Zato i volim Chieftec jer su j..... prostrana i dobro riješena,a opet prilično povoljna...
Dobar komp mislave![]()
Vepar,dobar komp...lijepo bi sjeo kakav 24" monitor na to
Ja sam napravio mali upgrade u 10. mj.(i to za 0kn,nesto se mjenjao te sam to prodao i dobio 1500kn,te onda kupio kvodonju i hladnjak nove,a maticnu polovnu sa garancijom,stara 2-3 mjeseca za 350kn)
Sada je:
Intel Core 2 Quad Q8200 (hladnjak Scythe KATANA 3 @ 800rpm)
Gigabyte GA-EP35-DS4
8-GB Kingmax DDR2 800MHz
Powercolor Radeon HD4870 1GB DDR5 PCS+ 770/3600
Seagate 250GB & Seagate 500GB SATAII
LG GH20NS10 SATA DVD prza
Chieftec 550W
Chieftec CX-01B-B-SL mediumtower kuciste
Win 7 Ultimate x64
komp je u Winsima tih,cuje se tek na pol m od kompa,a posto je ispod stola,ne cujem ga..to mi je i bio prioritet...vent na ispuhu se vrti na 800rpm,na procu isto...na grafi oko 1000rpm te u Chieftecu nesto malo vise(on se i cuje,al necu ga mjenjat da mi ne bi pregorilo jer mu treba dobar protok zraka kada se optereti)...Inace sad mi je konfa taman super,necu dugo nista mjenjati jer me ovo super sluzi,a tera sve na High na 1680x1050 sa AA i AF
Periferija:
LG L222WS 22" LCD
Trust Laser mis(velik je,taman mi za ruku,a i dobro radi)
Logitech Multimedia internet keyboard
ozvucenje je Sonyeva 2.1 linija MHC-RG595 (2X180W + 180W subwoofer RMS)
Slika mog ljepotana:
http://www.imagesforme.com/show.php/899858_PA280005.JPG
Nista posebno uredjeni kablovi al ono povezao sam ih i to da sad ne bude djungla![]()
Zato i volim Chieftec jer su j..... prostrana i dobro riješena,a opet prilično povoljna...
Dobar komp mislave![]()
Evo ja nabavio preko dobrog frenda solidno kućište, da mi nije njega ko zna kada bi se upuštao u to.
Za razliku od staroga kučišta sada tri hdd-a koja su unutra ne moraju se više gurati jedan do drugoga. To mi je bila največa boljka jer prašina i pregrijavanje ubijaju komp.
I još jedna razlika od staroga je što ima unutra tri 120mm ventilatora.
Dva sa prednje strane usisa(niži (originalni sa kućištem) ima i neon osvijetljenje dok je iznad njega isti samo bez svijetla) koji šalju sviježi zrak preko hdd-ova iza njih u kućište. I jedan iza istih dimenzija za ispuh!
Uopće nisu glasni kako sam očekivao, ma živa fantazija.
![]()
![]()
DVD pržu nisam još kupio crnu ali ova radi ko cager tako da mi novčana situacija ne dozvoljava tu vizualnu korekciju!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Malo je update-ano ovo dvoje....
Moje bebice
Intel Core2Quad Q6600 @3.1 GHz 8MB L2 Cache - under Coolermaster Hyper 212+
4 GB RAM Kingston HyperX DDR2 1066MHz (2x2GB)
Powercolor HD3870 P.C.S. (Professional Cooling System) 512MB DDR4 @2340 MHz
Gigabyte X38-DS5 MBO
Antec Smartpower 2.0 500W modular PSU
Western Digital Caviar Black 1TB HDD 32MB Cache
Seagate 500 GB HDD 32MB Cache
Samsung 320 GB HDD 16MB Cache
Samsung SM2032MW 20" LCD+TV Monitor sa 2 zvučnika 1680x1050
Logitech wireless keyboard+mouse
Logitech Cordless Rumblepad2 gamepad
Logitech Chillstream gamepad
Logitech Momo Racing FF Wheel
Logitech G51 5.1 Speakers 155W RMS
Cannon Pixma IP1000 printer
Cannon Canoscan LiDE 70 scanner
Cannon Pixma IP6700D printer
Samsung SH-S203D DVD RW
LG GH-22NS50 DVD RW
32 Card reader
Geniatech T328B USB DVB-T
WD Passport 2.5" 160GB
Lap:
Intel T7300 Core2Duo 2x2.0 GHz 4MB L2 Cache
Ati Radeon HD3650 256MB DDR3
2 GB Samsung DDR2 RAM-a 667 MHz
WD Scorpio Blue 160 GB HDD
2.0 MP Camera, WLan,GigaLan,Bluetooth...
Logitech Precision x2
Samsung 8x DVD RW
brat ima konfu (moju staru) iz 2002, nutra je amd neki,giga rama mislim,novi hard...e sad,treba mu nesto malo jace,sad ne znam dal kupovat/slagat novu konfu ili ubacit u ovu neki dvojezgreni i rama pa nek vrti dalje..
imate kakav savjet..? recimo bi se dalo što napravit za 1k kn..?
tnx
gidi jap!
Iskreno, ne isplati se. Radije uzmi polovne komponente i za 1k kuna mozes imat solidan komp i definitivno jači nego da nadograđuješ trenutni komp.
mislis da slozim konfu od rabljenih komponenti? ja sam mislio da u ovu se stavi sve (osim harda i maticne) ak bi islo to..
malo sam to gledao al toliko ide da tehnologija da vise ne znam koji je dobar,koji skup,koji nikakav procesor,svaki prica po svom..
gidi jap!
U matičnu koja je iz 2002 skoro sam 100% siguran da NE možeš staviti svojezgreni procesor i neku noviju memoriju (DDR2, DDR3). O grafičkim karticama da ne pričam...
Daj mi reci kaj imaš od komponenata koje se mogu iskoristiti? Optika, HDD, kućište? Koje napajanje?
optike imam 2,staru koja je s njim dosla i noviju "write master" przilica,hdd je nov,on ne treba,kuciste neko staro..za napajanje ne znam..
istinu velis,mozda najbolje to prodat za neku sicu i uzet komplet novo..
(ja mislim da bi mu bilo najbolje da si formatira disk i ostavi par programa i to je to)
gidi jap!
...za 2000 bi se dalo pričati o pojačavanju, s time da se mjenja MB, procesor, grafička i ram (znači, kućište, napajanje, dvd, hdd ostaju )...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
da je barem socket 478
bin ti povoljno uvali pentium 4 3,2 GHz
a tako jedino mogu winfast geforce 6800 128 MB ali je 256 bitna
i brat bratu ima 2 kile bakra na sebi![]()
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Da se i ja malo ukljucim u raspravu.
Interesira me sto bi sve mogao promjeniti na mojoj "kanti", tj. da ju malo moderniziram.
Komp ce iduce god. u 4. ili 5. mjesecu napunit 3 god., sto je sasvim oke, ali mi je najbitniji dio da moze vrtiti sve igre na recimo high.
Sada kako izlaze nove igrice, pa i novi DX 11 (koji moja grafa nemoze podrzati), hocu ga malo upgradeat.
Evo konfiguracije:
-Intel Core 2 Quad Q9300 2,5GHz (nije OC-an)
-ASUS Rampage Formula X48/ICH9R
-DDR2 4GB 800 MHz (2x2) Transcend
-500 GB HDD
-Gecube ATI Radeon HD 4850 512 MB
-Raptoxx Advanced 750 W (napajanje)
-Te Antecovo kuciste ovako izgleda
Na njemu je Vista, pa me interesira dali bi na njega bilo mozda pametnije staviti Win 7??
Kako bi to funkcioniralo sa OC-anjem, dali se isplati i kakav je rizik (znam da treba imati jako hladenje..)
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
ja sam bio skeptičan prema sedmici, ali kada sam ih stavi nema više vraćanja na xp,
u tvojem slučaju visti, pomnogima je xp bio bolji od viste a danas kažu da 7 je bolji od xp znači stavi 7 i nećeš požalit.. a ko se ne sviđa lako opet staviš vistu, ali čisto sumljam..
a OC to je više da si ego i u društvu digneš status.. ali pošto je quad na 2,5 nakoliko ga misliš dignut da bi se osjetila kakva razlika treba barem preko 3 ali onda treba jače hlađenje, a s 2,5 na 2,8 nema jako smisla jer tih200-300 herca nećeš ni osjetit..
iamo davno celerona 2,0 digao na 2,4-2,5
i razlike je bilo gotovo nikakve samo se je meni činilo da brže radi(i pa je s 512 ddr rama i geforce 2, moga čak igrat pes6 ili je bila neka radeonka s 128, ma nema veze)
tako da ako želiš ga ubrzat stavi još rama neka ima viška a i 4 gb je više nego dovoljno, jer meni s 3 gb rama pentium D 2,8 i radeonka HD4670 daje ocjenu 4,6 [IMG][/IMG]
EDIT tu možeš skinut i provjerit dali komp ti pokreće win 7 tj koju ocjenu daje http://www.microsoft.com/windows/win...e-advisor.aspx
Zadnji uredio cherwar : 08-12-2010 u 12:21
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
Cionn, koji monitor imaš?
