Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: iPhone 5

Forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    10.115
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.115, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

iPhone 5

iPhone 5 – 18 glasina i sta se najvise ocekuje

Sudeci po dosadasnjim datumima izlaska iPhone-a novi iPhone 5 izlazi u sestom mjesecu 2011. Do tada ima jos puno vremena ali to nemora znaciti da glasine i zelje o iPhone-u 5 vec nisu pocele kuljati internetom. Znajucu Apple peta generacija iPhone ce najvjerojatnije biti u upgradima sadasnjeg iPhone-a 4 a ne posve drugi uredjaj. Naravno radi problema sa antenom i sa zadnjim staklom monogi misle da ce Apple ponovo promijenuti formu iPhone-a i da ce iPhone 5 ili iPhone 4G biti potpuno drugi uredjaj.

Ja mislim da se dosadasnje glasine i zelje o iPhone-u 5 mogu podjeliti na dvije grupe. Stvari koji ce 90% vjerojatno biti na iPhone-u 5 i stvari koje vjerojatno nece.

Ovih 5 stvari su 90% sigurne:

Apple ce izbaciti vise memorije. Odnosno sadasnih 16 i 32 GB ce se pretvoriti u 32 i 64GB.

Vec znamo da je u pripremi nova 8 mega pixlova kamera ali neznamo kako ce ovo promjeniti rezoluciju na video snimanju. Takodjer Apple bi trebao dodati image stabilizaciju za video.

90% je sigurno da ce iPhone 5 imati brzi procesor ,bolju grafiku i vise operativne Ram memorije. Koliko bolje i brze to neznamo.

90% je sigurno da ce novi iPhone 5 imati bolju bateriju koja ce duze trajati, koliko dugo to je za vidjeti.

iPhone 5 ce izaci kao TDMA (Varizon) mobilni uredjaj.

Ovo su pet stvari koje cemo update kako informacije izlaze.

Ostatak ovog posta su stvari koje nisu sigurne ali se cuju glasine o njima radi razlicitih patenta koje je apple registrirao.

Liquid Metal iPhone 5 – Ove godine Apple je napravio eksluzivni ugovor sa Kalifoniskom kompanijom LiquidMetal Technologies koja ce praviti liquid metal komponente za iPhone 5. Hoce li iPhone 5 biti napravljen od ovog materijala? Ili ce samo neke komponente biti napravljene od njega?

Liquid metal Technology Demo

Mozete pogledati odlican clanak o tecnom metalu u CrunchGrear.com.

4G Brzina – Radi svog imena dosta ljudi misli da je iPhone 4 ustvari iPhone 4G sto nije slucaj. Svi se nadamo da ce iPhone 5 imati mogucnost rada na 4G mobilnim mrezama koje ce donjeti brzinu izmedju 100mbps i 1gbps i nove mogucnosti u mobilnim aplikacijama. Zamislite da mozete skinuti 1 gb u sekundi?

Wireless Sync – Bezicni sync za iPhone “Wi-Fi Sync” vec postoji preko Cydia store-a za 10 dolara ako imate Jailbreak-iran iPhone. Apple bi trebao omoguciti ovu opciju svim korisnicima preko WiFi-a i 3g ili 4g mobilne mreze tako da vise nemoramo traziti kablove i biti pored svog racunala da bi synkirali iPhone.

Wi-Fi Sync Video

Dual Blic Kamera – Dosta mobilnih uredjaja na marketu vec danas imaju dupli blitz na kameri koji omogucaje bolju fotografiju u zatamljenim okruzenjima. Apple bi trebao ugraditi ovu opciju u iPhone 5 zato sto nocne fotografije, iako bolje nego prije jos uvjek nisu dovoljno dobre na iPhone-u 4.

Flash – Sa izlaskom SkyFire 2.0 flash je malo manji problem na iPhone-u medjutim Adobe treba da nadje nacin da uradi verziju Flasha koja bi radila na “i” uredjajima. Ne samo za video vec i za igrice i drugi flash meterijal na netu. Mogucnos izlaska Flash-a na iPhone-u 1%

Video Komunikacija sa drugim mobilnim uredjajima – FaceTime Video je super ali Apple treba naci nacina da korisnicima omoguci komunicirati sa drugim mobilnim uredjajima koji imaju kameru s sprijeda te sa kucnim racunalima. Ove opcije vec postoje preko Skype-a, Tanga i Yahoo Messenger-a ali bile bi bolje da ih Apple ugradi direktno u iPhone 5 posto mnogo korisnika nisu ni svjesni da ove aplikacije postoje.

