Nije mi uopće potrebno, ali eto potpisao sam![]()
Pozdrav. Evo, postam ovdje peticiju, namjerno sam je stavio ovdje, jer je veća koncentracija ljudi nego u pojedinim tematskim forumima, pa se nadam da ćete je potpisati.
http://www.petitiononline.com/freeblms/petition.html
Neću puno duljiti, svi korisnici istih modela ili iz porodice milestone (xt720, milestone 2 itd) imaju RSA zaštitu od 2048 bita i teoretski je nemoguće naći algoritam i srušiti je. Zašto je važno maknuti je? Razvoj custom romova, modding, micanje raznoraznih ograničenja, iskorištavanje hardvera mobitela do kraja i raznorazne stavke. Da ne duljim, imate u opisu peticije za što je.
Ako moderator smatra da temi nije mjesto ovdje, neka je premjesti gdje mu je volja. Hvala na odazivu.
Naravno, ako netko može, neka proslijedi ovaj link dalje, na facebook ili negdje... Ako se skupi dovoljno ljudi, možda nam i izađu u susret. ko zna.
Hvala svima
Nije mi uopće potrebno, ali eto potpisao sam![]()
A jel ista rekla Motorola na to?
Mislim, oni su sigurno sa razlogom stavili takvu zastitu...
Ali eto, potpisao sam iako nemam koristi od toga, 2092.![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Potpisao, 2099 ^^
Znam da nemate razloga potpisivati, no to je solidarnost. Da se takvo što mora potpisati za SE ili Apple ili bilo što drugo, vjerujem da bi svi kolege forumaši potpisali, bez obzira da li im to značilo ili ne, baš kao i ja
Hvala na potpisima.
@Cionn: kako to misliš? preformuliraj pitanje, ne razumijem te najbolje.
Htio sam te pitati, dali je Motorola ista rekla u vezi te peticija, dakle da se skine ta zastita??
Mislim, sigurno je Motorola imala neki dobar razlog za time..Pa zato sumnjam u mogucnost da ce cilj biti ostvaren...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
potpisao 2106
Sorry, ali pročitaj si prvu upitnu rečenicu, vjerujem da ćeš se i ti pogubiti kad je pročitaš
No shvatio sam. Ne, motorola se ovdje nema što izjašnjavati, dobro svi znamo razloge stavljanja zaštite. Oni su opravdani s jedne strane, jer 90% korisnika uopće nema pojima što je rootanje ili custom rom, vjerovali ili ne. No nas 10% jako dobro to znamo. Baš sam razgovarao sa jednim članom na forumu, oboje smatramo da je pravi razlog zašto je motorola zaključala bootloadere na mobovima jest taj da bi im to stvaralo dodatno nepotrebno opterećenje kod mrtvih uređaja, ili uređaja koji bi dolazili na popravak, iskorištavanje garancije i svega ostalog. No ja sam zaključio da se to u biti odnosi na samo 10% korisnika, što i nije neka brojka u usporedbi na ovih 90% koji su klasični korisnici. Tim klasičnim korisnicima čak ni ne treba update na froyo, pa i gingerbread. Oni ni ne znaju što je to. Oni znaju da imaju smartphone, market i puno uberkul aplikacija. i sa time su zadovoljni.
Zato se i potpisuje peticija, jer koja je svrha open source platforme koja se ne može full moddati. Motorola je do sada bila na OMAP platformi, koju je apsolutno nemoguće razvaliti, koristi se i u vojne svrhe u americi. Sada stiže novi val motorola na Tegri. Pitanje je kako će odraditi RSA na toj platformi i koliko će biti jaka kao na OMAP-u.
Stoga, bitno je potpisati da bi motorola popustila i izdala otključan bootloader kako bi nama svima skratila muke i dozvolila da u potpunosti uživamo u moddingu i svemu ostalom. Eto, par riječi od mene, moje viđenje situacije.
evo potpisao
2117.
Mi6 Black
ma dobro, vidim da dost ljudi brka taj open source...
istina, android je open source, al do trenutka kad radiš na svom kompjuteru...dakle ti možeš normalno kompajlirati cijeli OS, mijenjati ga i raditi što želiš s njim...
ali,
kad kupiš uređaj od nekog proizvođača, pristaješ na njegove uvjete, a oni su između ostalog i ti da je u razvoj tog softvarea ipak uloženo dosta love, i da to više nije onaj soft koji je google dao javno na korištenje
za primjer samo, originalni droid je bio softverski netaknut od motorole, i zato je imao otključan bootloader, za razliku od milestonea...
