Da, nisam ih imao doslovno jedan do drugog ali sam se igrao sa X10, a posjedujem Galaxy S.
Evo ti pa gledaj u čemu je toliko bolji: http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3115
Kodiran je. Da ga otključaš treba ti unlock kod koji je igrom slučaja zapisan na mobitelu. Samo skineš s Android marketa na mobitel aplikaciju koja ti pročita taj kod i koji ti upišeš kada umetneš tele2 karticu. To sam ja napravo i time ne gubiš garanciju.
Ako ti to sve zvuči komplicirano, možeš platiti vip-u oko 500kn da naprave to sami.
[Detaljnije]
Ja sam jos nova u svemu ovom. Dakle, posjedujem galaxy i sad kad sam na mjestu gdje nema wi fi, a hocu se konektat na mobilni internet tj 3g. Neznam di da to napravim, trazila sam sve po sud i nigdje ne mogu naci? Pomocc
Evo ovako, mene zanima jedna stvar koju na brzinu nisam skužio. Nisam imao Android još (prčkao jesam ali nisam imao svoj) niti Galaxy S. Pa me konkretno zanima jedna stvar.
Znači on ima 512 RAM, 2GB ROM i 8GB HDD (iliti NAND).
Kada ga se kupi i upali vjerojatno ima slobodno: cca 350MB RAM, 1600MB ROM i 7,5GB HDD.
E, sada, kada se napravi postupak lag fix-a i on napravi tamo neke podatke tj zauzme 1GB nešto kopira na drugu memoriju za brže čitanje bla bla... koliko čega je onda slobodno? Dali on zauzima ROM memoriju ili onu memoriju HDD-a (8GB). Koliko nakon lag fixa je slobodno RAM, ROM i HDD? Hvala![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Evo da nastavim priču i opišem ukratko svoje iskustvo sa dotičnim "servisom".
Dakle nakon što sam ih nazvao i rekao da je problem još uvijek tu, "gospodin" sa druge strane linije (inače vrlo arogantan i bezobrazan) je rekao da što se njega tiče je s mobitelom sve u redu, nakon čega sam ja rekao da očito nije jer da je problem još tu i da on očito loše vidi.
Nakon pola sata svađanja i natezanja preko mobitela on predloži da pošaljem mobitel u ovlašteni servis (Europatrade, iako je on rekao da ga je i on već slao tamo i da su i oni rekli da je s mobitelom sve u redu) i ako oni potvrde da nešto stvarno nije u redu s mobitelom, da će onda on o svom trošku riješiti problem. Iako mi se ta opcija nije sviđala iz više očitih razloga, odlučio sam je prihvatiti kao najmirnije i vjerovatno, najbrže rješenje.
Dakle, o vlastitom trošku ja sam slao mob u Europatrade i platio dijagnostiku. To je bilo prije 3 tjedna.
Da skratim priču, jučer me zovu iz Et, i nakon opsežnog testiranja ustanovili su da je ekran neispravan. Dali su mi i pismenu potvrdu o tome.
Danas zovem "gospodina" i kažem mu to, a onda je "gospodin" pokazao svoje pravo lice. Prvo mi nije vjerovao, optuživao me da sam ja "strgao" ekran, da će ga on poslati u PRAVI servis, tražio me broj radnog naloga iz Et da on osobno to provjeri, a sve to uz povišen ton. Dao sam mu broj i nakon što je provjerio nazvao me nakon 15ak minuta.
"Dajte vi meni recite što vama piše na tom radnom nalogu!", ja kažem da piše kako je ekran neispravan i da je potrebna zamjena istog. On kaže "Eto, pa gdje tu piše da je to tvornička greška, ja vam uvažavam garanciju samo ako piše da je tvornička greška, šta ja znam šta ste radili s mobitelom, možda ste ga strgali vi!".
Nakon pokušaja urazumljivanja dotičnog "gospodina" izgubio sam živce te mu rekao da sam bio dovoljno dobar prema njemu ali da mi ga je pun kufer i ukoliko ne riješi problem ide mu inspekcija, nakon čega je još više pobjesnio i rekao da sam lažov, te da mu prijetim i da on može tako platiti nekog da mene nađu i ubiju me. Ja sam mu rekao da slobodno to napravi. Nakon toga se nastavio još derati i na kraju poklopio slušalicu. Nazvao me nakon 10min, da mu pošaljem mobitel.
