koju si zicu stavio, da li je svejedno?
edit: imaju 2 konektora, jel se lemi za oba ili samo za jedan?
Nedavno sam kupio polovnu N95-1 i mobitelom sam odusevljen, ali snasla me razocarajuca situacija da mi GPS nade u najboljem slucaju 1 satelit i to na sekundu dvije i onda opet nista.. kako je prethodni vlasnik stavio zamjensku masku pretpostavio sam da neki kontakt nije dobro sjeo i odlucio rastaviti mobitel te sam ubrzo vidio da na zamjenskoj maski antena za GPS uopce ne postoji!
Surfajuci naletio sam na ovaj video i napravio to, sad mi GPS radi bez greske, nalazi po 8-9 satelita i to po kisnom vremenu..pa eto stavljam ovamo i nadam se da ce nekome pomoci ako se nade u slicnoj situaciji, a moze pomoci i ljudima koji imaju originalnu masku, da si poboljsaju prijem GPS signala
http://www.youtube.com/watch?v=jK4imkKn-qY
koju si zicu stavio, da li je svejedno?
edit: imaju 2 konektora, jel se lemi za oba ili samo za jedan?
Zadnji uredio adenis : 28-07-2010 u 16:17
Obicna bakrena zica sa licnama.. lagano ju je za spljostiti da ljepse sjedne ispod maske.. i lemis za desni konektor, znaci onaj sto je prema sredini mobitela.
pozdrav novi sam na forumu imam nokiu n95 i imam ovaj problem sa antenom,nazalost odlomio mi se je ovaj desni konektor na koji se treba zalemiti zica,zna li netko neko drugo mjesto gdje da zalemim zicu,hvala unaprijed.
Bez slike oštećenja ti ne možemo pomoći. Ako je do kraja odlomljen, jedino da žicu zalemiš direktno na PCB ili kupiš novi konektor.
PCB = Printed circuit board
Slike? Ako ne znaš zalemiti, da ne bi napravio veću štetu, daj nekome tko se kuži...
Bookmarks