Tele2 lako moguće jer imaju cijelu kolekciju Alcatela.
Ste ga vidli? Izgleda odlicno. Nadam se da ce biti u ponudi nekog od operatera.
http://www.solidblogger.com/alcatel-...-mobile-phone/
http://mobile.softpedia.com/phones/A...l-OT-806.shtml
Tele2 lako moguće jer imaju cijelu kolekciju Alcatela.
Paaa, već ga ima, a bio je i u Simpa ponudi T-Mobilea za 498kn ako se dobro sjećam ali su ga iz nekog razloga sada makli pa je sad samo za pretplatnike dostupan.
Imam ga ja vec, pa slobodno pitaj sta te zanima.
Na zalost, nit meni neuspjeva.
mobitel mi nece loadati videe sa interneta, kupio sam u t-comu
loada YT bez problema samo dok njegovog defautl video playera moram podesit acc za prijenos podataka, npr. napravis novi acc koji koristi wifi i TY radi bez problema
ovako imam jedan problem . kupio sam taj mobilni telefon i sada trebam namjestiti gprs opcije i slicno . no vip nema taj svoj "template" za ovaj uredjaj a ja sam neznam gdje unjeti te postavke .
podatke sam dobio iz vipa mailom ali neznam nje ih unjeti a neznaju ni oni .
hvala
E ovako, postavke za GPRS za OT-806;
Klikneš na touchscreenu tipku za izbornik (9 kvadratića) - Settings - Connectivity - Data Account - GPRS - u desnom donjem kutu imas Options - Create.
- Account Name: VIP GPRS
- APN: APN od VIP-a (to su dobio u mailu: gprs0.vipnet.hr ili data.vip.hr)
- Username: prazno
- Password: prazno
- Authorisation type: Normal
- Done.
E sad se vrati dva koraka, nazad u Connectivity izbornik. Tamo odaberi Web - Edit profile - GPRS - Create;
Mislim da je to to.
- Profile Name: VIP Internet
- Homepage: http://live.vip.hr
- Data Account; odaberi onaj koji si napravio u prethodnom koraku - VIP GPRS
- IP adress: označi HTTP i klikni još jednom na HTTP i otvorit će ti se Proxy izbornik
- Use proxy:Yes
- Proxy address:212.91.99.91
- Proxy port:8080
- Username: prazno
- Password: prazno
Odeš u Izbornik - odabereš Video Player - lijevo imaš Options - Streaming URL - Streaming Settings - Add.
- Profile name: Wireless streaming
- Data Account: odaberi Wi-Fi
- Use proxy: Off
- Proxy server i proxy port ne diraš
- Lowest UDP port: 1024
- Highest UDP port: 65535
Done.
Spoji se na wireless mrežu, otvori Operu mobile, ukucaj m.youtube.com, odaberi video i pokrenut će ti se Video Player. Streaming bi trebao radit.
Ja imam problem da mi se učitavaju filmovi i rade, ali samo jedno vrijeme i onda odjednom u pola filmića streaming pukne. Kaže Failed to Buffer. Mislim da je bugčina neka u pitanju pa sam poslao mail Alcatel supportu i čekam odgovor.
E da, i updateao sam softver na zadnji. Malo su ga zakomplicirali pa ako se netko odluči na taj potez nek pozorno prati upute na ekranu da ne bi slučajno brickao mobitel.
Zadnji uredio tutix : 08-01-2011 u 00:11 Razlog: Dodane postavke za streaming
http://www.alcatel-mobilephones.com/...iew/full/24259
Ovdje imaš One Touch Upgrade V4.0.2.8. Pokreni ga i prati upute u njemu. Ne znam ih napamet.
tutix: koju verziu FW sada imas? (mozes saznati tako da napises *#06#)
010 04F. Koja je tvoja verzija ako nisi updateao? Zanima me koja orginalno dolazi sa mobitelom.
E da, danas sam tek skuzio kako pomaknuti widgete na željeno mjesto na homescreenu pa će možda nekome pomoći. Kliknete na widget i drzite dvije sekunde dok se ne pojavi u gornjem desnom uglu mali crveni iks. Ponovno kliknete na widget i drzite dvije sekunde, pojavi se obrub oko uglova widgeta i možete ga odvuči na željeno mjesto na ekranu
.
Zadnji uredio tutix : 15-01-2011 u 06:04
Ah preloše. Znači program uopće ne provjerava koji je softver instaliran, nego samo pregazi sa najnovijom verzijom kojom ima (u ovom slučaju istom). Ništa, čekamo onda update da isprave ove sitne gluposti
.
Ja sam kupio taj mob. prije 2-3 tjedna i cisto je ok za take pare.
Velika prednost mu je wi-fi koji radi odlicno. Kamera mu je malo slabija od ocekivanog ali na dnevno svjetlu je odlicna jer je rezolucija 1600x1200. Touchscreen reagira super...ali to ovisi kako se kalibrira.
Skinuo sam Update program sa neta i nije nista promijenio zato jer vjerojatno u Alcatelu nisu razvili novi software. Inace mene jako dobro sluzi.
Evo nabavio i ja ovu igračku - za onoliko koliko košta, super mobitel...
Nego, da li je netko uspio natjerat sinkronizaciju kontakata da proradi? Ja pokušavam natjerat da mi povuče kontakte sa gmail-a, ali bez uspjeha... U meniju ima neke opcije sinkronizacije, čini mi se da je to SyncML protokol, ali nikako da se sinkronizira s gmailom, samo kaže "Synchronizing" ili nešto slično...
Ima li netko više uspjeha?
Postoji li negdje ova igračka za nabaviti, a da nije T-M pretplata (uh od same riječi pretplata me prolaze trnci)? Mobis koji je službeni uvoznik Alcatela ga nema u ponudi...(možda i bolje da nema s onakvim cijenama)
Evo ovako, upgradeao sam mobitel (vjerovatno na istu verziju) i sad mi ne radi internet. Kad pokušam otić na neku stranicu kaže "Domaćin nije pronađen".
Bookmarks