Bilo je tu još svakakvih optuživanja i krajnje nepristojnog i bezobraznog ponašanja, ali smo pričali skoro pola sata i više se ne mogu sjetit svega.
Uglavnom, to je moje iskustvo. Radi njegove neprofesionalnosti (nebrige) ja sam više od mjesec dana bez mobitela i imao sam 300kn troškova slati/primati mobitel njemu dva puta, Europitrade, plaćanje dijagnostike, itd. da bi (ovog sam se sad sjetio) nakon svega dotični "gospodin" u svom bijesu, među ostalim, rekao "dobili ste mobitel upola cijene, šta očekujete, šta niste kupili pravi za 6000kn" (to je falio, dođe 5000kn).
![]()
Zadnji uredio Neo-ST : 24-09-2010 u 16:46
Jel uspio netko naći/kupiti/naručiti silicon case?
Zanima me kakav vam je signal na galaxy s po naseljima i na mjestima sa slabim signalom?Imao sam davno samsunga d600 i imao sam problema u naselju dok sa nokiom n73,5800 i sadasnjim htc desire nisam imao vecih problema
Evo imam telefon sad već cca mjesec dana pa mislim da sam sposoban napisat kratak review...
Prvi dojam
Mobitel sam kupio od jednog naizgled poštenog čovjeka. Naravno obavezna garancija iz VIP-a 2 godine. Mobitel je bio kratko korišten, no nije mi smetalo kad je bio bez ogrebotine ko nov. Nevjerojatno kako je mobitel lagan za svoju veličinu. Da je bar zadnja maska rađena od nekog drugog materijala a ne plastike tako da manje klizi iz ruku. Meni je ispao jednom sa pola metra na beton, vidi se da se maska malo izgrebala na kutu od pada... Inače mobitel mi nije ispao valjda par godina...
Ekran
Nakon što sam ga upalio prvo što sam primjetio na mobitelu je ekran, nevjerojatno vjeran prikaz boja i svega... stvarno nešto neviđeno na mobitelu, od prikaza pixela, boja, kontrasta, vidljivosti na suncu, prikaza crne boje koja je crna ko noć... strašnonajbolje što sam vidio do sad... Ne znam da li znate ali ekran je sposoban istovremeno prepoznati čak 5 prstiju na ekranu, znači multitouch al ne samo sa 2 prsta nego možete svih 5 koristiti. Sigurno se pitate super, al šta će mi 5 prstiju na ekranu. Pa recimo nije loše imat na PSX simulatoru. Istovremeno se krećete držeći gore desno i držeći brzo trčanje na kocku a preskakajući nešto na x recimo xD
Baterija
Ogromno razoračaranje... Evo primjerice sinoć prije spavanja sam napunio mobitel do kraja, jutros sam pol sata upalio mjuzu na mobitelu dok sam se spremao, cijeli dan mi je sinkroniziran sa emailom, znači prima šalje emailove, cca oko 40-ak emailova dnevno, isto tako i facebook inbox, oko pol sata razgovora, nešto malo čačkanja i mobitel oko 5 sati popodne pokazuje obavijest molimo ukopčajte punjač (ili kako već piše)... ovo nije samo danas, baterija je stvarno očajna... ako navečer izlazim van iz kuće obavezno ga moram napunit inače je prazan do ponoć. Po mojoj procjeni trajanje baterije je oko 18 sati...
Software
Znači mobitel nema nikakvih lagova (instaliran voodoo lagfix), sve radi savršeno brzo, najsporija stvar je čekanje od sekundu ipol dok se kamera recimo upali... Internet browser radi uredu, jedino nisam baš skužio za orjentaciju, nema automatsku? može bit i da ima al nije mi se dalo namještat... album kamere trenutno zauzima oko 3 GB i otvara ga 5 sekundi, to je najdulje čekanje od svega, ali znači u 5 sekundi učita svih 3 GB slika i svega i tap na bilo koju od mapa instantno otvara stotinjak slika... Mislim da igre po grafici mogu parirati ps2, stvarno nešto super (možda sam malo pretjerao za ps2 al nije daleko sigurno). Aplikacija ima more i nikad nije dosadno s mobitelom...
