Zbog povećanog broja postova s istim upitima radi se na FAQu. No, projekt je malo zaostao, odnosno ne mogu se sjetit svih problema/pitanja/uputa/smjernica koje da stavim u FAQ i zato bi trebao vašu pomoć.
Molio bih da postate ovdje ili pošaljete meni na PM pitanja/probleme za koja smatrate da bi se trebala naći u FAQu(i rješenje na probleme ako možete, ako ne ništa, ja ću).
EDIT: otvorena tema Android FAQ v0.99
Zadnji uredio HCSC : 16-10-2010 u 09:10
Odlicna idea
Ovak, vidim da dosta ljudi neznaju sto se dobije rootom, pa to stavi.
Sto su to ROM-ovi?
Sto je to kernel?
Razlike izmedu HAVS i SVS kernela?
Ak se jos neceg sjetim, javim ti![]()
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Odlicna ideja...a jel mozes postaviti sto si ti do sada napiso da se ne ponavljamo...
Evo dva vrlo cesto postavljana pitanja:
Sto je rootanje?
Sto se dobije rootanjem?
wifi tether... (ak sam opce dobro napisal)
adb
Nema više prijedloga?
btw. thanks na onom linku Cionn
nezz dal postoji ovdje na forumu ovakvo al nebi bilo lose kad bi se skupilo vise onih fora koje je tesko za skuzit inace.. npr na desktopu kad se napravi folder kako promjenit ime.. onda kad si u default browseru ako zelis u new tab drzis odredeni dio te stranice (koji je linkan) dok ti se ne otvori menu u kojem pritisnes open in new tab... ili koje sve naredbe postoje za onaj voice search.. neznam dal ima jos takvih fora al siguran sam da ima onih koji se muce sa takvim stvarima jel je to mene mucilo![]()
@yager,
Gledajuci trenutnu temu, nigdje ne vidim dio "Zasto rootati" tj. "Sto se dobije rootanjem", a to je koliko sam primijetio jedno od relativno cestih pitanja...
EDIT:
Pardon, sad sam bolje pogledao i tamo je, ali nije bas jako uocljivo...
Po meni, bilo bi bolje to strukturirati nekako ovako.
Zadnji uredio ravilov : 16-10-2010 u 01:30
Updejtano.
Dodani tips and tricks, rootanje dopunjeno.
Voice search ne koristim i nemam ga na mobu, sad ću ga instalirat i pozabavit se snjim.
Ajmo dalje![]()
Mene zanima update mog Legenda na Android 2.2 - nisam znao da je za svaki model potreban poseban update, već da kad se jednom izda 2.2 da je to update za sve telefone koji su do tada bili na nekoj od starijih Android platdormi - možda da sve to objasniš malo bolje tamo.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Pošto je već prošlo neko vrijeme od objave FAQ ima netko nekih novih prijedloga što ubaciti.
U zadnje vrijeme više na pratim baš "scenu".
Mozda S-OFF za Desire korisnike?
I sto se dobije mijenjanjem hboota?
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Pošto je već prošlo dosta vremena mislim da bi mali update FAQ bio poželjan.
Molio bih prijedloge što ubaciti/ispraviti/promijeniti koncept FAQ možda. Svaki prijedlog/link/članak je dobrodošao.
Prijedlog - za objasnjenje za FC, mozda da ga usporedis/povuces paralelu sa vjerujem svima poznatim dijalogom u winXP koji oznacava "nasilni" prekid rada neke aplikacije, te takodjer za objasnjenje widgeta, mozda da ga usporedis sa gadgetima u visti/win7.
Prijedlog: objašnjenje strukture particija za one koji žele znati više, ali i nešto što bi svatko tko se upušta u rootanje i modifikaciju OS-a trebao poznavati:
http://www.addictivetips.com/mobile/...ta-cache-misc/
Uz to možda bi pod riječnik mogao ubaciti pojmove kao data2ext, data2whatever... Uglavnom, dosta korisnih pojmova:
http://www.roms-au.com/faq/technical/
http://www.roms-au.com/faq/glossary/
http://www.roms-au.com/faq/a2sd/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Poštovani
Znam da ću možda ispast glup ali s obzirom da sam zagriženi applovac bio (sve do sada do pojave iphonea 5 koji me razočarao 200%) htio bih vas pitat odma u glavu, dakle zanima me jel postoji ROOT, što bi bilo kao neki jailbreak sa SBSettingsima, dakle full kontrola vizualna i funkcionalna, e sad ono naj naj naj bitnije, da li postoji za aplikacije ista stvar, dakle da i one budu crackane tj unlockane tj free (znam da je zabranjeno nekad bilo na forumu stavljat igre i linkove crackane pa se bar nadam da mogu pitat barem) jer se ozbiljno mislim prebacit na samsung galaxy Note III, ovog iphonea mi više puna kapa i ekrana kao da gledam u upaljač a sve sam ćoraviji, a jako puno putujem pa mi ne bi loše došao uređaj polu gsm polu tablet![]()
Root je istovjetan jailbreaku na toj razini za koju pitas.
A aplikacije?
Nije bitno jel ima root ili ne. Što se njih tiče svejedno, možeš ih sve instalirat(osim njih nekoliko koje zahtjevaju root baš ali to su alati-Titanium Backup recimo).
Aha, morat cu sa frendom sjesta da mi pojasni, opasno mislim preć na Android![]()
Bookmarks