Voice to SMS ili Voice to e-Mail – iPhone iOS vec ima glasovne kontrole ali bilo bi dobro da se ovo pocne koristiti za pisanje SMS poruka ili emaila ili pisanje Twitter ili Facebook status update-a. Posto tehnologija vec postoji bilo bi prilicno lako za Apple da napravi App koji bi mogao ovo raditi. Ovo bi omogucilo textanje u voznji i vjerojatno spasilo par zivota u procesu. Posto ova opcija postoji na Android uredjajima velika je vjerojatnoca da ce ovo izaci na iPhone-u 5.

Bolji lock ekran sa widgetima – Appla-ova kompeticija koristi widgete koji se mogu kostimizirati za lock i home ekrane. Ove opcije vec postoje na jailbrak-anim iPhone-ima i mogu se naci na Cydia-i za par dolara. Jedna od njih je LockInfo a postoje i razne druge koje vam mogu pokazati, prognozu vremena, emaile, sms-ove, twitter i facebook update itd.

HD Output za TV – Bilo bi fino kada bi iPhone 5 dosao sa kablom za HD output tako da se HD videa mogu gledati direktno as iPhone-a na TV-u. Ta funkcija vec postoji na boljim Android mobilnim uredjajima kako EVO, a moze se postici na iPhone-u 4 koji su jailbreak-irani. Uz to se moraju kupiti dodatni kablovi ili HD accessories kao ovaj na slici.

Biometricka sigurnost – Apple je tokom ove godine registrirao patent za biometricku sigurnost, koja bi omogucila iPhone-u 5 da se otkljuca i zakljuca preko otiska prsta, kao sto postoji na odredjenim laptop racunalima. Ovo bi osiguralo da niko osim vas nemoze otkljucati vas iPhone 5.

IR za daljinske upravljace – IR dodatak za iPhone vec postoji ali bi bilo lijepo kada bi iPhone 5 dosao sa ukljucenim IR signalom tako da bi se iPhone 5 mogao koristiti kao univerzalni daljinski za razlicite uredjaje u kuci.

RFID - Apple je takodjer registriraio patent za radio-frequency identification ili RFID koja ce omoguciti buducim “i” uredjajima da se koriste za placanje robe kao sa kreditnim karticama ili za otkljucavanje vozila i drugih uredjaja koji koriste RFID frekvencije.

iOS 5 – Sasvim smo sigurni da iOS 5 izlazi sljedeceg Juna sa Iphone-om 5 ali niko jos nezna sta nam donosi.

Sta vi mislite sta izlazi na novom iPhone-u 5 i zasto?

Link Credit: Omizio.com

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao omakad Pregledaj post
    4G Brzina – Radi svog imena dosta ljudi misli da je iPhone 4 ustvari iPhone 4G sto nije slucaj. Svi se nadamo da ce iPhone 5 imati mogucnost rada na 4G mobilnim mrezama koje ce donjeti brzinu izmedju 100mbps i 1gbps i nove mogucnosti u mobilnim aplikacijama. Zamislite da mozete skinuti 1 gb u sekundi?
    Objasni mi svrhu 4G kad ga nigdje nemaš(na par mjesta na planeti), a do 2011. ga sigurno neće uvest.
    Sve u svemu zahtjevate manje više ono što HTC već ima u ovoj godini.

I konačno, ako se dobro sjećam riječi nekoga na forumu(ne znam točno) Apple neće sljedeće godine izdat novi model, već neki mali upgrade četvorke ako se dobro sjećam(moguće da je bilo drugačije).

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    10.115
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    Objasni mi svrhu 4G kad ga nigdje nemaš(na par mjesta na planeti), a do 2011. ga sigurno neće uvest.
    Sve u svemu zahtjevate manje više ono što HTC već ima u ovoj godini.

