moj savjet e5, po hardweru i funkcijama isti kao e72, a jeftiniji, e 72 malo lijepši ali je i e5 lijep
Poštovanje!
Evo ovako, trenutno koristim T-mobile G2 Touch (HTC Hero) kojeg sam uzeo samo da isprobam Android koji je inače odličan, a ono što me najviše muci je nedostatak fizičke tipkovnice.
E sad, mislio sam G2 zamjeniti za neki smartphone sa fizičkom tipkovnicom ali u istom cjenovnom rangu s G2 (cca 1500kn). Najradije bi da je Android u pitanju, a tu mi se najviše sviđa Motorola Milestone koja je puno skuplja. A od Androida mi ostane jedino SE X10 Mini Pro ali on mi se baš i ne sviđa baš zbog toga jer je mini, slaba baterija, mali ekran, a i nije baš nahvaljen tu na forumu.
Uglavnom, očito je da ću se morati vratiti na Symbian, a tu i igru dolazi Nokia E72 i E5 (koja uopče nije spominjana tu na forumu). Gledao sam i C6 ali mislim da bi poludio sa onim rezistivnim touch screenom. Ista stvar je sa SE Vivaz Pro. Gledao sam i BlackBerrye ali nisam nikad imao ni jednog pa mislim da njega nebi...
Eto, da ne duljim, za sad me najviše vuku Nokie E72 ili E5, svjestan sam da su na Symbianu koji je miljama iza Androida ali nemam baš i neki izbor pa Vas molim za sugestije, prijedloge, može i pokude jer se rješavam Androida...![]()
moj savjet e5, po hardweru i funkcijama isti kao e72, a jeftiniji, e 72 malo lijepši ali je i e5 lijep
E72 ti je dosta bolja od E5Samo malo ti je bezveze da dajes Hero za E72. Bolje pokusaj Heroa zamjeniti za Milestone uz neku tvoju doplatu
![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Moj savjet ti je da ne prelaziš natrag na Symbian, a ako ćeš prelazit da kupuješ što jeftiniji. Više manje je sve isto, samo što su ovi noviji malo brži te imaju bolje kamere. Ja sam imao Milestone, ali su mi trebali novci pa sam ga prodao i za 600kn uzeo E63.
Zadovoljan sam koliko mogu bit sa mobitelom od 600kn....ali mi je drago što nisam uzimao skuplje.
Kroz par mjeseci će i kod nas valjda doći HTC Desire Z (u USA T-mobile G2) pa ti preporučam da ga počneš pratit. Ja sam isto kao i ti freak na fizičke tipkovnice, Desire Z si mislim ubost ubrzo nakon što stigne kod nas - pa makar bubreg prodao.
Do sada si se valjda navikao na tipkanje po toj tipkovnici, drži još malo - nemoj nipošto prelazit na Symbian
Hvala na savjetima! Vidjet cu jos malo pa cu odluciti. Eh, pratim ja Desire Z bez brige ali ono, tko ce ga platit kad konačno dođe kod nas! Što se tiče virtualne tipkovnice na G2, navikavam se polako i ide to sve brže i bez grešaka ali ipak je tipka tipka...
Mislim da ti je E5 best buy. Oko 2k kuna samo uređaj. Naravno, E5 je kao i E72 samo za one kojima treba fizička QWERTZY tipkovnica, koju nikakav touchscreen ne može zamijeniti. Evo ovdje opširna recenzija.
@stevan94 po čemu zaključuješ da je E72 "dosta bolja" od E5?
Inače, E5 ima više RAM-a i osjetno je brža.
@Drug Mile
Ocigledno sam ja ovaj E5 zamjenio sa nekom drugom Nokiom. Jer dok sada gledam usporedbu na gsmareni vidim da je jedina razlika to sto E5 ima vise RAM memorije. Tako da je E5 bolji izbor
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=2831
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Nije istina,E72 je po meni dosta bolja...
Npr E5 ima znatno losije materijale izrade...
5mpx kameru bez autofocusa...