Kamera
Snimanje u HD rezoluciji... što se tiče slike stvarno nemam pogovora, kvalitetno snima. pogovor ide na audio snimku. snimao sam svašta i gdje god je neka malo veća buka mikrofon strašno krči, pogotovo je jako slab na niske frekvencije, recimo kontrabas... Slikanje po danu je sasvim solidno, ništa pretjerano dobro ni loše. Razočarao sam se što nema posebnog gumba za kameru, tako da morate zapravo na ekran tapnut za slikat se što nije recimo dobro ako sebe želite slikat ili neznam ni ja, u svakom slučaju bolje da ga ima nego nema. Također nema ni flash, pa ni onaj socijalni u obliku led diode, nekako sam uvijek govorio da to ničemu ne služi al evo uvjerio sam se sinoć da stvarno ima neku svrhu... Ksenon bi bila majka al što je tu je.
Zaključak
U zadnje vrijeme sam isprobao stvarno ogroman broj uređaja, svih hi tech vrsta i svega, ali ovaj je definitivno najbolji od svih.
iphone 4 je možda trenutno najbliže njemu, ali nakon ovog iphone ima jednostavno premal ekran, a i android majka.
Desire HD sam kratko vidio neki dan, naizgled vrhunski mobitel, super ekran, volio bi ih usporediti nisam nažalost imao prilike, za moj ukus, 0.3 incha prevelik ekran, taman izvan dosega palca tako da se ruka mora premještat. Osjetno je teži pa možda bolje leži u ruci, ali ne i u džepu, SGS ni ne osjetim u džepu... Obični desire ima lošiji ekran.. i tako svašta hehe negdje drugo čitajte usporedbu xD
Xperia X10, čak i sa update 2.1 i dalje je iza SGS-a. Definitivno ima bolju kameru, led flešku i gumb za kameru, SE je tu hardverski stvarno dobro odradio posao, puno bolje leži u ruci, nemoguće da mobitel isklizne zbog "gumirane" zadnje strane, ali... ekran je na SGS bolji 2 klase, nema multitouch (ima ali SE DT ga nije složio pa je lakše reć da ga nema, što ne znači da XDA DT neće složit njihov neki update uskoro..), nekako je rad cijelog mobitela sporiji nego na SGS, lošije sučelje ima (barem po meni). I da, SGS dobiva Froyo, navodno i onaj Gingerbeard (ili kako se zove) do Božića (živi bili pa vidjeli) što znači podrška za flash... Aplikacije sporije nekako rade...
Nadam se da sam pomogao nekome tko se možda dvoumio između nekih od ovih uređaja ili ga je zanimalo nešto o mobitelu. Tu sam za sve informacije...
Ionako s nestrpljenjem cekam da uredjaj dodje u moj grad, sad sam se jos vise nazivcirao![]()
![]()
![]()
Forumaš godine :)
Je stavio tko Skype na Galaxy S? Kako radi?
Jesam ja neku modanu verziju. Radi OK, ali ako ga držiš online potroši bateriju u par sati.
Skype je izašao službeni za android 2.2 ili naviše osim za galaxy s i9000... jučer sam oko ponoći začudo osto na cca 10% baterije i mobitel nisam dirao uopće, do ujutro u 7 ostalo je 6%... malo mi je nejasno kako se od podne do ponoć potroši 94% baterije...
Nešto ti cuca bateriju. Imaš kakav custom rom, lagfix, autokill aplikaciju i slično?
voodoo lagfix imam, napisao sam u prethodnom postu... killam aplikacije i sve, nije do toga nego baterija ne traje...
Killanje aplikacija, tj.onih koje moraju radit u pozadini ti najvise trosi bateriju.jer svakim zatvaranjem preko nekih od task killera,neki se programi automatski pokrecu ponovno I ubijaju bateriju.
I neki lagfixevi troše bateriju također, ne znam za voodoo. Probaj ga disableat pa vidi jedan dan da li je situacija šta bolja...
Ma ne kilam ih sve, koristim onaj advanced task killer, on najbolje radi. Baterija je slaba kad vam kažem
A mobitel bez lagfixa nevalja nicem![]()
Onda ozbiljno razmisli o ovoj soluciji![]()
Bookmarks