Imam doma i jednu Motorolu, pa nek se čuje i moj glas. Ima nas 2144.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Meni se cini da ti takodjer brkas neke stvari. To sto je Android kao platforma i OS potpuno open-source nema bas nikakve veze sa bootloaderom, niti je potrebno da je bootloader open-source da bi proizvodjac mogao svejedno izjaviti da koristi open-source OS.
Za primjer, nema nikakvih problema na klasicnom racunalu bootati linux (100% open-source platforma) pomocu npr. bootloadera od win XP (100% komercijalna platforma).
Drugim rijecima, nitko nikad nije rekao da koristenje open-source platforme automatski podrazumijeva da su i sve ostale komponente open-source.
No bilo kako bilo, potpisujem peticiju, iako sam prilicno siguran da se nista nece promijeniti.
EDIT:
Rekoh da budem, pa zaboravih, pa se sad sjetih...
Ugl, #2890.
Zadnji uredio ravilov : 24-12-2010 u 03:49
ne brkam ja stvar, ne brini. Google drži svoju politiku open sourcea i to je jasna stvar. šteta što nije postignut kompromis između dva diva kao što je motorola i google, pa da stvarno bude open source, a ne što je motorola nametnula svoj zaključani bootloader. Razumijem ja potpuno, ne brkam ja te stvari, jasno je meni što je bootloader, tko ga je nametnuo, zašto je tu i sve ostale razloge. Problem je što u korisničkim rukama to nije open source uređaj i tu se mijenja sve. Zato i jesu ovi koraci poduzeti.
Čak štoviše, nikad motorola neće otključati bootloader na zahtjev korisnika. Jednostavno je. Nije im ekonomski isplativo. No za svaku inicijativu dižem palac, pa tako i za ovu. Hvala vam na glasovima![]()
Također potpisano, sječam se nekad prije smo na tu foru dobili kintički skrol na 5800 xm.Name Comments
3217. Mario Krajacic Free the Milestone Bootloader !
You've signed, now let your friends know on Twitter.
3217 Signatures Total
View Current Signatures
+++ Tko je od vas bez grijeha, neka baci kamen prvi. +++
potpisao sam i ja (3255. max1919), nemam motorolu, ali podupirem modanje u svakom obliku![]()
3257.![]()
3407.
Takodjer, instalirao BOINC, znam da je vjerojatnoca mizerno mala, ali vrijedi pokushati.... http://poseidon.shacknet.nu:8080/MilestoneRSA/
Slazem se da nema smisla osuditi proizvodjaca koji se shtiti na takav nachin... No isto tako, protivnik sam ukidanja mogucnosti izbora - ako neko zeli modati svoj aparat i stoji odgovorno iza toga (ma i izgubio garanciju, na primjer i time proizvodjaca oslobodio tereta supporta) - tko mu to smije braniti? Kupio sam kruh i ne treba mi savjet pekara shto cu na njega namazati - ma koliko gadno bilo, za svoje novce mazem...![]()
http://www.groubal.com/motorola-lock...loader-policy/
Potpisite i sirite dalje kako god mozete.
Originalni thread na XDA: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1007125
Zadnji uredio ravilov : 27-03-2011 u 00:26
tema je već bila.
Isto tako nema potrebe za otvaranjem novih tema za to. Mogao si to sve jednostavno odmah napisati u ovoj temi.
Ispricavam se ali zbog naslova ove teme "Peticija za skidanje zaštite sa bootloadera na Motoroli Milestone" smatrao sam da je bolje otvoriti novu jer je i originalni autor peticije tako zamislio.Jos jednom se ispricavam zbog greske ali potpisujmo i jednu i drugu i trecu........peticiju mozda nas dovede do cilja.I understand this has been tried before, but my intention is to not complain about 1 device, but to show Motorola that we are a larger group than they think and that we speak together.
Zadnji uredio ravilov : 31-03-2011 u 18:34
Ljudi ovo se zahuktava http://www.groubal.com/motorola-lock...loader-policy/, preko 6000 potpisa do sada. Idemo do 10k .
Zadnji uredio ravilov : 31-03-2011 u 18:35
Bookmarks