Izvorno postao
Juventino85
Hardverski je po meni Wave dosta bolji,procesor je isti kao na Galaxy S-u,super amoled ekran je mrak,HD snimanje,fotke su odlicne i izrada je klasa iznad Desirea...
Baterija je po mojem iskustvu dosta bolja na Wave-u jer meni je rijetko kad baterija na Desireu izdrzala cijeli dan a na Wave-u u prosjeku dva dana...
Android je vec "veteran" i po tome se Bada nikako nemoze mjeriti sa Androidom,ali treba mu dati vremena da se razvije,mislim da ce biti odlican...
Android Market je odlicno slozen i svi developeri se lijepe i razvijaju jer je Android(i osX) sve ucestaliji i u tome lezi lova...
Jedan veliki MINUS Samsungovom supportu i brigu za kupcima,koja je jednaka nuli,u svemu su zadnji i za to nemaju nikakvih objasnjenja...Updatei nikako ne stizu i Kies im je nazalost propali slucaj...
Idealno bi po meni bilo da se moze sloziti da je na Wave-u Android 2.2 Froyo jer iskreno,meni izrada Desirea nikako nije legla,sve nekako "zijeva" i skripi,dok je pitanje platforme jednostavno na strani Desirea...
Sad,ako si heavy user i ako ti igraju veliku ulogu aplikacije i razno igranje sa ROM-ovima uzmes Desire ali ako ti mob sluzi za multimediju,slusanje muzike,surfanje itd i ako imas strpljenja ustedi si 600kn i uzmi Wave...
Nadam se da sam pomogao koliko toliko.
Bookmarks