Nije to hardverski problem, jesi napravio hard reset kad si stavio v51?
Ovako, nabavio sam još jednu nokiu 5800, problem je što tipka za kameru radi prilikom paljenja kamere ali kada treba okinuti sliku onda ne. znači sa tipkom mogu upaliti kameru ali ne mogu slikati sliku, a dok je na video snimanju onda mogu normalno pokrenuti i zaustaviti video.
Rastavio sam mobitel i stavio novu tipku, niš se ne mijenja, stavio sam v51 soft zadnji i ništa. očito nije hardverski problem jer tipka u 90% slučajeva normalno radi...
ima netko neku ideju kako to popraviti?
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Nije to hardverski problem, jesi napravio hard reset kad si stavio v51?
da, napravio sam hard reset i dalje ne radi.
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Šta bude ako klikneš na ikonu kamere za fotografiranje u gornjem desnom kutu kad prebaciš na foto, a ne na tipku sa strane? Hoće li napraviti autofokus i okinuti?
da ona tipka na ekranu normalno radi, fokusira i slika ali tipka sa strane ne radi pa mi nije jasno...
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Izvadi memorijsku karticu, ponovo napravi hard reset pa probaj bez memorijske...
jel ti fokusira laganim pritiskom na tipku?
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Neispravna tipka ne može biti nikako, nešto je softverski u pitanju...
ma nemoj, a ne reagira mu na prvi položaj na kojem se fokusira, ako to ne odradi, niti ne slika
video može snimati jer aplikacija na prvi hod tipke ne reagira i odmah se uključuje čim se tipka stisne do kraja
uostalom, stavio je novi soft, da je sw greška problem bi nestao
čitaj što gore piše
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
probao sam staviti različite product kodove al niš se ne mijenja (i mislio sam da neće al ono, imao sam vremena pa sam isprobavao). možda se odlučim odnijet na servis da mi kažu u čemu je problem.
hvala na savjetima
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
problem ti je u samoj tipki.....jel ti mob pod garancijom??
tipka je fizicki otisla....tipka je dualfaze i vjerovatno je jedna leca blago korodirala zato tipka hvata samo jedan dio....
-treba ju okupat u isopropanolu da se iscisti ili ju zamijenit i problem rijesen
Bookmarks