Tipicno kao i kod obracunske jedinice kod poziva, 60+1, pa 60+15 i na kraju 60+60,...
Mogu se kladiti da 80% ljudi ne zna kolika je obracunska jedinica. Tako da se ne cudim da i za internet koriste priliku da zaokruze sa 1kB na 10kB i sada 100kB!![]()
Koliko stvarno vaš operater naplaćuje internet promet? na stranu to koliko košta na papiru, X kuna 100KB.
Već druga caka po kojoj internet ispada i 100 puta skuplji zbog jedne "sitnice" a to je obračunska jedinica.
Baš gledam račun od Tele2, i nevjerojatno koliko za jednog surfanja ima paketića raznih veličina, od kojih je ogroman dio svega 1KB. Srećom, Telad takav paketić naplate 1 lipu, jer je obračunska jedinica 1KB. Sad gledam i za bonbon, obračunska jedinica je 100KBpa i najkraće surfanje uz takvu naplatu ispada preskup sport. Neznam baš jeli pošteno da mi netko za 1KB uzme čak 100 puta više. Tj, meni neće uzet, ali nekome tko nezna čitat mala slova, hoće...
![]()
Tipicno kao i kod obracunske jedinice kod poziva, 60+1, pa 60+15 i na kraju 60+60,...
Mogu se kladiti da 80% ljudi ne zna kolika je obracunska jedinica. Tako da se ne cudim da i za internet koriste priliku da zaokruze sa 1kB na 10kB i sada 100kB!![]()
evo Srbija je ispred nas,flat mobilni internet http://sportal.rs/news.php?id=35772
Uvjeti te "super tarife":
(1 Roaming ist bei SuperSIM-Tarifen nur in den 3LikeHome-Ländern möglich.
(2 Zzgl.10 Euro USIM-Pauschale. Minuten-Taktung: 60/60, Verrechnung der MB in 51,2 kbit-Schritten. Nicht verbrauchte Einheiten verfallen jeweils am Ende des Rechnungsmonats. Zwischen Vertragsabschluss und Beginn der Abrechnungsperiode stehen die Einheiten anteilsmäßig zur Verfügung und werden auch anteilsmäßig verrechnet. Ausgenommen Mehrwertdienste. Gratis bei allen Tarifgrößen: 2 TV-Sender, 3LikeHome, Planet3. Jede MMS ins Fremdnetz 30 Cent, jede SMS nach Überschreitung der inkludierten Mengen 25 Cent, Sprachminuten nach Überschreitung der inkludierten Mengen 25 Cent, Videofonie ins Fremdnetz 50 Cent. Alle SMS zu 0660er-Nummern sowie alle SMS zu 3Kunden werden als SMS ins 3Netz verrechnet. Kündigungsfrist: 8 Wochen zum Ende jedes Kalendermonats. Aktionen, Ermäßigungen und Gratis-Zusatzpakete sind nicht mit SuperSIM kombinierbar und gehen daher bei einem Tarifwechsel verloren. Tarifwechselgebühr zu SuperSIM-Tarifen 39 Euro, innerhalb der SuperSIM-Tarife 10 Euro.
(3 Die Datentransfergeschwindigkeit wird nach Verbrauch von 5 GB auf max. 64 kbit / Sek. herabgesetzt.
(4 3MoreMail ist bei den Tarifen 3Ideal und 3All-in in den ersten drei Monaten gratis, danach kostenpflichtig um 1 Euro pro Monat aktiviert und zum Ende jedes Rechnungslaufes fristlos kündbar. Nicht mit jedem Endgerät kompatibel.
(5 Gilt im 3Superphone und 3All-in.
Nebitni su uvjeti. Govorim to samo da vidite da postoje flat rate opcije u drugim zemljama..
Meni je zanimljivo to sto kod nas nema povoljnih tarifa (pretplata) po mojem misljenju...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
To je istina, kod nas se vise isplati imati tomato nego neku pretplatu
A što se tiće flata, on je u svim zemljama ograničen na 5-12GB ( u srbiji na 150MB) u 3.5G brzinama, nakon čega imaš usporen pristup internetu (eto na drei mreži je to 64kiloBITA p/s)
Ovo je tema sa dobrim naslovom, no skrenulo se sa puta na "put po Europi".......
Bolje bi bilo da, ako netko ima volje, napravi tablice sa izracunima, realnim i ovim sa kojim operateri idu prema nama.
![]()
ONE X & Sensation & Desire by HTC
E vidite,koliko vi zaostajete za Evropom i njihovim cijenama interneta,toliko mi iz BiH zaostajemo sa vama
Kod nas za prepaid korisnike (dopuna) nema nikakvih dodatnih paketa,bar kod mtela kojeg koristim![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Vec su zatarjele te cijene u BUG, makar kad se radi o ovim akcijama:
W'n'W 20Kn = 300Mb
Tele2 0,05kn=1Mb
VIP 22kn=300Mb
@ojpi: Nisi shvatio... Flat je... 150MB je najvecom brzinom, a nakon sto se to potrosi imas flat ali se smanjuje brzina...
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
@n00b
Ali da ponovimo s tim flatom i malim brzinama. Koliko sam ja vidio na forumima u Srbiji ljudi su slali slike gdje se vidi da je to brzina GPRS-a:
http://www.speedtest.net/result/946947418.png
Tako djabe ti flat kad je to za wap, chat ili eventualno neki mail!![]()
Bookmarks