Točno, ima puno nepoznanica, a kao što kažeš, najviše hardverskih. Ne bi bilo loše da naletim na nekog HTC-ovog dizajnera pa ga priupitamTeoretski mi je ova tematika više-manje jasna, ali opet...
CurrentWidget nije loša ideja, probat ću se poigrati i pratiti stanje punjenja sa zidnim punjačem, pa isto probati i sa ovim SE-ovim. Najbolji test bi bio prilikom prazne baterije, tada bi mob trebao najviše struje vući. A ako je pritom bude i kontrolirano vukao da ne prelazi 1A - milina! Tnx!
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Imam jedan grdan problem sa trajanjem baterije.
Ovako, prvo sam bio na DFu 6.1 i sve je super radilo, baterija je drzala od 8 ujutro pa do negdje 22h kada je bila na 40%.
E sada, kako sam updatea ROM na 6.1a stvari su se pogorsale.
Danas ujutro sam oko 8 skinuo mob sa punjaca i vec mi je oko 12h bio na 30%!!
Na mobitel sam poslje flashanja novog ROMa samo instalirao novi Market i novi FB (1.5).
Stvarno neznam sto cucla toliko baterije da se tako brzo isprazni, jer sam mobitel koristio kao i uvijek, svi syncovi rade, tu i tamo po 10-ak min na net...
U changelogu sam procitao da su u 6.1a dodali drugi kernel, 6.1se svs 1113 CFS, pa sad si razmisljam da nije mozda u njemu problem?
Sad sam skinuo mobitel sa punjaca pa cu opet vidjet dali ce se isto dogodit..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Do kernela je, prolistaj Defrost temu na xda, bilo je pritužbi. Vrati 6.0c kernel, opet je dostupan u updateru.
Sve kernele nakon 6.0c je shebao i uvijek se na kraju vraćao na "c" verziju.
Inače, svaki rom mu dolazi po defultu sa SVS kernelom. Alternativno možeš gore puknuti neki drugi iz ponude iz updatera.
Može mala pomoć oko interne memorije. Naime, kad skinem aplikaciju i instaliram je na SD karticu svejedno mi se zauzme i interna memorija. Sa SD managerom pregledam internu memoriju i ne pronalazim programe koje bi mogao prebaciti. Gdje se spremaju skinuti fileovi?
Mob nije rootan nit ga želim rootati.
Ok, a kud? Jel to mogu vidjeti? I dal mogu bez rootanja maknuti stocks widget?
Ne, i ne.
Bar koliko ja znam.
Zna li netko kako zamijeniti i s kojim programom defaultni phone dialer ili kako se već zove, po meni strašno glupo riješen način pretraživanja osoba u imeniku!
Ah, više se ne sjećam jesam li probao Vanillu (masu sam ih probao , naravno ne samo zbog dialera), zaustavio sam se na leedroid i htio bi samo promijeniti ili podesiti taj phone dialer ili kako se već zove da mogu normalno pretraživati imenik.
poludit cu sa ovim desireom sugavim. samo neki bugovi vise mi ga je stvarno pun *urac
idem reinstalirat windows prebacim neke slike na njega da ih kasnije vratim i sad nemogu sugavu memorijsku otvorit pise mi da je "sd card unmounted" na mobu a kad ga spojim na komp nis se ne desava.. stari moj kakvo smece
Si provjerio dal je uopće mountana?
Settings - sd card - mount/unmount sd card
A šta ćeš, tajvanac ga radio...
ma u zid cu ga bacit za drugo nit nije
pa nemrem je mountat........... SD & Phone storage i stiscem ono Mount SD card.. i svaki put kad stisnem gore ljevo se pokaze kao sd card safe to removal. isto tak kad mob ugasim pa upalim cim se upali odma pise to sd card safe to removal
kaj da ja sad radim formatirat ju nesmijem jel su mi prevazne stvari gore :S.. probo sam ju u lg cookie stavit i otkrije ju na kompu ali kad zelim uc u taj removable disk kao pise da ga umetnem :/
Koruptala se kartica izgleda - razlog zašto mob ne spajam putem usba. Dvaput mi se to dogodilo usprkos svim onim "safe remove" akcijama... Umjesto usba koristim wifi i sve pet. Pa eto za ubuduće...
Probaj naći neki card reader i preko check diska popraviti što se popraviti dade.
@xlr jel bi te mogo zamolit da napravis mali tutorial kako se spajat preko moba na komp putem wifi...naravno kada ces imat vremwna![]()
Nije neka mudrost, skines npr swiftp aplikaciju, modem ti mora imati wifi i raditi u routing modu i spojis se. Mozes koristiti i my phone explorer, a ima jos masu slicnih appova koje nisam probao.
nije me bilo neko vrijeme jer u biti nikakvih problema sa mobitelom nisam imao pa reko da svratim što se ovdje događa.. haha umro sam od smijeha na ovog drama queen SE Hondaša![]()
da se prebacim na on topic
par stvaari koje sam otkrio od koristim Desire, leedroid je vrlo stabilan i kvalitetan rom, preporučio bi ga, neki dan izašo update 2.3 sa kojim su puno utjecali na bateriju i njen vijek trajanja, kako vidim da svi imaju borbe sa trajanjem baterije preporučio bi OverclockWidget sa marketa, aplikacija u kojoj možete definirat snagu procesora i raznim uvjetima te overclockat na 1.2 ghz.. meni recimo stoji narihtan da pri normalnim uvjetima rada proc radi između 380 mhz i 700mhz, ima widget koji kad kliknete možete dignut proc do maximuma jednostavno, nakon što se ugasi mob, tj. ekran kod ponovnog paljenja opet se vraća na postavke koje ste zadali, u mom slučaju 380-700mhz, još ima i opcija da posebno zadate na koliko rado dok je screen off.. poanta cijele priče, baterija preko dana uz podosta surfanja i korištenja od jutra sa 100 ne padne na jedva 60%.. na 700mhz mobitel radi stabilno, ne trza i u biti ne kuzi se naročito razlika osim kod zahtjevnijih igrica koje se neće trudit ni pokrenut, onda samo nabrijete snagu po potrebi i rokaj.. vrlooo koristna aplikacija..
Kupio Desire, najnoviji update... Međutim tipke ispod ekrana uopće ne svijetle, u čemu je problem? Probao factory reset, nula bodova.
Bookmarks