Nabrojao si već sve i to su jedine opcije, ako te Bonbon ne zanima (210 kn za 9 GB), a on je prepaid. Zašto mora biti baš mobilni internet? Možda se da nešto izvesti u kombinaciji sa susjedima?
U velikoj sam problematici, neznam ni sam vise sta da radim pa bih vas zamolio za misljenje, ovako, kupio sam laptop i naravno treba mi internet, posto ne dolazi u obzir 'zicani' internet fokusirao sam se na broadbend (usb) internet, ali situacija je tako zalosna da je to strasno, uglavnom prvo i osnovno nema u ponudi flata?? Paketi su relativno premali a pretplate prepreskupe, dok je pak prepaid internet jos zalosniji, premali paketi a i dosta skupi. Dakle ipak sam se prinudno morao fokusirati na pretplatu, medjutim evo malo i o pretplati i operaterima, Tele2 nudi najveci paket od samo 5+1GB sto je premalo, T-mobile pak nudi samo 10GB i to za paprenu cijenu sto je takodjer premalo/preskupo, dok je ajmo rec najpovoljniji VIP sa akcijom do 31.10. a to je 12GB za 200kn. Odmah sam eliminirao i Tele2 i T-mobile jer to sto nude je jednostavno premalo, nepovoljno i preskupo. E sada me zanima sljedece, nudi li jos tko u HR broadbend net? Nudi li netko koji povoljniji paket a da ja neznam? Ili je trenutacno u HR najpovoljniji VIP i paket 12GB? Kakav je VIP u praksi? I jos ovo, vrijedi li sacekati do Bozica cekajuci nekakve mozebitne nove pakete? Iako cisto sumnjam u to, jer sva tri operatera su odnedavno ponudili ove nove pakete/pretplate. A kada se vezem na 24 mj. nema povratka. Ali moram dati zakljucak a to je da su paketi stvarnoooo jadni i prezalosni. Ali drugog izbora nemam. Molim vasa iskustva.
Nabrojao si već sve i to su jedine opcije, ako te Bonbon ne zanima (210 kn za 9 GB), a on je prepaid. Zašto mora biti baš mobilni internet? Možda se da nešto izvesti u kombinaciji sa susjedima?
Uzmi Vip 12gb, Carnet i gotovo!
....
Ipak sam se nekako jedva snasao itd. da sada neobjasnjavam, tu je Bnet i flat jeee, broadbend je jednostavno preskup i neisplativ. Nego da jos priupitam zna li tko, ako kupim Tele2 usb za 150kn dali je on zakljucan? Tj. mogu li u njega staviti karticu od Vipa i T-mobila?
osobno imam taj VIP od kada je izašao i najbolji je, a i nije skup za toliko GB-a. Veza je izvrsna, jedino pazi ako si negdje u Istri ili općenito uz granicu - ponekad se pomiješaju signali pa dobiješ astronomski račun za roaming, no i to se da urediti da te obavijesti.
Ako si student, pa imaš preko Carneta popust 50% onda si srečković.
B-net i Amis uopće nemaju dobru pokrivenost,a i u mnogim krajevima Hrvatske uopće nema signala. Isprobano. Iako oni stalno nekaj obećavaju, to već traaaaje i traaaaaaje.
Zadnji uredio Inovator : 09-10-2010 u 19:36 Razlog: koristiti multi quote opciju!
ne razumijem ovaj dio: "B-net i Amis uopće nemaju dobru pokrivenost,a i u mnogim krajevima Hrvatske uopće nema signala. "!?
kako mislis u nekim djelovima nema signala?
nisam upoznat s tim da oni nude nesto bezicno!?
a ako su dostupni,signala ima
Zakljucan je!
Ali ja sam ga besplatno otkljucao preko ove stranice:
http://a-zgsm.com/huawei.php
I jos ga uvijek mozes dobiti za 99kn preko webshopa (tako sam ga i ja kupio)!![]()
Zahvaljujem na odgovoru.
Sto se tice Bneta, nekontam o kakvoj slaboj pokrivenosti pricate, ima odlicnu pokrivenost (na mjestima gdje pruza uslugu) i do sada nikada ali doslovno nikada nisam imao nikakvih problema s njima.
Trebam savjet: VIP nudi 5GB prometa za 99,50 kn (+10kn za radijsku frekvenciju) ako se potpiše ugovor na 12 mjeseci. Meni ovo izgleda OK pogotovo ak se usporedi sa tele2 i t-mobile bežičnim (stick) internetom.
Kak se vama čini?
Nije ovo za mene ...
Ovo je sadasnja ponuda od Tele2 pa je prouci malo http://www.tele2.hr/bozicna_ponuda_d...sto_novca.html ovaj paket 10GB za 145kn se takodjer cini sasvim ok, ja imam Tele2 usb stick i zadovoljan sam, nema nikakvih problema, je da sam u centru Splita, evo i jedna slicica od speed testa![]()
Ne bih se htio vezati na 2 godine ...
Nije ovo za mene ...
@tomislav10
Na zalost svi operateri danas zahtjevaju ugovor na 24 mj. ako zelis neke vece pogodnosti!![]()
Slažem se, ali u Vipu imaš tu pogodnost uz ugovor na 12, a u Tele2 i T-mobileu na 24 mjeseca ...
Nije ovo za mene ...
Zato jer mi se taj Trondheim automatski pojavi kao preporuceni server cim odem na speedtest, a tako mala blizina je zbog toga jer tele2 koristi nekakve svedske resurse te me prepoznaje kao svedjanina a ne kao hrvata, kada odem na svoj web sajt ali i na bilo koji drugi prepozna me takodjer kao svedjanina jer imam svedski ip, evo kratki info sta mi pise Your IP: 213.103.xxx.xxx Near: Kista, Stockholms Lan, Sweden, neznam sta sada tele2 mucka ali tako je kako je, nerazumijem se najbolje u to, a ako izaberem blize servere u sanskom mostu ili banja luci ondam mi net bude spor, oko 2,4Mps. Jesi ti to na Vip usb sticku, imas odlicnu brzinu?
hm telci uvijek nešto moraju kemijati i biti posebni, majke ti split u švedskoj i norveškoj lol
da jesam samo ne na onom do 7.2 nego onom do 21.6 Mbits
Upravo to, SpeedTest odavno izbacuje nerealne brzine. Meni konstantno daje 50-60 Mb/s, a imam 8 Mb/s vezu...![]()
ne izbacuje ništa nerealno briješ gluposti, ja i nered imamo stick za HSPA+ mrežu koja ide do 21.6Mbits u DL i 5.76Mbits u UL a s njom smo i pokriveni,
i ja i on imamo iste brzine i isto odstupanje od servera do servera samo ja imam dosta manji ping
to su sve teoretske brzine a praktične ovise od kuda skidaš, koliko je taj server trenutno zauzet i dali si premium ili free user to su neke osnove naravno da skidajuči nešto kao premium iz bližeg ne možeš mjeriti s nečim što skidaš ne znam sa novog zelanda,
naravno da sad karticu stavim u k3565z stick koji ima chip do 3.6Mbit/s u DL da bi pisalo ne znam 2.92Mbits, 2.86Mbits itd
edit: ovo je primjer kako potrošiti cca 65Mb za kur... hehe
ide i do 15Mbita ali zna i 8, eto... to onda zavisi o opterečenosti odašiljača tj. broju korisnika,
dakle nama brzine dosta ali prometa baš i ne![]()
Zadnji uredio Oldy : 06-12-2010 u 01:25
Bookmarks