idem na rab, idem na rab
doduse, tek tamo 17.8. treba sad to docekat![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
idem na rab, idem na rab
doduse, tek tamo 17.8. treba sad to docekat![]()
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Koliko sam ja shvatio- "labyrinht" je splet puteva u kojem ne možeš zalutati tj. svi putevi vode do cilja.
"Maze" je splet puteva u kojima možeš zalutati ("dead ends", zamke...) i postoji samo jedan pravi put.
Svejedno mi je bezveze- kako bi to preveo "nedoslovno"...
"Izgubio sam se u spletu puteva iz kojeg nema izlaza."![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
'Maze' možeš koristiti ako želiš naglasiti kompliciranost nečega ('maze of settings' i sl.. guglaj si 'maze of' kombinaciju riječi), ali to ne možeš uvijek doslovno prevoditi. Bolje prevesti kao 'splet' ili 'zamršenost' nego labirint
Odličan primjer kada se NE prevodi doslovno je kompletan menadžersko/ekonomski vokabular. Idiomi također, lako ćeš ih naći na netu. To više nema veze sa eng-hr rječnikom nego takve stvari moraš steći iskustvom kroz praksu ili televiziju ili naučiti napamet![]()
A jbt kaj sad komplicirate, Labirint je ono cudo u novinama kaj rjesavas od tocke A do tocke B treba povuc liniju... Thread closed!
Moving to the next level
![]()
One day, sky went blue...
Ma, dobro to.
Mene je baš zanimalo u smislu kao labirint.
Ali, očito još nisu smislili riječ
Kako onda prevesti "amazed"
fico- ovo je labirint. Napravljen je iz fore, samo hodaš i doći ćeš do kraja. Ne možeš krivo skrenuti.
A, ovo je "maze". Napravljen isto iz fore, ali se možeš izgubiti i moraš nekako naći izlaz. Možeš krivo skrenuti i doći u "slijepu ulicu".
Znači, u novinama je "maze". Vjerojatno bi bilo glupo da je labirint![]()
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
sutra idem na more, njanjanja, cem da se kupam i brckam
zasluzio sam kad nisam mogel prosle god...javim se mozda al ulovim neki hotspot
![]()
pekla pomfri i radila aromaticni umak
fino bilo
iks ce shvatit
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Big mega suppa duppa like!:burp:
Odo na Kamenjak topiti celulit![]()
Glava mi puca....![]()
dosao sa mora, pecem pizzu, danas pio onaj tzv granit (aka. pice sa mrvljenim ledom i sirupom za sok, njamaaa... Brainfreeze!)... Uzitak...![]()
Pogledao Shreka 3D
Klinci u kinu vrište kada im nešto "doleti", "i mene je pogodilo"![]()
Rekli su mi mama i tata da to nije stvarno- pa se sada na bojim![]()
Spanjolska je prvak
Sad mogu mirno ic spavat ^^
Georgy, daj mi pls reci kolko ima sezona Chuck-a, i dal je vec snimljena zadnja epizoda (nisam u blizini kompa, a tesko mi je preko moba googlat to xD)
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Sad je vjerojatno kasno, ali šta ćeš.
3, snimljeno je sve.
Naravno, ako će biti 4. nije snimljeno sve.
Nasao sam prek moba na wikipediji da ce bit i 4. sezona, sad pred kraj ljeta a finalna epizoda je tek u 2011...
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Hahahah imam super ideju za Topic... Sta ste doruckovali? Napisete sastojke, pripremu, i... Kaj se vec inace i pisesvaki dan post od mene:
Cokoladne pahuljice
![]()
Spržio se na vožnji...
Ako netko ima problema, novi DVB-T prijamnici (oni koji se ukopčavaju direktno u SCART- bez kabla) imaju problem da se gase svakih par sati.
Tako barem kaže čovjek u servisu.
OT: Ovo
Woohooo
Uzeo Motorolu Milestone na par tjedana na probu da vidim kakva je
Za sada mi se jaaako svidja, odlican mobitel
Sam se trebam naviknut na taj njegov OS..
"Taj njegov OS" je na dobrom putu da postane jedan najpopularnijih OS-eva za mobilne uredjaje na svijetu, ako ne i najpopularniji.![]()
@Rav: Aha, k'o i nekoliko zadnjih iteracija Motorolinih "revolucionarnih" OS-ova![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks