Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš Postignuća:
    1 year registeredTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2010
    Mobitel
    Iphone 3gs 32 GB
    Operater
    BH telecom
    Bodovi
    2.270
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.270, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 49,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile [N95] Rješenja ako baterija kratko traje

Eh evo ovako nemam pametnijeg posla pa da napisem ovo i da kome pomognem jer znam ih ima koji imaju problema sa baterijom na NOKIJI N95 (obje verzije).
    Eh ovako ja sam kupio telefon polovan i imao sam probema sa baterijom.(obicna nokia).
    Ja kao sto bi i svi drugi uradili promjenio sam bateriju jer ova sto je bila u njemu pravo "ofucana"
    Haj ja kupim bateriju na pijaci (nije u radnji) i isto se pokaze.
    Baterija nemoze da sastavi jedan dan.
    Ja šta ću odem u servis ispričam im problem i oni ma kao daju orginal bateriju koju sam skupio platio (20 km) nije men žao tih para al da je i ona orginal
    I ja dođem kući ispraznim bateriju i punim 24h i ono znate kako već trreba uradit.
    Ali isto baterija je gora od one kupljene na pijaci.
    Ja štaću opet odem u servis i kazu mi da ostavim telefon al ja to na svu sreću nisam uradio jer je trebalo ostavit telefon na 5 dana da se vidi u čemu je problem.
    Inače uradio sam na telefonu HARD RESET,FORMATIRO KARTICU , TELEFON, SVE ZIVO sto su mi govorili. ali nista
    Na ovom sajtu na nekom forumu sam naso programčić koristan( nokiaenergyprofile 1.2)
    I on mi je pokazivao da baterija nemoze izdrzat 9 sati sto je i bilo tako.
    A potrosanja mi je bila nekih 0.60 dok sam naso da je nopramlno do nekih 0.10
    I ja odlučim da ga ja vidim mogul sta popravit ako ne uspijem rekao sam nosit ću ga u servis nema mi druge.
    I ja skinem olop čitav i napunim telefon i ostavim ga nediram ga.
    SA punjača skino ga oko 13:00 i do 22:00 sutradan se nije ugasio bilo je pola jos baterije.
    Ja sav sretan inače kad sam ga ostavio ukljucio sam energy profiler da radi i on je se ustabailio na na nekih 0.11 potrošnje.
    Ja hajd sklopim telefon sve i odma se telefon ugasi energy profiler mi pokaza opet potrosnju 0.50
    Ja opet skinem oklop ono se smanji na 0.12 ojj
    I tako vise puta je radio bez oklopaa i drugu bateriju sam ubacio da vidim i ona je se unormalila.
    I ja odlučim postavit prednji oklop i nista nije do njeg.
    POstavim i zadnji straga oklop bez onih tipkica za kameru i pojačavanje i smanjivanje i onu tipku za pokretanje galerije.
    I telefon fantastično radi 2 dana traje ja prezadovoljan bilo mi je najmrze kad mi se u noci ugasi.
    ALI JA VIDIM U ČEMU JE PROBLEM RADILO SE O TIPKU KOJA POKREĆE [GALERIJU] ONA TIPKA SA STRANE.
    KO posjeduje ovaj telefon zna koja je to tipka.
    A BIO JE PROBLEM TAJ KAD JA POSTAVIM OKLOP I NA TIPKI ISPOD NJE IMA JEDNA GUMICA KOJA NE NALEGNE NA TIPKU TASTER NA TELEFONU I JA NJU MOGU SAMO JEDNOM PRITSNUT I NECE VISE DA RADI POMAKNE SE GUMICA I JA MORAAM PONOVO SKIDAT OKLOP DA NAMJESTIM.
    I JA KAD NJU PRISITNEM I JA IZAĐEM IZ GALERIJE ALI TIPKA JE PRITISNUTA I BATERIJA IDE NENORMALNO.
    i JA STAVIM OKLOP BEZ TE TIPKE I JA NJU DRZIM I BATERIJA SE TROSI ČIM JE PUSTIM ODMA JE SVE NORMALNO.
    Mislim to je meni bio problem.
    a INAČE SU mi novi oklop postavili u servisu pa vi sad vidite koliko su oni profesionalni !!!!!!
    I sad cu viidit sta cu sa tom tipkom smislit ću nesta ta mi tipka nikje bitna postaviću je nek stoji normalno.
    Ako nesmiijetete skinut oklop pogledajte malo klipove ima sve objasnjeno na youtube ja sam gledo pomoglo mi je pravo ako zelite dacu vam ja tacno koji su to klipovi.
    Inače nije nikako teško za 5 sekuindi sve skinuto heh.
    Evo telefon radi fantasticno extra sve na njemu.
    Ja sam se mucio mjesec i više dana ali evo sreća pa nisam odnio u servis.
    Ako koga sto zanima nek se obratio pomoću mu rado jer znam kako je kad te *ebe imao sam isti problem

