Pozdrav!
Najprije da kazem da sam fz 100 imao prilike vidjeti i oprobati uzivo, te vidjeti kakve fotografske razultate postize. Isto nisam imao prilike napraviti, tako da moj savjet niti odgovor na ovu temu ne moze biti kompletan.
Ipak, zeli samo skrenuti paznju da usporedba na koju je dan link u prvome posto nikako ne moze biti promatrana kao recenzija, jer ona to niti nije. Ovo sto je navedeno na tome linku moglo je nastati i kao rezultat usporedbe tehnickih karakteristika iz specifikacija dostupnih na stranicama proizvodjace, bez izravnoga dodira sa samim aparatima o kojima se u usporedbi govori. Ovo je primjer onopga sto bih ja nazvao ne elaboriranom i ne adekvatnom usporedbom aparata. Tehnicke karakteristike su jedno, a same performanse aparata su drugo i potpuna slika moze se dobiti samo detaljnim i konciznim pristupom.
Moj savjet je da ako dvojite iskljucivo izmedju dva navedena modela da procitate kvalitetne recenzije oba modela i usporedite na web - u dostupne sample fotografije. To ce svakako dati komletniju sliko u oba aparata i definitivno pomoci pri izboru.
Sto se Panasonic modela tice, mogu posvjdositi da se radi o doista kvalitetnome primjerku sa pregrst opcija koje nudi korisniku. Da ne opisujem previse navesti cu link (na ono sto smatram kvalitetnom recenzijom) sa kojom se u vecini toga slazem:
http://www.photographyblog.com/revie..._fz100_review/
Pored ovoga i Fuji i Canon imaju modele u istoj klasi i cijeni, tako da bi i njih svakako barem trebalo razmotriti prije kupnje.

Odgovori uz citat

Bookmarks