I konačno, ako se dobro sjećam riječi nekoga na forumu(ne znam točno) Apple neće sljedeće godine izdat novi model, već neki mali upgrade četvorke ako se dobro sjećam(moguće da je bilo drugačije).
    Slazem se pravi 4G nece biti nigdje jos dugo dugo. Gizmodo je imao dobar artikl od sadasnjoj 4G mrezi i o HTC Evo. Ustvari to ni nije 4G nego malo brazi 3g samo HTC i Spint to reklamiraju tako. Iz tog razloga mnogo ljudi je pokupovalo HTC telefone neznajuci ni sta kupuju. Apple bi trebao da uradi isto da nebi gubio korisnike bezveze.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Bodovi: 28.054, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 8,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovih 5 stvari sto si napisao da je 90% sigurno, nebi se bas slozio.
    Ako recimo gledamo 3G i 3GS onda si mozemo predociti kakvi "upgradeovi" nas mogu cekati..

Istina je da je Apple sa neta skinuo bijeli iPhone, neki govore d aje to zato sto ce bijeli biti ta "s" verzija cetvorke, a neki govore da su to povukli upravo zato kako bi mogli napraviti jos jedan "boom" i ponovo povecati interes za iPhoneom kasnije, 4.-5. mjesec.

Kaj se tice Liquid Metala, to neznam dali ce cijeli mobitel biti takav, jer ako si pogledao jedan video na youtubeu gdje su bacili 2 metalne loptice, jedna od tog posebnog metala i drugu od ja mislim obicnog metala, ovaj Liquid metal je 2 minute skakao. Smijesno bi izgledalo da ti tako mobitel ispadne i da trcis za njim po cesti...

Flash nikada nece doci za iOS Devices, ako mozemo vjerovati Steve Jobsu. ( normalno postoji web browser koji to omogucuje. )

A jel ti mislis na to kada ti je recimo mobitel zakljucan pa pritisnes home button pa da onda vidis sms, propusteni pozivi, FB, twitter...??
    Meni je to bezveze, jer ja recimo na Desireu unlockam mobitel jos dok mi je u dzepu ili ga tek vadim, tako da neznam kakve koristi od toga (normalno, ako sam ja to sve dobro shvatio..)

Biometricka sigurnost je nesto sto su ovi iz Windosa vec najavili za Win 8.

IR mozemo zaboraviti, jer je to vec mrtvo. Koliko sam ja vidio nema niti jednog novog high end mobitela sa IR portom...

I iOS 5 jos duuugo necemo vidjet. Stoposto sam siguran da nece izaci iduce godine, mozda u ovo vrijeme iduce godine, ali sigurno ne u 5. ili 6. mjesecu..
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    iPhone 3GS
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bolje ocekujte iPhone 4gs nego iphone 5 al to je sam moje misljenje...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    1000 Experience PointsVeteran

Datum registracije
    May 2010
    Bodovi
    3.147
    Nivo
    13
    Bodovi: 3.147, Nivo: 13
    Bodovi: 3.147, Nivo: 13
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako niste već vidjeli postoje apple tv i google tv što se tiće ir port-a .... znači svi ti uređaji imaju ili bluetooth ili wi-fi pomoču kojeg s iphonea možeš mijenjat programe na tv-u( google i apple) a pošto če to kod nas zaživjet za kojih 100 god...ne sekirajte se

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Bodovi: 18.317, Nivo: 32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4S, 5 ili kako će se zvati će biti novi iPhone. To što će imati malo novosti (tipa 3G/3GS) ne mjenja činjenicu da je to za Apple novi telefon. Inače se zna kada idu Keynotovi vezani uz novi telefon, a kada uz software.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao target Pregledaj post
    4S, 5 ili kako će se zvati će biti novi iPhone. To što će imati malo novosti (tipa 3G/3GS) ne mjenja činjenicu da je to za Apple novi telefon. Inače se zna kada idu Keynotovi vezani uz novi telefon, a kada uz software.
    U vezi imena, kaj mislite do kada ce Apple stancati iPhone 2,3,4,5,6...??
    Mene samo to interesira, do kuda oni misle gurati to sa "brojevima"..
    Nekako bi mi bilo lakse kada bi im poceli davati imena, kao HTC.
    "Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs

Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Bodovi
    18.317
    Nivo
    32
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    U vezi imena, kaj mislite do kada ce Apple stancati iPhone 2,3,4,5,6...??
    Mene samo to interesira, do kuda oni misle gurati to sa "brojevima"..
    Nekako bi mi bilo lakse kada bi im poceli davati imena, kao HTC.

Dok ne usklade sa OS X-om. LOL...

Neznam, meni to imenovanje ne smeta, sigurno si razmišljali i o tome s obzirom da svake godine izdaju novi telefon.

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Galaxy S7 Edge
    Operater
    Vip®
    Bodovi
    28.054
    Nivo
    40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao target Pregledaj post
    Dok ne usklade sa OS X-om. LOL...

Neznam, meni to imenovanje ne smeta, sigurno si razmišljali i o tome s obzirom da svake godine izdaju novi telefon.
    Bok, ja imam iPhone 32, a ti?
    Ja imam 25

Nadam se da ce biti kreativni..

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao omakad Pregledaj post
    iPhone 5 – 18 glasina i sta se najvise ocekuje

Sudeci po dosadasnjim datumima izlaska iPhone-a novi iPhone 5 izlazi u sestom mjesecu 2011. Do tada ima jos puno vremena ali to nemora znaciti da glasine i zelje o iPhone-u 5 vec nisu pocele kuljati internetom. Znajucu Apple peta generacija iPhone ce najvjerojatnije biti u upgradima sadasnjeg iPhone-a 4 a ne posve drugi uredjaj. Naravno radi problema sa antenom i sa zadnjim staklom monogi misle da ce Apple ponovo promijenuti formu iPhone-a i da ce iPhone 5 ili iPhone 4G biti potpuno drugi uredjaj.

Ja mislim da se dosadasnje glasine i zelje o iPhone-u 5 mogu podjeliti na dvije grupe. Stvari koji ce 90% vjerojatno biti na iPhone-u 5 i stvari koje vjerojatno nece.

Ovih 5 stvari su 90% sigurne:

Apple ce izbaciti vise memorije. Odnosno sadasnih 16 i 32 GB ce se pretvoriti u 32 i 64GB.

Vec znamo da je u pripremi nova 8 mega pixlova kamera ali neznamo kako ce ovo promjeniti rezoluciju na video snimanju. Takodjer Apple bi trebao dodati image stabilizaciju za video.

90% je sigurno da ce iPhone 5 imati brzi procesor ,bolju grafiku i vise operativne Ram memorije. Koliko bolje i brze to neznamo.

90% je sigurno da ce novi iPhone 5 imati bolju bateriju koja ce duze trajati, koliko dugo to je za vidjeti.

iPhone 5 ce izaci kao TDMA (Varizon) mobilni uredjaj.

Ovo su pet stvari koje cemo update kako informacije izlaze.

Ostatak ovog posta su stvari koje nisu sigurne ali se cuju glasine o njima radi razlicitih patenta koje je apple registrirao.

Liquid Metal iPhone 5 – Ove godine Apple je napravio eksluzivni ugovor sa Kalifoniskom kompanijom LiquidMetal Technologies koja ce praviti liquid metal komponente za iPhone 5. Hoce li iPhone 5 biti napravljen od ovog materijala? Ili ce samo neke komponente biti napravljene od njega?

Liquid metal Technology Demo

Mozete pogledati odlican clanak o tecnom metalu u CrunchGrear.com.

Wireless Sync – Bezicni sync za iPhone “Wi-Fi Sync” vec postoji preko Cydia store-a za 10 dolara ako imate Jailbreak-iran iPhone. Apple bi trebao omoguciti ovu opciju svim korisnicima preko WiFi-a i 3g ili 4g mobilne mreze tako da vise nemoramo traziti kablove i biti pored svog racunala da bi synkirali iPhone.

Wi-Fi Sync Video

Dual Blic Kamera – Dosta mobilnih uredjaja na marketu vec danas imaju dupli blitz na kameri koji omogucaje bolju fotografiju u zatamljenim okruzenjima. Apple bi trebao ugraditi ovu opciju u iPhone 5 zato sto nocne fotografije, iako bolje nego prije jos uvjek nisu dovoljno dobre na iPhone-u 4.

Flash – Sa izlaskom SkyFire 2.0 flash je malo manji problem na iPhone-u medjutim Adobe treba da nadje nacin da uradi verziju Flasha koja bi radila na “i” uredjajima. Ne samo za video vec i za igrice i drugi flash meterijal na netu. Mogucnos izlaska Flash-a na iPhone-u 1%

Video Komunikacija sa drugim mobilnim uredjajima – FaceTime Video je super ali Apple treba naci nacina da korisnicima omoguci komunicirati sa drugim mobilnim uredjajima koji imaju kameru s sprijeda te sa kucnim racunalima. Ove opcije vec postoje preko Skype-a, Tanga i Yahoo Messenger-a ali bile bi bolje da ih Apple ugradi direktno u iPhone 5 posto mnogo korisnika nisu ni svjesni da ove aplikacije postoje.

Voice to SMS ili Voice to e-Mail – iPhone iOS vec ima glasovne kontrole ali bilo bi dobro da se ovo pocne koristiti za pisanje SMS poruka ili emaila ili pisanje Twitter ili Facebook status update-a. Posto tehnologija vec postoji bilo bi prilicno lako za Apple da napravi App koji bi mogao ovo raditi. Ovo bi omogucilo textanje u voznji i vjerojatno spasilo par zivota u procesu. Posto ova opcija postoji na Android uredjajima velika je vjerojatnoca da ce ovo izaci na iPhone-u 5.

Bolji lock ekran sa widgetima – Appla-ova kompeticija koristi widgete koji se mogu kostimizirati za lock i home ekrane. Ove opcije vec postoje na jailbrak-anim iPhone-ima i mogu se naci na Cydia-i za par dolara. Jedna od njih je LockInfo a postoje i razne druge koje vam mogu pokazati, prognozu vremena, emaile, sms-ove, twitter i facebook update itd.

HD Output za TV – Bilo bi fino kada bi iPhone 5 dosao sa kablom za HD output tako da se HD videa mogu gledati direktno as iPhone-a na TV-u. Ta funkcija vec postoji na boljim Android mobilnim uredjajima kako EVO, a moze se postici na iPhone-u 4 koji su jailbreak-irani. Uz to se moraju kupiti dodatni kablovi ili HD accessories kao ovaj na slici.

Biometricka sigurnost – Apple je tokom ove godine registrirao patent za biometricku sigurnost, koja bi omogucila iPhone-u 5 da se otkljuca i zakljuca preko otiska prsta, kao sto postoji na odredjenim laptop racunalima. Ovo bi osiguralo da niko osim vas nemoze otkljucati vas iPhone 5.

IR za daljinske upravljace – IR dodatak za iPhone vec postoji ali bi bilo lijepo kada bi iPhone 5 dosao sa ukljucenim IR signalom tako da bi se iPhone 5 mogao koristiti kao univerzalni daljinski za razlicite uredjaje u kuci.

RFID - Apple je takodjer registriraio patent za radio-frequency identification ili RFID koja ce omoguciti buducim “i” uredjajima da se koriste za placanje robe kao sa kreditnim karticama ili za otkljucavanje vozila i drugih uredjaja koji koriste RFID frekvencije.

iOS 5 – Sasvim smo sigurni da iOS 5 izlazi sljedeceg Juna sa Iphone-om 5 ali niko jos nezna sta nam donosi.

Sta vi mislite sta izlazi na novom iPhone-u 5 i zasto?

Link Credit: Omizio.com
    Moje mišljenje je da najprije izlazi ipad mini koji će imati mogućnost razgovora čime bi apple opet postavio novi trend hibrida između tableta i smartphone-a... Želja većine korisnika je veći ekran za iphone i generalno manji ipad što nam daje ipad mini...Čitao sam malo o ovome na nekim blogovima i čini mi se vrlo vjerovatno ako ne 2011 onda definitivno 2012 kada 4g mreža neće više biti rijetkost i sve će više ljudi koristiti mobilno surfanje za koje bi karakteristike ipad mini-ja bile idealne...ipak je iphone premalen za pravo iskustvo surfanjabez pretjeranog pinch-anja... I da ne zaboravim... Android raste velikom brzinom i to apple može malo usporiti jedino nekim uber uređajem kojeg će opet oni prvi izbaciti i nastaviti koliko toliko dominaciju...a izbace li opet samo malo nabrijani iphone preteći će ih google već nagodinu...ili netko drugi što je manje vjerovatno...

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    10.115
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da to sam mislio. Ima app za iPhone koji se zove LockInfo u Cydia-i. Prava stvarcisa. Bila bi dobra fora da Apple automatski ukljuci nesto takvo. Lock screen je nekako prazan i mogao bi se iskoristiti bolje. Naravno to je samo moje misljenje.

