Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

nikon coolpix p 100 ili panasonic dmc fz-100

pozdrav!!
    zanima me vase iskustvo i misljenje o ovim modelima, kvaliteti samih aparata i njihovim performansama,
    1.nikon coolpix p 100
    2. panasonic dmc fz-100
    planiram potrositi od 3000-3500kn, panasonic mi se cini vise napucan ali ga na usporednom testu http://snapsort.com/compare/Nikon_Co...umix_DMC-FZ100 nikon rastura pa ako bi moglo neko laicko objasnjenje obzirom da sam se tek poceo ozbiljnije zanimat za fotografiju, aparat bi koristio za slikanje pejzaza, koncerata, utakmica itd.prije san ima sony dsc-650, unaprid hvala !!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav!

Najprije da kazem da sam fz 100 imao prilike vidjeti i oprobati uzivo, te vidjeti kakve fotografske razultate postize. Isto nisam imao prilike napraviti, tako da moj savjet niti odgovor na ovu temu ne moze biti kompletan.

Ipak, zeli samo skrenuti paznju da usporedba na koju je dan link u prvome posto nikako ne moze biti promatrana kao recenzija, jer ona to niti nije. Ovo sto je navedeno na tome linku moglo je nastati i kao rezultat usporedbe tehnickih karakteristika iz specifikacija dostupnih na stranicama proizvodjace, bez izravnoga dodira sa samim aparatima o kojima se u usporedbi govori. Ovo je primjer onopga sto bih ja nazvao ne elaboriranom i ne adekvatnom usporedbom aparata. Tehnicke karakteristike su jedno, a same performanse aparata su drugo i potpuna slika moze se dobiti samo detaljnim i konciznim pristupom.

Moj savjet je da ako dvojite iskljucivo izmedju dva navedena modela da procitate kvalitetne recenzije oba modela i usporedite na web - u dostupne sample fotografije. To ce svakako dati komletniju sliko u oba aparata i definitivno pomoci pri izboru.

Sto se Panasonic modela tice, mogu posvjdositi da se radi o doista kvalitetnome primjerku sa pregrst opcija koje nudi korisniku. Da ne opisujem previse navesti cu link (na ono sto smatram kvalitetnom recenzijom) sa kojom se u vecini toga slazem:

http://www.photographyblog.com/revie..._fz100_review/

Pored ovoga i Fuji i Canon imaju modele u istoj klasi i cijeni, tako da bi i njih svakako barem trebalo razmotriti prije kupnje.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav !
    Hvala na iscrpnom odgovoru , na Info-box.hr su istaknuli cijenu od 3400 kn pa me zanima dali je netko kupova preko njih i kakva su iskustva sta se cijene tice u njemackoj je oko 500 eura sto znaci da je jeftiniji kod nas pa neznam da nije kakva navlakusa

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao j79a Pregledaj post
    Pozdrav !
    Hvala na iscrpnom odgovoru , na Info-box.hr su istaknuli cijenu od 3400 kn pa me zanima dali je netko kupova preko njih i kakva su iskustva sta se cijene tice u njemackoj je oko 500 eura sto znaci da je jeftiniji kod nas pa neznam da nije kakva navlakusa
    Kupovao kod njih, ali nista toga iznosa (kupio neki set Logitechov...tipkovnica i mis).

Uredno doslo, kako je i bilo dogovoreno.

Nadam se da nece biti problema ako se odlucis kupiti od njih.

U pravilu nije bilo problema sa ovakvim firmama kod nas...jedino sto sam cuo da je Corbis navukao neke ljude pa nikad dostavio robu, ali mislim da oni vise ne egzistiraju.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom da sam danas tražila sličan podatak u vezi toga koji superzoom izabrati, dobila sam sljedeći link: http://www.luminous-landscape.com/re...shootout.shtml

To je test između dva najbolja među najboljima.
    Reći ću ti samo jedno:

Panasonic it is. Nemoj se uopće misliti.

Ja radim sa profesionalnim fotoaparatima, pa u ovoj klasi pojma nisam imala što uzeti, a što ne (prijatelji me tlače da im preporučim) i nakon navedene recenzije se uopće neću misliti
    Posjetite me na sajtu: Lidija Žižić - fotoblog i portfolio, a može i na fejsić :))

7 days registered

Datum registracije
    Nov 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala jos jednom !
    mislim da je ok internet shoping a sta se tice neisporuke robe trebali su uzet placanje pouzecem pa ih nebi bilo moguce zalampat bar mislim da nebi

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Nikon Coolpix 8700
    By inox187 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 13-09-2007, 01:09
  2. Uputstvo za Nikon COOLPIX L3
    By zoki69 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 01-02-2007, 01:57
  3. Nikon Coolpix P2
    By kambodza in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti