Danas sam provjerio moj.vip.hr i uočio da imam potrošenih para od čega je ogroman dio bio data promet.
Nazvavši službu za korisnike ispostavilo se da imam 2 aktivna APN-a na telefonu, odnosno da je data.vip.hr akivan umjesto gprs0.vip.hr i ti megabajti su se posebno obračunavali bez obzira na "besplatne" megabajte unutar tarife.
Pošto nisam ništa dirao u postavkama već sam samo stavio sim u telefon i sve je radilo, u SZK su rekli da je njihova greška te da će se to ispraviti.
Savjet: provjerite koji apn vam je uključen i provjerite trenutnu potrošnju na webu da se ne biste gadno iznenadili kad račun stigne
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
pa koji apn treba bit aktivan s obzirom da ovo pise na njihovim stranicama?
Preko kojeg APN-a se trebam spajati da bih iskoristio paket podataka koji imam unutar nove tarife?
Kako bi iskoristili podatkovni promet podataka koji imate unutar tarife možete se spajati preko sljedećih APNova: data.vip.hr, grps0.vipnet.hr.
Meni su rekli gprs0.vipnet.hr
Ovo je sa stranice o besplatnom video nadzoru:
"Kako biste bili sigurni da besplatno surfate, provjerite jesu li u postavkama za pristup internetu postavljene ispravne pristupne točke (APN):
* ukoliko koristite računalo za pristup internetu odnosno jedan od Vipovih podatkovnih tarifnih modela APN je data.vip.hr
* ukoliko koristite mobilni telefon za pristup internetu odnosno govorni tarifni model na kojem je omogućen prijenos podataka APN je gprs0.vipnet.hr"
Zadnji uredio Hamanu : 04-12-2010 u 21:07
T10 -> T28 -> T630 -> x700 -> K800 ->E63 ->HTC Desire -> K800 (zamjena :) -> JiayuG3 ->S4 ->S6 -> Huawei Mate 8 -> Note 8 -> Xiaomi Mi11
svejedno je s koje apn-a se spajas, sve ce ti uc u besplatne megabajte. ja sam se isto tak scimao kad sam saznao da postoje dva razlicita apn-a, ali to je zato jer je ovaj data.vip.hr stari, ali jos uvijek u funkciji...
anyway, svejedno je, sve ti na kraju ide "u isti koš" tak da nemaš frke)
data.vip.hr je za korisnike mobilnog interneta, a gprs0.vip.hr je za pristup preko mobitela.
Može biti, rekli su mi u SZK da će mi tih 58 kn označiti kao popust, ali i dalje se gomilaju megabajti u zagradi iako je sad gprs0 apn... Znači, morat ću svaki mjesec zvat i žalit se ako nastavi taj čudni obračun.
Bookmarks