Kad sam se bavio ovim stvarima, ovo mi je bila vizitka...
![]()
Ovako...
Trebao bih napraviti vizitku za vulkanizera...
E sad, da li je to moguće napraviti doma?
Vidio sam neke predloške u Publisheru 2007, da li da njih koristim ili da napravim nešto svojeg?
Naravno da napravi svoje...imaš raznih programa za to...
Ja sam si napravio vizitke u photoshopu i sjajno su ispale.
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Posjetnice i sve ostalo gdje se ispisuje tekst bi se trebao raditi u nekom od vektorskih programa poput Illustratora, Corela i slično. Photoshop nije najsretnije rješenje za izradu cijelih posjetnica, odnosno ispisvanje tekstova u njemu, jer tada u tisku tekst nije "oštar", već mutnjikav.
Ja ne bi trebao ništa komplicirano i puno boja. Informacije o vlasniku (Ime, adresa, telefon, ime tvrtke, vrste radova), slika auspuha i to je to.
Ja i dizajn smo.... hmmm.
Frish, ako mi možeš reći samo neke "univerzalne" savjete za izradu vizitki.
Napominjem, ne treba biti remek dijelo, ali da se napravi kako spada.
Izrada vizitki (i drugih sličnih materijala) nikad nije bila lakša i jednostavnija ( pa čak i za tulavce koji se u design kuže k'o moja pokojna baba u nuklearnu fiziku)....
Imate hrpu programa koji već imaju implementirane stotine/tisuće template-a. Samo ubacite ime, adresu telefon....i voila!
Moja topla preporuka: http://www.businesscards-mx.com/
Ja koristim reganu verziju kad mi treba nešto "na brzinu" i za manje od 5 min. sastavim vizitku profi izgleda, exportam je u PDF, odnesem u lokalni grafički studio (ako želim da je printam na plastiku, foliju ili neki medij koji moji printeri ne podržavaju).
Nadam se da sam pomogao!
LP
Nije samo stvar u aplikaciji i koliko je napredna, već i koliko imaš smisla za dizajn, a kako je to subjektno područje, svatno može reći da se kuži u dizajn.
Postoje "pravila" oko odabira tipografije, boja. grafičkih elemenata i ostalog, ali ako ti to nije bitno i samo ti je važno imati vizitku, onda deri.
http://www.tucows.com/preview/324274
skini,nadji crack i vidjeti ces da neces pogresiti...
Baš sam u potrazi za programima za izradu vizitki .. Tako da će mi ovi neki navedeni biti od velike pomoći. Ako tko ima još koji bolji prijedlog, dobro je došao![]()
Pozdrav svima!
Trebala bih nečiju stručnu pomoć, ako može. Naime moram izraditi 5kom personaliziranih etiketa za vino i evo već 3 sata sam za kompom i ništa totalni sam antitalent. A htjela bi ih napraviti ili ako ima neka dobra duša koja bi mi napravila bila bi jako zahvalna jer se radi o proslavi 1. rođendana pa ako ima koji grafičar među vala please help!!
Ja cu kao laik predloziti photoshop. Mislim da tamo mozes "sve" napravit Potrazim malo neki tutorial na youtube ili google.
Photoshop je možda prenapredan i prekompliciran za relativno jednostavan scenarij kao što je ovaj.
Moja preporuka bi bila Paint.NET:
http://www.getpaint.net/index.html
Jednostavan za jednostavniji editing i izradu stvari kao što su etikete no pomoću pluginova može biti izrazito moćan. Postoji dosta tutoriala i videa na netu koji mogu pomoći![]()
Otvori word.
Nacrtaj u wordu na 1 stranici kvadrat, oznaci ga, gore negdje u ribbonu pri vrhu ekrana podesi velicinu (npr. 9 x 7 cm). Možeš i desni klik na okvir pa unutar properties srediti veličinu okvira.
Pisi i crtaj unutar tog okrvira.
Spremi kao PDF ako moras dalje negdje dati printati, ako ne, isprintaj.
...->3310->7110i->S35->M45->S45->M55->F500i->K700i->E1000->KRZR K1->ipaq 514->i600->G600->Nokia 5000->N97mini->MotoMilestone->i4+BB9700->O2x->Gnex->Xperia Z->LG G3 32 GB->Xperia Z3->6p+Moto360
Ako ide u print treba ti vektorski program, tipa Illustrator.
http://www.mojosoft-software.com
Skini nabavi i deri
Ne treba nikakav vektorski ili fotošop
Imas i mnogo templates pa mozda nadjes i nesto odmah dostupno
Za izradu naljepnica skini si NiceLabel. Trial verzija dopušta ispis jednog lista A4 što je tebi dovoljno.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Hvala vam od srca na svim ovim informacijama jer već sto godina tražim nešto konkretnije za izradu i dizajn vizitki pa se nadam da ću uspijeti u rješavanju onoga što sam si zamislila![]()
Bookmarks