lijepo
Samo ja neznam kako meni to nikad nije uspijevalo.. Mucio sam se jako dugo s tim..
Sreca pa sad imam wlan napokon![]()
Odmah ću reći da nemam pojma čiji je ovo tutorial jer mi zip sa uputama već duže vrijeme stoji na kompu, ali danas sam se odlučio poigrati s ovim i jednostavno ga moram podjeliti s vama. Upute koje imam su na engleskom i pisane zbrda zdola, pa ću probati svaki korak što jasnije prikazati.
Postupak se odnosi na spajanje PC-a (u mom slučaju Windows XP 64bit SP2) i symbian 3rd telefona (E71). Stare verzije symbiana vjerojatno neće raditi, ali zato možete probati ovaj tutorial:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30231
Također nemam kako probati pa ne mogu garantirati da li ovo sve vrijedi i za symbian 5th edition.
Krenimo...
Prije svega potrebno je:
Hakirati telefon ili imati certifikat
[Tutorial] - kako potpisati aplikaciju
[Tutorial] Hakiranje softvera i certificiranje nepotpisanih aplikacija
Pitanja vezana za potpisivanje aplikacija i hakiranje softa
Skinuti sljedeće programe: AnalogX Proxy (http://www.analogx.com/files/proxyi.exe), Mrouter (http://www.4shared.com/file/4746412/...?cau2=403tNull), GnuBox kojeg je potrebno potpisati u slučaju da nemate hakiran telefon (http://rapidshare.com/files/24388932...s60v3.sis.html) - Ovo sve se nalazi i dolje u atachmentu u slucaju ako linkovi prestanu raditi
Imati instalirane Microsoft drivere za bluetooth stick (preduvjet je imati SP2 za Windowse XP/XP64bit). To možete provjeriti kao na što se vidi na slici, ali u osnovi ako ste samo ubacili stick i Windowsi su vam sve sami prepoznali onda je ok:
1.) Uključiti BT na mobu i PC-u
2.) Potpisati i instalirati GnuBox na mobitel (osim ako nemate hakiran mob, tada ne trebate potpisivati) i instalirati MRouter na PC.
2.1.) Instalirati AnalogX Proxy ***
*** (Ja sam ga slučajno zaboravio instalirati ali sve mi radi i bez njega)
Podešavanje PC-a:
3.) U trayu kliknuti desni klik na BT ikonu i odabrati „open bluetooth settings“. Odabrati tab „COM ports“ i dodati novi port (add...). Pustiti označeno „incoming...“ i potvrditi sa Ok. Ubrzo će PC sam dodjeliti broj kreiranom COM portu (nazovimo ga COM#). Zatvorite prozor.
4.) Pokrenuti Mrouter i odvrtiti setup wizard. Ako je sve ok setup bi trebao pronaći mob. Označite i idite next. U sljedećem koraku maknite kvačicu sa „Automatically connect to this device when it is in range“. Finish.
5.) Otići u control panel – phone and modem options. Ako prvi put koristite ovu opciju pitat će vas za neki area code itd. Samo upišite 385 i potvrdite, više vas neće gnjaviti i otvorit će se prozor s tri taba. Odaberite „modems“ – add – selektirajte kvačicu „don't detect modem“ – next – „Communications cable between two computers“ – next – selektirajte port COM# koji ste dobili u 3. koraku – next – pričekati i kliknuti finish. Pod „Modems“ tabom će se pojavit nova stavka.
6.) Pokrenite Mrouter wizard (desni klik na tray ikonu od Mroutera – „General settings“ - Setup). Next – pričekati malo da program nađe mob preko BT-a – označiti mob – next – maknuti kvačicu sa „Automatically connect to this device when it is in range“ – finish.
7.) Desni klik na Mrouter ikonu u trayu – „Advanced settings“ – odabrati „View“ – selektirati COM# i kliknuti strelicu >> da ga prebacite na desni dio prozora koji predstavlja portove koje će Mrouter koristiti – Ok – provjeriti da li je u „Advanced settingsima“ izlistan „Additional COM port – COM#“ – Close. U ovom koraku ne bi smjelo biti nikakvih errora, greški i sl. Mrouter je sada podešen!
