Te mlade korisnike ne zanima jel gore eclair, froyo, gingerbread ili kifla, takvi žele samo fancy mainstream multimedijalni telefon i to je to, mada razumijem tvoj subjektivan komentar.
Za te pare, i više no OK.
Pošto nitko neće, evo ja ću otvoriti novi topic, pa možemo komentirati njihov izbor ponude mobitela.
Smatram da su pogriješili sa X8 jedino u segmentu što jako nedostaje update na eclaira ili froyo, no ako budu dali svu tu dodatnu opremu, autopunjač, karticu i sve ostalo za 1000 kuna, mislim da će privući masu mladih korisnika, a koliko vidim po facebooku, to im je i primarni cilj.
Što mislite o njihovom prvom odabiru?![]()
Te mlade korisnike ne zanima jel gore eclair, froyo, gingerbread ili kifla, takvi žele samo fancy mainstream multimedijalni telefon i to je to, mada razumijem tvoj subjektivan komentar.
Za te pare, i više no OK.
Meni je oke.
Nemogu fulati sa Androidom i pogotovo jer se mladi "pale" na SE, znam jer oko 70% ljudi iz mog razreda imaju SE mobitele...
Polako, doci ce i za njega (najvjerojatnije) update, evo iduci tjedan dolazi za X10.
Super je kaj su se odma bacili na smarphone uredaje, a ne na dummy fonove kao recimo tomato.
Nadam se da ce ubacit neki top model tj high end.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
@Inovator, baš sam zato i naveo da će masa pohrliti za taj uređaj, no kako si rekao, subjektivan je bio komentar.
@Cionn, definitivno sa androidom neće fulati, podrška je ogromna, aplikacije, market. mislim da će sa ovakvim uređajima u startu daleko dogurati, pogotovo jer guraju pametne telefone u ruke mladih. to sigurno ne može biti loše. Vjerujem također da će biti uskoro i high end telefona, ali mislim da to ne bi bilo sada dobro, jer trebaju krenuti. startati. a to nije lako.
Zasto ne high end fonovima?
Barem 1-2 da pokazu da misle i na one zahtjevnije/sminkere korisnike.
Al dobro da nisu recimo puknuli X10 mini/pro ili tako neki mini mob.
Sve u svemu, za sada im dobro ide. Sve fukncionira (support+forum) i jos ako naprave neku ponudu do jaja imat ce jaako puno korisnika.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
jednostavno prejeftino i neogu vjerovat da su tako snizili cijenu,pogotovo za uredaj koji je u drugim mrezama oko 2tisuce kuna,a bas me zanima kako ce drugi oparateri reagirat na ovo.,mozda za bozic dodje na cijenu od 500kn...
High end trenutno nije u okvirima njihove vizije, ako nudiš prepid karticu za 20KN s uključenih 20KN na računu, onda definitivno ne ciljaš primarno na ljude sa financijama koje realno dozvoljavaju kupnju telefona čija je cijena u rangu prosječne mjesečne plaće..
Upravo tako.
Što se tiče drugih operatera, zasad vjerujem da nemaju šta reagirati, nego budu pratili razvoj situacije. No ako nastave ovim tempom i ako budu bili ispod razine svih operatera po pristupačnosti i jeftinim cijenama, mislim da će se konkurencija osjetiti i da će postepeno i drugi operateri popuštati i snižavati cijene.
Pa eto, smiley tarifa (Tele 2) HTC Desire (koji spada valjda high end klasu) kosta 600 kn na pretplati (24mj)..
PS: Pogledajte samo kako su se cijene spustile.
Cim je dosao bonbon, tele 2 je smiley tarifu uveo i za pretplatnike i za stalno za prepaid korisnike, bonbon smanjio cjene razgovora za 1 lipu (lol), vip povecao jaaako puno data paakete ukljucene u pretplati (sve za mene/sve za posao)..
naravno da nece doci pretplata, samo ime Bon Bon to govori. uostalom, uopce nema logike da dode pretplata i da t-mobile sam sebi na tom polju konkurira.
Pretplata na bonbon? Jok. Onaj tko i pomisli na to, neka se osvrne na drugu virtualnu mrežu, tomato...
I momci, promašili ste temu...opet.
x8 je savrsen telefon bas za onos to bon bon predstavlja...mrezu za mlade, okrenute internetu.
nadam se da ce u ponudu staviti jos takvih mobitela.
hi end uredjaji su svakako nama korisnicima zelja, ali operaterima je lakse ponuditi ovakve uredjaje po privlacnim cijenama nego neke po 3-4K kuna...ko bi to kupio!?
10 ljudi...a njima je cilj privlaciti korisnike.
savrsen uredjaj za bon-bon....jos bi trebali ubaciti primjerice nokiu c6, galaxy 5, optimusa ili koji jednostavniji(dummy) lg,samsung touc screen....uredjaje kojima je osnovna namjena internet i socialne mreze,a imaju sirok krug korisnika....tj jeftini su.
a cijena koju su ponudili je da padnes na dupe....svaka cast.
bas sam gledao po oglasima taj uredjaj je oko 1600kn, a oni ga ponude za 1000....sta reci.
ogromno HVALA...
ovo ce svakako smanjiti cijenu smart phonea na nasem trzistu, pogotovo u oglasima.
x8 nije savrsen uredjaj,ali uz update na noviji android....rijetko ko ce biti lud dati 2-3k kn za neki drugi uredjaj zbog npr. malo bolje kamere, kad moze kupiti ovaj za 1k sa sasvim solidnom kamerom!
Ovo je super...x8 regularno za 1000 kn dok x10 teško ispod 3500 se nađe u dućanima. Definitivno se isplati za male pare.
Čisto FYI, kažu bit će kodiran na t-mobile.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bit ce malo vise od 100 KN za dekodiranje, ali to nije tema ove teme...
Neka, neka, sviđa mi se x8, ko zna, možda ga i ubodem.
Sad samo ovisi gdje je caka jer ipak imam dozu skepticizma prema bonbonu i njihovim uvijetima.
A ne znam, nekako mislim da je bolje pričekati dok stignu drugi telefoni i dok se skupi nešto korisnika.
Tko zna, možda ponude još neki telefon po smiješnim cijenama.
Mobitele cemo kupovat preko interneta ili ce ipak postojat neki shop gdje se se prodavati mobiteli?
Pretpostavljam da će ih biti u trgovačkim centrima, možda čak i na kioscima.
Mario: ne znam, svakome ostaje ono što želi. Ja sad recimo kombiniram bonbon sa t-mobileom. koristim besplatne minute iz bonbona, a sa t-mobilea poruke i internet pakete. Po meni odlična kombinacija.
Pa mobiteli se kupuju preko web-a, u tisakmedia, algoritmu i shoe-be-do dućanima. Pretpostavljam ako to vrijedi za ovu xperiu da će vrijedit i za sve ostale.
Bookmarks