Slabiju bateriju(E5 1200mAh...E72 1500mAh)...
Ali i inace je E5 jeftinija kopija E72 koja je i po samim korisnicima proglasena best buy medju business mobitelima,naravno E72 i Blackberry 9700 Bold...
To kaj si reko za kopije, to je cista Nokijina politika.
Naprave 1 top model koji se odlicno prodaje i onda krece stancanje po istom modelu samo drugi nazivi
(npr. 5800- pa onda 100 vrsta tog modela; E71- pa E63, E72, E5 itd..)
OT: Izabrao bi samo E5 zato sto je noviji mobitel, pa mozes ocekivat da ce biti bolji support za njega..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Meni definitivno glas za E72 ako ti ne treba nesto previse multimedija i net,ako si non stop na netu pokusaj sa Milestoneom...
jel ima koji mobitel sa androidom i qwerty tipkovnicom
Ne ali ce biti ovo sa desne strane
![]()
A blackberry te ne zanima?
jeftini a efikasni 8530 ili skuplji 9700 ?
mislim, puno je lakše na njima tipkat nego na nokiama koje imaju stvarno sitne i zbijene tipke..
eh al opet ne znam jel ti to prioritet uopće...
ima htc dream.. samo sto je to prvi android pa neznam koliko ti je zanimljiv...
"all in one"
Iskreno, koliko god testnih uredjaja imao.. working telefon mi je e72ako ti sto to govori, a heavy user sam mailova i twittera
![]()
Pročitao, nije loš E5, baterija je malo slabija od E72 i negdje sam pročitao da ima bezveze složeno spajanje na 3G, a ti Mile si spomenuo da nakon nekog vremena se jednostavno sam odspoji.
I da, ne znam kakav je nakon dužeg korištenja, ali vidio sam jedan C5 star par mjeseci i onaj metalni poklopac baterije je u katastrofalnom stanju, a E5 mislim da ima isti takav, tj od istog materijala. To pretpostavljam samo…
Probao bi ja sa Milestoneom samo mi je malo preskup trenutno…
Nisam nikad imao BlackBerry tako da ne znam, nekako mi se čini da je njima adut samo dobra fizička tipkovnica i mailovi i ništa drugo. To je isto pretpostavka, nisam ih baš pratio ni neznam puno o samom OS-u. Dal je u rangu Symbiana koji je na E72?
Razmišljao sam i o njemu ali jako su rijetki kod nas i barem ja nisam vidio ni jednog u živo, a mislim da bi bio i problem ga nabaviti.
Da, govori mi puno… Hvala
Uglavnom, vidjet ću u kojem smjeru će prevagnuti… Android mi je odličan i sve je to super ali čim trebam napisati mail ili duži SMS postane mi muka i u tim situacijama požalim što sam prodao dobru staru E71…
ima ga pd imenom G1 koliko hoces, a moze se nabaviti za 1000kn mislim... mobitel jest malo poruzan al jako fino radi...
"all in one"
To odspajanje se odnosilo na defaultni mail klijent. Zato treba odabrati Nokia Messaging, koji će BTW uskoro ponovo biti besplatan.
Koliko se sjećam i nije isti kao na C5, čini mi se ipak malo bolji. S taj je vjerojatno nosio mobitel u istom džepu s ključevima, pa se izgrebao.
Milestoneu ni neće padati cijena sve dok ne dođe Milestone 2 u hr. Po meni, best buy u svim segmentima. I po brzini daleko iznad symbiana.
Da malo dignem temu...
Dakle imam ponudu za zamjenu da ja dam svoj T-mobile G2 Touch (Hero) star 3 mjeseca, stanje kao novo, sva oprema i garancija jos 21 mjesec za Motorolu Milestone navodno novu i navodno s dvije godine garancije (navodno je zato jer nisam vidio ni mob ni garanciju za sad).
Kolika bi po Vama bila realna nadoplata s moje strane?
Max 700kn ako je Milestone nov,zapakiran jer ih sad Vip daje povoljno na tarifama...
Bookmarks