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2003
    Bodovi
    13.396
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Bodovi: 13.396, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    originalno kućište ili jeftina kineska kopija?
    na svojoj 95ici sam milion puta skidao kućište i ni jednom nije ni jedna tipka ostala blokirana (originalno kućište naravno)
    Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2010
    Mobitel
    Iphone 3gs 32 GB
    Operater
    BH telecom
    Bodovi
    2.270
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vader Pregledaj post
    originalno kućište ili jeftina kineska kopija?
    na svojoj 95ici sam milion puta skidao kućište i ni jednom nije ni jedna tipka ostala blokirana (originalno kućište naravno)
    eh sad ja msilim da je orginal i po izlgedu,kvaliteti,i naravno cijeni je orginal. Eto meni je to crpilo bateriju sto jos nemogu da vjerujem stvarno

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mobitel
    Nokia N93
    Operater
    BH Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ja imam slican problem. Ali ne znam kako da ga rijesim. Imam Nokiu N93. I dosta dugo vec je koristim, ali nikad mi baterija nije mogla izdrzati duze od jednog dana. Jednostavno ne moze, hajd da ja surfam sva sata dnevno ili pricam par sati na telefon, pa bih razumio zasto tako brzo ispuse. Normalno koristim, razgovaram max 5 minuta dnevno, par poruka i to je to. Telefon vuce bateriju maximalno. Zna li neko sta mogu uraditi po tom pitanju, bio bih vam zahvalan. Da kupim novu bateriju, mislim da ce biti isto jer sam istu stvar vec radio. Pozdrav

Napominjem da je telefon originalan, nikakva kopija i slicno nije u pitanju.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jun 2010
    Mobitel
    Iphone 3gs 32 GB
    Operater
    BH telecom
    Bodovi
    2.270
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao nokia1209 Pregledaj post
    I ja imam slican problem. Ali ne znam kako da ga rijesim. Imam Nokiu N93. I dosta dugo vec je koristim, ali nikad mi baterija nije mogla izdrzati duze od jednog dana. Jednostavno ne moze, hajd da ja surfam sva sata dnevno ili pricam par sati na telefon, pa bih razumio zasto tako brzo ispuse. Normalno koristim, razgovaram max 5 minuta dnevno, par poruka i to je to. Telefon vuce bateriju maximalno. Zna li neko sta mogu uraditi po tom pitanju, bio bih vam zahvalan. Da kupim novu bateriju, mislim da ce biti isto jer sam istu stvar vec radio. Pozdrav

Napominjem da je telefon originalan, nikakva kopija i slicno nije u pitanju.
    Instaliraj NokiaEnergy profiler 1.2 i ostavi ga ukljuceno i nemoj nista radit na telefonu zakljucaj telefon i nediraj.
    Ako ti bude pokazivalo vise od 15 onih nesto ti vuce bateriju.
    Ja sam izmijenjao 3 baterija dok na kraju sve su 3 isravne mogu idrzat vise od 2 dana.
    Form telefon, i karticu vdi nesto.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jul 2010
    Mobitel
    Nokia N93
    Operater
    BH Mobile
    Godina
    36
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao AMERCIVIC Pregledaj post
    Instaliraj NokiaEnergy profiler 1.2 i ostavi ga ukljuceno i nemoj nista radit na telefonu zakljucaj telefon i nediraj.
    Ako ti bude pokazivalo vise od 15 onih nesto ti vuce bateriju.
    Ja sam izmijenjao 3 baterija dok na kraju sve su 3 isravne mogu idrzat vise od 2 dana.
    Form telefon, i karticu vdi nesto.
    Hvala ti na odgovoru, evo bas sam danas kupio novu bateriju pa cu vidjeti da li ce s njom biti bolje. A cim je formiram downloadovat cu taj programcic pa cu vidjeti u cemu je problem. Sta bi moglo da vuce bateriju toliko, radio sam format nekoliko puta, i telefona i kartice, uvijek isto. Pozdrav

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    I9100,5210,T28,R310,S35
    Operater
    Eronet
    Bodovi
    7.708
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.708, Nivo: 20