Podešavanje moba:
8.) Otići u Tools – Settings – Connections – Access points. Potrebno je dodati novi point: Options – New access point – pustiti sve po defaultu jedino podesiti ime konekcije i provjeriti da je odabran „Packet data“ („Data call“) a ne „Wireless“ ili nešto treće. Pod username i password upisati bilo šta, samo da nešto piše (ove postavke se neće kasnije koristiti). Kad je to gotovo ne izlazite iz postavki AP-a nego odaberite Options – Advanced settings. I ovdje sve pustiti po defaultu osim „Proxy port numbera“ koji mora biti 6588. Potvrditi AP i izaći.
9.) Otvoriti GnuBox. Ispisat će neke greške i uglavnom nešto besmisleno. Odabrati Options – Install – Create record i izaći iz GnuBoxa: Options – Exit.
10.) Uparite PC i mob: desni klik na ikonu BT-a u trayu – „Open bluetooth settings“ – Devices – Add. U otvorenom prozoru selektirati kvačicu i puknuti next. Pričekati da se prikaže mob, označiti ga i next. Odabrati password i potvrditi uparivanje na mobu tako što ćete unijeti taj isti password.
11.) Pokrenuti GnuBox. Otići na Install – „Set RAS login script“ – Pokazat će se kratki popup „done“. Onda odabrati Install – „2box bluetooth" - "Serial port“. Kad se pojavi popup potrebno je odabrati upareni kompjuter iz 8. koraka. Potvrditi enkripciju sa Yes.
12.) To je to. Otvorite svoj web browser na mobu, odaberite BT access point koji ste kreirali i surfajte. Opera mini se odbija spojiti na ovaj način, ali integrirani web browser i Skyfire rade super.
Zadnji uredio n00b : 15-06-2009 u 08:25 Razlog: Dodan attachment
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
lijepo
Samo ja neznam kako meni to nikad nije uspijevalo.. Mucio sam se jako dugo s tim..
Sreca pa sad imam wlan napokon![]()
znači ovo na e71 ne radi??? :S
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=63647
Pa sta ce ti surfanje preko bluetootha ako na E71 imas WLAN??
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Nije me bilo duže vrijeme pa da odgovorim..
Jbg, sad imam i wlan, prije je bilo 'snađi se druže' (kao što Ico reče, imao sam samo žičani dsl)
Uvijek možeš ići preko GSM/EDGE signala, doduše malo sporije
Btw ovo nije postupak koji će ti omogućiti pristup netu gdjegod bio - ovdje se radi o dijeljenju internet konekcije sa mobom - primarna stvar je da imaš PC koji je spojen na net i kao što vidiš - bez PC-a nema ni neta preko BT-a.
Druga stvar je ako ti želiš Vipov internet dijeliti s laptopom/PC-em preko BT-a/kabla (takvu si temu i otvorio). Tu ti treba mob s netom i postupak je skroz drugačiji nego ovo.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
E mene ovo muci,kako N96 iskoristiti kao modem za laptop(windows 7) preko BT,na N96 VIP-ov broadband radi.Mobitel i laptop su upareni putem BT ali neznam koje postavke staviti na laptop da bi radio internet na njemu pa ako netko zna da mi objasni korak po korak bio bi mu zahvalan.
Momci imam problem s ovim, problem nije u samom procesu nego u m-routeru. Imam instaliran Blusoleil upravljač programa, njega m-router ne podržava. Probao sam ge uninstalirati, instlairati msove drivere, ali onda BT ne funkcionira. Ne pronalazi uređaje, ne mogu uopće uči u podešenja. Kao treću opciju sam izabrao broadcom, ali instalacija ne prepoznaje moj bt.
Da skratim:
BT mi radi samo sa Blusoleiom, a m-router ga ne podržava. Imam li koju alternatvinu metodu surfanja netom preko BTa, ako ne ima li koja metoda da riješim ovaj svoj problem.
Radim na aparatu E61i
pozdrav
pokusao sam da ovo napravim (Nokia N73 ME) i nesto sam zeznuo..sada ne mogu da pristupim uopste na mobitelu opcij Access points,jednostavno mi ne otvara niti se sta desava kada pokusam da otvorim. Pa ako neko zna do cega je, i kako da to ispravim da mi objasni, bio bi veomaaa zahvalan![]()
Pozdrav,
Na Nokii 5230 mi piše "paketni prijenos podataka nije doszupan" Molim vas riješenje!
Hvala
Radi li ovo na windows 7 ?
Bookmarks