= Citat = Izvorno postao -->Cionn<-- Pregledaj post
    Ovih 5 stvari sto si napisao da je 90% sigurno, nebi se bas slozio.
    Ako recimo gledamo 3G i 3GS onda si mozemo predociti kakvi "upgradeovi" nas mogu cekati..

Istina je da je Apple sa neta skinuo bijeli iPhone, neki govore d aje to zato sto ce bijeli biti ta "s" verzija cetvorke, a neki govore da su to povukli upravo zato kako bi mogli napraviti jos jedan "boom" i ponovo povecati interes za iPhoneom kasnije, 4.-5. mjesec.

Kaj se tice Liquid Metala, to neznam dali ce cijeli mobitel biti takav, jer ako si pogledao jedan video na youtubeu gdje su bacili 2 metalne loptice, jedna od tog posebnog metala i drugu od ja mislim obicnog metala, ovaj Liquid metal je 2 minute skakao. Smijesno bi izgledalo da ti tako mobitel ispadne i da trcis za njim po cesti...

Flash nikada nece doci za iOS Devices, ako mozemo vjerovati Steve Jobsu. ( normalno postoji web browser koji to omogucuje. )

A jel ti mislis na to kada ti je recimo mobitel zakljucan pa pritisnes home button pa da onda vidis sms, propusteni pozivi, FB, twitter...??
    Meni je to bezveze, jer ja recimo na Desireu unlockam mobitel jos dok mi je u dzepu ili ga tek vadim, tako da neznam kakve koristi od toga (normalno, ako sam ja to sve dobro shvatio..)

Biometricka sigurnost je nesto sto su ovi iz Windosa vec najavili za Win 8.

IR mozemo zaboraviti, jer je to vec mrtvo. Koliko sam ja vidio nema niti jednog novog high end mobitela sa IR portom...

I iOS 5 jos duuugo necemo vidjet. Stoposto sam siguran da nece izaci iduce godine, mozda u ovo vrijeme iduce godine, ali sigurno ne u 5. ili 6. mjesecu..

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Sep 2010
    Bodovi
    10.115
    Nivo
    24
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jobs je vec rekao da iPad mini nikada nece izaci. Imas post o tome ovdje .

Steve Jobs o 7 inch Mobilnim Tabovima
    Jobs se na danasnjem razgovoru podrugivao sa 7 inch tabletima, nazivajuci ih DOA (dead on arrival) i gubitkom vremena. Govoreci naravno o novom Samsungu Galaxy S Tab-u koji treba da se pojavi na Americkom trzistu za koji dan. Jobs je rekao da 7 inchi je premalo za tablet a preveliko za mobilni uredjaj. Takodjer da se sazaljeva na programere koji sada prave aplikacije za njega, posto ce biti beskorisne za godinu dana. U svakom slucaju Jobs je poslao veoma jasnu poruku svima – Nikada ne izlazi 7 inchi iPad.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovo zvuci bas opako, naravno u pozitivnom smislu. Takodjer ce mu i cijena biti opaka, ovo je sada u negativnom smislu...
    Ne mogu vjerovat kako je samo tanak...kako toliko tehologije moze stat u taj mali prostor...nerazumljivo...ko da je neki vanzemaljac unutri.

Forum Admin Postignuća:
    SocialYour first GroupVeteranTagger First ClassOverdrive

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    Nokia 8, Xperia X Compact
    Operater
    tomato, Vip
    Godina
    33
    Bodovi
    57.688
    Nivo
    58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Bodovi: 57.688, Nivo: 58
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jovasulj Pregledaj post
    Ovo zvuci bas opako, naravno u pozitivnom smislu. Takodjer ce mu i cijena biti opaka, ovo je sada u negativnom smislu...
    Ne mogu vjerovat kako je samo tanak...kako toliko tehologije moze stat u taj mali prostor...nerazumljivo...ko da je neki vanzemaljac unutri.
    To je samo primjer kako bi mobitel mogao izgledat (ako jako malo vjerojatno).

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    Huawei Mate 8
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neće biti ovako tanak 100%...
    3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Motorola Milestone / iPhone 3GS / iPhone 4
    By Parangal in forum Usporedbe Modela
    Odgovora: 32
    Posljednji post: 09-11-2010, 11:25
  2. Odgovora: 10
    Posljednji post: 13-08-2010, 12:16
  3. iPhone Music station??iPhone docking
    By 2Crazy in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 08-12-2009, 18:26