Vjerojatno je inverter riknuo, a može biti i CCF lampa. Popravak s novim dijelovima je cca 200-400 kn što se ne isplati jer cijeli monitor ne vrijedi preko 300 kn. Jedino da nađeš takav razbijeni ili s neispravnim napajanjem pa zamijeniš...
Imam Samsung SyncMaster 152v i radio je super donedavno... sad kad ga ukljucim u bilo koji komp ili laptop pojavi mi se slika na 3 sekunde i samo se zacrni.... lampica naprijed i dalje svijetli zeleno.... Dali neko zna u cemu je problem i kako sredit to???
EDIT: zaboravio sam napomenuti da kad se zacrni slika, i stisnem tipku za meni da se vidi kao nekakav meni, ali zacrnjeno i jako slabo... doso sam ja preko toga do tamo da posvjetlim sliku ali ne pomaze....
Zadnji uredio Black_Hawk : 25-07-2010 u 15:45
Vjerojatno je inverter riknuo, a može biti i CCF lampa. Popravak s novim dijelovima je cca 200-400 kn što se ne isplati jer cijeli monitor ne vrijedi preko 300 kn. Jedino da nađeš takav razbijeni ili s neispravnim napajanjem pa zamijeniš...
Pa najvjerovatnije zato jer ti je u kvaru ili inverter ili CCF lampa, a može biti u nekim slučajevima da su neki kondezatori u kvaru pa djelomično rade kako treba odnosno da propuste trenutno kroz sebe napon, najbolje ti je da otvoriš pa budeš vidio dali je koji kondezator u pitanju ako je nabubrio a ako nije onda se trebaš malo razumijeti za popravak
Bookmarks