To upozorenje dolazi na 15MB. U sljedećih tjedan dana (možda već danas) bi trebao izaći OTA update na Android 2.2 koji će omogućiti instalaciju na SD pa će time biti riješen taj problem.
doso mi je notification da mi je memorija telefona niska...otidjem u settings/ds & phone storage i pise mi da imam jos 13.21 MB memorije
zasto mi to pise kada ocito imam jos dosta memorije za aplikacije i nemogu vise niti jednu aplikacije skinuti....
pomoc![]()
To upozorenje dolazi na 15MB. U sljedećih tjedan dana (možda već danas) bi trebao izaći OTA update na Android 2.2 koji će omogućiti instalaciju na SD pa će time biti riješen taj problem.
Pitanje je koliko ce to pomoci jer jedan dobar dio aplikacije ostaje na internoj memoriji. Vjerojatno ce dobiti mjesta za jos nekoliko aplikacija prije nego se memorija opet napuni. Been there, done that. Nisam nimalo odusevljen.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
jao...kako je to glupo!!!!!!![]()
![]()
![]()
drzimo fige za 2.2 iako ovo sto xlr kaze je isto uzasno...mozda "poprave" aplikacije pa cemo moci sve prebaciti na memorisku karticu....
Rješenje je u AP2SD+ kojim se može na ext4 particiju na kartici instalirati sve aplikacije. To nije ono što će 2.2 donijeti. Mana ovoga je što se ne može samo lako promijeniti kartica jer ona postaje sastavni dio OS-a.
Yup, A2SD+ prebacuje i dalvik cache na SD tako da u startu oslobađa više mjesta na internoj memoriji, ali je poželjno imati brzu karticu (class 6 recimo). Primjera radi, nakon stavljanja custom ROM-a sa A2SD+ na mobu imam 140MB. Nakon instaliranih 30 osnovnih aplikacija i 5 igri koje su mi već postale standard - trenutno imam 120MB free.
Uz Froyo A2SD sam u startu imao 75MB, nakon 30ak aplikacija (većina instalirana na SD osim onih čije widgete koristim na homescreenu) ostane mi 30ak MB.
Minus Froyo A2SD - kad spojite mob s kompom aplikacije i widgeti koji su na njoj su nedostupne.
Plus A2SD+ - sve aplikacije i widgeti se automatski instaliraju na SD i dostupni su kad se mob spoji s kompom.
Minus A2SD+ - Svejedno jedan manji dio (puno manji nego kod Froya) ide na internu memoriju.
podrav svima, ovako prije par dana sam rooto mob i stavi neophyte rom 1.3 na kojem je navedeno da ima A2SD, posto nisam bas upoznat kako to radi ocekivo sam da on sam prebacuje karticu na sd ali sve mi ostaje na internoj memoriji moba, instaliro sam ovaj program http://www.androidpit.com/en/android...ation-For-Root i snjim prebacio aplikacije na SD ali sad su nestale iz meni-a i nemogu ih pokrenut. ako neka zna pomoci bio bih zahvalan. LP
samo da se nadovežem.. gdje kupiti class 6 micro SD 8gb iili 16gb karticu?
gledao sam po web stranicama nasih ducana no u specifikacijama i ne pise tocno o kojem classu se radi..![]()
Ja sam već postavio to pitanje http://cafe.mobil.hr/threads/67899-D...kartica-kolika. Još nisam kupio karticu jer su ove od 16GB prilično skupe a rijetko koja je class 6.
Pa nazoves i pitas, u cemu je problem? Tako i ja kad me nesto zanima a ne pise na sajtu.
Jedan od dva osnovna preduvjeta za većinu froyo custom ROMova je i ext3 particija na kartici. Imaš li je?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=732246
Ako je imaš, Mod install location ti ne treba.
nemam ext particiju, to jest pretpostvaljam da nemam jer je kartica default nisam nista diro? ali normalno sam uspio snimit rom i sve ostalo radi okej, moze neki tut kak se napravi ta particija i jel mogu to sad naknadno napravit ili treba sve ispocetka?
Particioniranje kartice se radi isto kao i particioniranje bilo kojeg storage medija, dakle bilo koji tutorial za particioniranje npr. diska bi trebao biti prikladan.
al kolko se sjecam mislim da i u recoveryu ima opcija za particioniranje? i kad napravim tu particiju ext 3 ce se prebacivat sve aplikacije automatski tamo ili?
ROM radi, znam, ali to nije to kada nemaš uvjete i za A2SD
Evo tutoriala: http://ip208-100-42-21.static.xda-de...72#post7279872
Neznam kako će se ponašati sistem sa prethodnim aplikacijama na drugoj lokaciji. Osobno sam išao ispočetka, napravio kompletan wipe i ispočetka...
I meni je prije tjedan dana sve bilo špansko selo, ali ovo je jedini razlog zašto sam rootao mob. Da slučajno imamo 512MB ili više interne memorije, ne bi ništa od ovoga vjerojatno ni radio, ali 140MB je sramotno malo.
Pa od ovih 140MB nije sve dostupno za aplikacije.
Da, istina, trebao sam reći da je tih 70-80MB sramotno malo. Znači još gore...
na desireu imam zadnji update 2.2, e sad me zaniima dali se moze i kako app-ovi instalat na sd..
Ako mislis na Android 2.2 iliti Froyo, on ima vec po default ugradjen apps2sd.
Ako ti se ne svidja taj, uvijek postoji a2sd+, ali za to telefon mora biti rootan.
A kako se fo defaultu instala na sd. Nemrem skuzit
Bookmarks