima. Osim ako u pozadini ne vrtiš neki proces koji ti cucla bateriju, imaš battery drain problem.
Uđi u Spare parts - battery history - other usage promjeni u partial wake i pogledaj koji ti je prvi proces na listi i koliko vremena ti je držao mob 'budnim'.
ne mogu više provjeriti jer sam u međuvremenu promjenio rom na 6.1, pa javim kaj ima novoga
puno hvala na pomoći![]()
Bookmarks