Za 2k kuna miože se već ubosti i X10, koliko gledam po njuškalu. A niti iPhone 3GS nije za baciti :-)
pozdrav.
eto, lova za novi mob se marljivo skuplja ( nije nama studentima lako) i uskoro ću raspolagat s cifrom od cca 2k kuna.
e sad, budući da do sad nisam baš previše koristil smartphone-ove, zanima me kaj bi bilo najpametnije za tu lovu uzet? jel ima ko kakav savjet?
u obzir dolaze i rabljeni mobiteli ( al da su ful očuvani i ne stariji od nekolko mjeseci ), a prema youtube rivjuovima, recenzijama i sl. najviše su me se dojmila dva samsunga - omnia i8910 hd i wave, pa se nadam da su ti mobovi za jednog ne odveć zahtjevnog korisnika ok.
nije mi potrebno brdo aplikacija ( od kojih većina ionak dojadi za dan-dva ), al volil bi dobar fotoaparat/kameru, neki moderniji os, brz pristup internetu i dobru reprodukciju zvuka.
ak ima ko kakav prijedlog, rado bi ga čul...kratko pojašnjenje također poželjno
hvala
Za 2k kuna miože se već ubosti i X10, koliko gledam po njuškalu. A niti iPhone 3GS nije za baciti :-)
Bom Chicka WahWah
Izmedju Omnie HD i Wave-a definitivno Wave.Takodjer snima u HD rezoluciji,superamoled ekran,1gHz procesor i ugladjeniji OS...
To je ukratko...
I za cca 2000kn mozes ga dobiti novog,nekoristenog...
Prvo pogledaj dali ti se svida Bada OS. Meni se na primjer nije dopao..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
primjećujem da se dosta koplja lome glede odabira os-a, svaki od ovih "najpopularnijih" ima svoje fanove...
budući da nisam do sada imal puno iskustava sa smartphoneovime, koji bi os bil najprikladniji za jednog ne odveć zahtjevnog korisnika ( da ne velim nooba)?
kolko vidim, badu korsnici dosta hvale makar je tek u povojima
Preporucio bi ti Symbian, no odkako sam presao na Android, imam osjecaj kao da sam se preporodio.
Symbian je po meni vec zastario i treba ga "refreshat" sa necim, npr widgetima ili promjena UI-a.
iOS je fora, no zasitis ga se nakon nekog vremena.
Android je po meni najbolji OS. Jednostavan je, brz i kako je AOSP imas hrpu developera koji rade ROMove za mobitele i programe.
I on je po mojem misljenju jos u razvoju. No, igrice na Androidu se nemogu usporedivat sa onima na iOS-u, tu jednostavno iPhone i ekipa pwna.
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Po meni je Omnia HD najgori izbor od svih navedenih,Symbian je stvarno zastario i nemoze pratiti danasnji ritam...
Sve sta imas u njoj imas i u Wave-u,X10(sad ce i HD)...
Ali krajnji izbor je na tebi...
Cijena Omnie HD je cca 2000kn ali nove tesko za taj novac,negdje od 2300-2500...
nakon bezbroj pogledanih youtube rivjuova i pročitanih recenzija, ipak mi se čini da budem kupil wave
jedino kaj me malo smeta kod hardvera je to da je ekran mrvu premali, mogli su ga stavit barem 3.5 inča...al dobro, bolje 3.3 nego 4.0, neda mi se televizor šlepat sa sobom
bada mi se isto čini ok, nadam se da ga samsung bude i dalje razvijal, stvarno ga svi maximalno hvale.
nadam se da kupnjom wave-a nebudem pogriješil
i da, samo jedno pitanje za one koji su ju eventualno koristili - jel istina da ima problema s gledanjem youtube filmova?
Wave je zaista super mobitel,pogotovo po specifikacijama. Ono sto mu hvali je Android
Po karakteristikama je bolji od Heroa,legenda ali kakvo je stanje u stvarnosti to je druga prica...
Ako zelis brdo aplikacija onda uzmi Android. I ja sam u slicnoj dilemi...ali nekako ne mogu kupiti Wave pored ovih mobitela sa Androidom![]()
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Kupi bilo kaj samo ne Xperiu X10 mini pro jer niš ne valja. Nema bluetooth konekcije sa dr.telefonom, baterija traje punih 18 min.razgovora i 4 poruke. Često je nedostupan iako ima signala, a star je samo mjesec dana. Uopće ne znam što da radim. Luda sam od muke. Možda ja nemam sreće, ali stvarno su se usrali s tim modelom.
U stvarnosti je Wave bolji od Heroa i Legenda...
Zasto mu fali Android?!-to je isto kao da si rekao da Ferrariu fali znak Porschea...stvar ukusa!
A i vec je Android kao i OS X,svaki drugi ga ima,Bada je jos kao neistrazeno blago,mozes se razocarati ali mozes se i beskrajno oduseviti,kao sto je bilo u mojem slucaju...
A i sam je naglasio da mu bezbroj aplikacija ne igraju ulogu...
Samo ti uzmi Wave,neces pozaliti,za multimediju je najbolji od svih navedenih....
Nije nemoguće da samsung odustane od BadaOSa, tj. da završi s njim kao Nokija s Maemom (N900). Onda imaš drek od mobitela.
Ja bi rađe uzeo nešto što se razvija već par godina, nemora čak biti nit android, iako je to moj favorite OS.
U pravu si. Samo je recimo kod mene u Sarajevu Wave jeftiniji od Heroa i Legenda. Ja se nadam da cu skupiti 600KM(2400kn) i kupiti Hero-a
To bi i pokretacu teme predlozio![]()
Nadam se da cu danas otici da isprobam oba,ako se nesto ne iskomplikuje... mada je sto se tice sucelja i brzine Wave vise nego dobar stvar je u aplikacijama kojih za bada os nema puno.
ma riskiral budem s badom, pa kud puklo da puklo
samo se nadam da budu s vremenom razvili malo više applikacija jer bi volil da mogu office fajlove otvarat/uređivat...
htc mi se jednostavno ne sviđa...fizički![]()
To nije rizik jer je Samsung ulozio nekih 5 000 000 eura za razvoj pa sumnjam da ce odustati...
Aplikacija ima ali naravno da se nemoze mjeriti sa Adroidom i OS X-om sto se broja aplikacija tice...
U svemu ostalom se moze nositi sa njima i jos je povoljniji...
Moja preporuka...
eto, kupljen samsung wave, na prvi pogled djeluje fenomenalno
još samo da ga unlockam i onda počinje ono pravo istraživanje![]()
javljaj desavalja ja ga iduci tjedan uzimam cim hebena pretplata isteken tj 1.11
kod nas u mtel-a je 3 mjeseca. e sad ne znam sta se radi u ovom slucaju.
moja mama je prvi put potpisala ugovor i uzela mob,pa je sledeci potpisala 3mj. prije isteka i uzela mob(a to je u stvari i bio ugovor na 27mj jer nisu istekla ta 3) e sad kad bude treci put da li ce moci 3mj prije ovog drugog ili ce morati proci tacno 2 god jer bi u protivnom ugovor bio na 30 mjeseci...![]()
sad 1.11 je sest mjeseci upucen sam ja u sve![]()
Bookmarks