Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

LG 540 - podatkovni promet i reklame

1. Ako izgasim podatkovni promet ( stavim opciju disable) ne mogu ništa raditi ( surfanje, provjera gmaila) Ako postavim na opciju Always ask, nikada mi se ne pokaže pitanje da "uključim" podatkovni promet. Ima li neki brzi način ( kao što je onih pet dugmića u redu s kojima mogu paliti WI Fi GPS ...) i za podatkovni promet, a ne da svaki put moram badati po menijima?

2. Instalirao sam cca 15 aplikacija sa Marketa. Znam da neke od njih koriste reklame kako bi se "plaćale" E sada mene zanima kako da ja znam koje aplikacije koriste reklame, a koje ne? Jer ima i free aplikacija koje su istinski free i ne prikazuju reklame pri dnu ekrana.
    Zahvaljujem na odgovoru.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Instaliraj APNdroid sa marketa, imaš i homescreen widget i jednom tipkom palis/gasis pristup internetu, po potrebi, kako ti pase.

ja sam prepolovio data promet s time jer se apsolutno ni jednom ne spoji ako ja to ne želim.

osim naravno ako ti ne treba prognoza na homescreenu ili takve nebuloze.

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. Postoji tema o preporucenim aplikacijama, pogledaj tamo. U principu ima dosta "alternativnih" power widgeta koji to podrzavaju (mislim da nema nijedan besplatan, ali jbg).
    2. Ne razumijem sto hoces reci... Ako aplikacija radi "na oglase", logicno je da ce ih i prikazati, pa ces po tome znati. Nema koristi od oglasa ako se ne vide...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle ovako, ima aplikacija koje su free, i ne instaliraju "reklame" a ima onih koje su free a instaliraju "reklame". Sada me zanima kako znati koje aplikacije su donijele "reklame" na moj mobil. Ili čistom tehnikom pogađanja: deinstalirati sve : pa onda jednu po jednu....
    Moram vidjeti koliko je to mjesečno prometa, jer ako mi ulazi u 50 MB, onda me boli briga što radi promet, ali ako je poviše toga, e onda je to već problem.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Oct 2010
    Mobitel
    Samsung Galaxy S6 White
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.295
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.295, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 18,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako si na tcomu uplatis 10kn mjesecno 100mb sasvim dovoljno za surfanje i pregledavanje maila da se nemoras brinuti dali ce ti pojesti pare ako nemas neku intrnet opciju, a nije puno

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Napisao sam da imam paket od 50 MB i da sam na Tele2

Instalirao sam tvoju preporuku no to kod mene ne radi. Ako u postavkama mobila stavim na isključeno mobilni se promet ne može uključiti sa ovim widgetom. A ako stavim na uključeno: onda ga ne mogu izgasiti ( izgasi se na par sekundi) i onda se opet upali, tako da mi to nije baš jasno
    Zadnji uredio ravilov : 29-11-2010 u 17:24 Razlog: koristi gumb Uredi post!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    Oct 2010
    Mobitel
    Samsung Galaxy S6 White
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    4.295
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moja greska nisam citao ispocetka ljen sam pa i to ti je sasvim dovoljno

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    1. Ako izgasim podatkovni promet ( stavim opciju disable) ne mogu ništa raditi ( surfanje, provjera gmaila) Ako postavim na opciju Always ask, nikada mi se ne pokaže pitanje da "uključim" podatkovni promet. Ima li neki brzi način ( kao što je onih pet dugmića u redu s kojima mogu paliti WI Fi GPS ...) i za podatkovni promet, a ne da svaki put moram badati po menijima?

2. Instalirao sam cca 15 aplikacija sa Marketa. Znam da neke od njih koriste reklame kako bi se "plaćale" E sada mene zanima kako da ja znam koje aplikacije koriste reklame, a koje ne? Jer ima i free aplikacija koje su istinski free i ne prikazuju reklame pri dnu ekrana.
    Zahvaljujem na odgovoru.
    1. Skini si extended controls sa mobilism sajta - google. S njim mozes kontrolirati paljenje/gasenje APN postavki ili pak 2G/3G mrezu.
    2. Neke aplikacije koriste reklame neke ne, nemam pojma kak saznati koje koriste reklame a koje ne, a ionako ne trose puno prometa, la da smetaju to da :-)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa vidiš ne bih se složio sa tobom da ne troše puno prometa. Stavio sam 3G watchdog widget i ovako odoka na cijeli dan sa neta se skine cca 0.5 MB reklama. Pa to pomnoži sa 30 dana i dobiješ lijepu brojčicu od 15 MB.
    Kako su sve reklame pomoću istog procesa, bi li bilo moguće rootati uređaj i onda na takav uređaj ugasiti taj proces kako se reklame više ne bi pojavljivale? S obzirom da je android već podosta na tržištu, čudi me da nitko nije napravio aplikaciju koja može ugasiti GSM komunikaciju jer svi Androidi jedu "promet". Tvoj prijedlog "extended controls" ljudi samo kude, nikome ne radi kako spada, bacam se u daljnu potragu

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31 Pregledaj post
    Pa vidiš ne bih se složio sa tobom da ne troše puno prometa. Stavio sam 3G watchdog widget i ovako odoka na cijeli dan sa neta se skine cca 0.5 MB reklama. Pa to pomnoži sa 30 dana i dobiješ lijepu brojčicu od 15 MB.
    Kako su sve reklame pomoću istog procesa, bi li bilo moguće rootati uređaj i onda na takav uređaj ugasiti taj proces kako se reklame više ne bi pojavljivale? S obzirom da je android već podosta na tržištu, čudi me da nitko nije napravio aplikaciju koja može ugasiti GSM komunikaciju jer svi Androidi jedu "promet". Tvoj prijedlog "extended controls" ljudi samo kude, nikome ne radi kako spada, bacam se u daljnu potragu
    Tvoj izracun mozda jest egzaktniji, no kada aktiviram Tele2 PaketM - prepaid opciju za 25Kn sa 150MB mjesecno taj podatak potrosnje prometa zaista ne primjetim, a podosta surfam, facebook se konstantno uz vremensku prognozu i mail updatea, otvaram razlicite aplikacije sa reklamama koje intezivno koriste podatkovni promet, skidam aplikacije i jos mi na kraju mjeseca ostane nesto prometa. Neznam koji ljudi kude extended controls ali ja nisam primjetio da meni "ne radi kako spada", cak stovise izvrsno radi. Pa covjece instaliraj i isprobaj, ja koristim 4.0.1 verziju. :-)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Novi podatkovni paketi
    By Expresso in forum T - Mobile
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 01-12-2009, 15:33
  2. VIP podatkovni paketi
    By Moby in forum A1
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 04-08-2009, 10:18
  3. Podatkovni paket na Tele2
    By such-du in forum Mobilni Pristup Internetu