Ako imaš neki manji od 21" (ili rezolucije do 1680x1050) onda još nemaš potrebe nadograđivat komp.
Pričekaj dok se cijene malo smanje, trenutno je smjena generacija grafičkih kartica pa u otprilike mjesec dana cijene se budu unormalile.
Inače, moj savjet: kupi neki bolji hladnjak (Scyhe Mugen ili tako nešto, ako želiš jeftinije mislim da je i Katana 3 dobra) da možeš nakolokat proc na minimalno 3ghz. Grafička - bolje od HD5850 je bezveze kupovati upravo radi procesora i pomalo zastarjele DDR2 memorije.
Tim nadogradnjama dobio bi još godinu-dvije i mogao bi igrat gotovo sve igre na high, no vjerojatno bez AA.
Ma XP je bio najbolji do sada koji sam koristio.
Ova Vista me izluduje, takvo sranje u zivotu nisam vidio, a skeptican sam oko Win 7 da i sa njim ne dozivim isto sranje, a na XP se nemogu vratiti.
Mislio sam ga prvo na 3GHz dignuti pa da vidim kako bi izgledalo to sa hladenjem.
Oko cijene nije frka, tako da sve dolazi u obzir. Razmisljao sam da stavim DDR 4 RAM, ako ima 2x po 4GB RAMa, ali opet bi onda morao nekaj sa procesorom napraviti.
Imam 19" ekran, sto mi je dosta malo, no imam jos jedan od 22" u drugoj sobi pa cu njega probat prikljucit i vidit kako izgleda.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
DDR2 od 4 gige je jako rijedak i jako skup tako da to otpada.
Vidim imaš 4 utora za memoriju, ako želiš kupi još jedan 2x2gb kit, to ti je definitivno bolja solucija iako to još nije potrebno.
Ako lova nije frka, kupi sebi i meni Mugena i novu grafušalim se, kaj se hladnjaka tiče definitivno Mugen iako si možep kupiti i bolji proc.
Matična ti je dobra, podržava Crossfire tako da si eventualno u budućnosti možeš kupit još jednu grafu pa da još više produljiš vijek kompu. Napajanje ti je dovoljno jako tako da si, kaj se toga tiče, miran vjerojatno do nove konfe
EDIT: i da, stavljaj Win 7 64bit pronto!
E to oko Crossfirea mi nije bas jasno.
Dakle kolko sam ja to shvatio ti mozes bilo koje 2 Radeonke spojit i da one "u paru" sljakaju?
Znam da i NVidia ima slicnu foru- SLI (neznam dali sam dobro napisao)
Ok, budem to preko vikenda samo moram nac negdje na netu Win 7...
Ukratko - skoro ali ne.
U Crossfireu spajaš dvije ISTE grafe, dakle ako imaš (na primjer) hd4850, slobodno možeš kupiti još jednu hd4850 i one će raditi zajedno u 99% slučajeva bez problema.
Ako imas para, kupi novo, ali ak nemas kao ja, oglasnik ti nije stran pojam![]()
One day, sky went blue...
Ups, prihvaćam kritiku
Prve generacije Crossfire-a zahtjevale su iste grafičke, ove novije se mogu kombinirati, ali moraju biti iz iste serije (dakle npr., 5xxx serija sa 5xxx serijom)
Više o CF ovđe![]()
Operativni sustav Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX DirectX 11.0
DualCore Intel Pentium, 2800 MHz (14 x 200) E5500
Chipset na matičnoj ploči Intel Eaglelake G41
Sistemska memorija 4096 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM1: Apacer Tech. 78.A1GC6.9K1 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
Tip BIOS-a AMI (05/05/10)
Grafika
Grafička kartica NVIDIA GeForce GTS 250 (1GB)
Multimedija
Zvučna kartica Realtek ALC889 @ Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1]
Ukupna veličina 465.7 GB (312.6 GB slobodno)
Ulazni uređaji
Tastatura Standard PS/2 Keyboard
Miš HID-compliant mouse
Igrači kontroleri Microsoft PC-joystick driver
Printer HP Deskjet F2187
Bookmarks