Aha, budem probala tako...kaj misliš one postavke na netu za router?
Ne moraš disableati, samo ištekaj mrežni kabel prije nego što uključiš notebook i spojiš se na WLAN. Ako je toliki signal, onda tu nešto ne štima. Trebalo bi ponovo proći kroz postavke routera, možda WLAN kartica ne podržava kako treba zadanu enkripciju.
Aha, budem probala tako...kaj misliš one postavke na netu za router?
Probala sam i tako znaci iskljucila sam mrezni kabel, cak sam stavila disable na druge konekcije osim wirelessa i na pocetku pise signal exellent sve super i pise acquiring network adress sta god to znacilo i onda nakon par min mi se pojavi trokut sa usklicnikom this network has limited or no connectivity. You might not be able to access the internet or some network resources...Dole kod sata na toj ikoni sa usklicnikom mi pise signal:excellent, status: limited or no connectivity..znaci signala ima, kaj ga onda muci? HELP
Kada stisnem repair nakon cca minutu pojavi se ovo: windows could not finish reparing the problem because the following action could not be completed: Renewing your IP ADRESS...
Zadnji uredio Mobyfan-ica : 24-12-2010 u 18:04
Odi na Start > Run > napiši "cmd" (bez navodnika) > OK > u crnom prozoru napiši "ipconfig /all" (bez navodnika) > ENTER > pronađi naziv te WLAN veze i prekopiraj što piše ispod. Mora biti nešto kao ovo...
Code:Wireless LAN adapter Wireless Network Connection (802.11g): Connection-specific DNS Suffix . : Description . . . . . . . . . . . : Broadcom 802.11b/g WLAN Physical Address. . . . . . . . . : 00-1A-73-xx-xx-xx DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::7089:e227:3c1e:41d1%12(Preferred) IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.1.1.7(Preferred) Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.240 Lease Obtained. . . . . . . . . . : 24. prosinca 2010. 18:19:32 Lease Expires . . . . . . . . . . : 01. siječnja 2011. 18:19:32 Default Gateway . . . . . . . . . : 10.1.1.1 DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.1.1.1 DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 218110579 DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-13-A3-36-DB-00-1C-C4-CC-01-2F DNS Servers . . . . . . . . . . . : 83.139.104.2 83.139.105.2 NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled
Ovako pise: Ethernet adapter Wireless Network Connection: Media State......: Media disconnected
Description.......: Broadcom 802.11g mrezni adapter
Physical Adress......: 00-14-A5-BC-CB-9A
Prekopiraj sve što ti izbaci poslije unosa te naredbe.
Vidim da to neće ovako ići...Pošalji mi TeamViewer ID i password na PM pa ćemo se dogovoriti oko spajanja...
Evo ovako piše:
Host name.......pc
Primary Dns suffix.............:
Node type...........unknown
Windows IP configuration:
IP routing enabled...no
WINS proxy enabled....no
Ethernet Adapter Wireless Network Connection:
Media State.....Media disconnected
Description.....Broadcom 802.11 g mrežni adapter
Physical Adress.......00-14-A5-BC-CB-9A
Ethernet adapter local area connection:
Connection-specific DNS suffix................:
Description......Broadcom 440x 10/100 Integrated Cont
roller
Physical Adress.........00-17-08-2E-62-91
Dhcp Enabled...........yes
Autoconfiguration enabled.......yes
IP Adress.............192.168.1.7
Subnet Mask............255.255.255.0
Default Getaway.........192.168.1.1
DHCP server...............192.168.1.1
DNS servers...............192.168.1.1
Lease Obrained : 27.prosinac 2010 16:01:28
Lease Expires: 27.prosinac 16:01:28
Dobro, to je kad si na žici, a sad nam daj što piše kad se spojiš preko WLAN-a, to je bitnije.
Što se tiče TeamViewera, meni link radi, ali ako ideš preko neke corporate mreže (recimo iz firme), onda je možda blokirano. Probaj ovaj...
http://tinyurl.com/2etdwq
Upravo tako...
Znaci ovako sada pise: ono gore isto, a pod Ethernet adapter wireless network connection pise:
Description: Broadcom 802.11g mrezni adapter
Physcal Adress: 00-14-A5-BC-CB-9A
Dhcp enabled: yes
Autoconfiguration enabled: yes
Autoconfig. IP adress: 169.254.33.76
Subnet Mask: 255.255.0.0
Default getaway..........:
Da, to sam si i mislio, WLAN kartica je dobila link local adresu, a zašto, treba otkriti. DHCP u routeru radi tako da nije do toga. Dok ne riješiš TeamViewer, stavi si ove adrese za WLAN:
IP Adress: 192.168.1.100
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Getaway: 192.168.1.1
DNS Server: 192.168.1.1
To ćeš napraviti ovako...
http://www.home-network-help.com/set-ip.html
S tim da u 3. koraku umjesto Local Area Connection otvaraš Wireless Network Connection i naravno ne pišeš adrese sa slike nego ove koje sam ti gore napisao.
Javi da li radi, ali nekako imam osjećaj da neće...
Upisala sam IP adressu tu i ovo drugo, sada mi cijelo vrijeme piše da je connection excellent, nema više onog žutog uskličnika međutim internet stranice ne otvara, ne mogu niti na jednu...kaj sad?![]()
Kao što rekoh, neće raditi.Treba pogledati advanced postavke na mrežnoj i u routeru. Daj TeamViewer ID i password!
![]()
Jesam, imaš PM
EDIT: sada sve šljaka savršeno! hvala još jednom na pomoći![]()
Zadnji uredio Mobyfan-ica : 01-01-2011 u 20:38
ja se izvinjavam ali imam jedan problem citao sam i radio ko prethoda devojka sto je imala problem ali nisam uspeo da ga resim a slican je njenim.Instalirao sam windows i sad nemam konekciju a koristim wireless dali moze i meni neko da pomogne ? hvala unapred.
sve sam instalirao te drajvere ali i dalje imam isti problem imam antenicu dole desno pored nje ona dva kompa ali x izmedju njih
imam problem sa konekcijom laptop mi je bi konektovan na wireless i nije se mogao konektovat ovaj drugi pc i nesto sam cacko i sad moze pc nemoe laptop pisal je da koristimo isti ip moze pomoc plss
Postavi im različite IP adrese i riješena stvar. Smiješ mijenjati samo posljednji broj, najbolje između 10 i 250.
imam i ja problem pise conected ali gore pise no acces to internet a ovaj drugi pc mi radi
Bookmarks