po kvaliteti fotografije-G9
Pozdrav
Zanimaju me iskstva vlasnika dotičnog aparata
Naime u dilemi sam za nabavu fotiča(amter,slikanje,ljetovanja,rođendani...)
Dali dat 1900kn za taj wx1 , imam priliku kupit rabljeni sony h20 star mjesec dana za 185eur ili
canon g9 star cca 3g za 1200kn
Dobro došle vaše preporuke.
po kvaliteti fotografije-G9
Opet kruske, jabuke...ali ajde ti prvo vidi jel ti treba veci zoom (onda H20), mislis se ozbiljnije baviti fotkanjem (onda G9) ili ti treba nesto prakticno i kompaktno (WX1)...
Pozdrav
Več sam mislio da je forum u ......u
Vidim dule da pišeš kruške i jabuke ,znam da su različite klase- Trbao bi bit kompktni da je non stop dostupan,znam da je ovaj h20 malo veči od wx1 a canon opet znam da je "stroj"
E sad zoom bi bio poželjan,a ovi soniyevi su me zaintegrirali jer imaju mogučnost hd snimanja i reprodukcija te snimke na telki me ostavila bez daha,,...ono da imam 2u1(kamera,foto)
a canon je priča za sebe....stariji je model i rabljeni ......
daj neki savijet-hvala i pozdrav
Posto vidim da te zanima i mogucnost HD snimanja onda nemas sta misliti, uzmi WX1 ili H20.
Sony H20 je odlican izbor jer ima dosta velik opticki zoom, nije prevelik, snima dobre fotke (imao sam H3 koji je gotovo isti samo skromnijih mogucnosti), a HD video je veliki +.
WX1 je isto dobar izbor, ali ima manji opticki zoom, ali ima i on nekih svojih prednosti poput Exmor R CMOS senzora koji daje dosta dobre slike u uvjetima slabijeg svjetla, zatim ima Sweep Panoramu.
G9 preporucam samo ako se mislis ozbiljnije baviti fotografijom.
Hvala dule977 kad riješim kupnju stiže obavijest -hvala
pozdrav
BIMBI ili DULE----malo sam otišo van buđeta ali cca2400 šta velite tz7 ili hx5???
Hvala
Da kupujem nesto u toj klasi i da biram izmedju ova dva modela to bi mi bio valjda najtezi izbor.
Po meni je ako se gledaju fotke u prednosti Lumix TZ7, a ako se gleda video prednost bio dao Sony-u HX5V jer ipak snima puni full HD video rezolucije 1920X1080.
Postoje neke usporedbe na YouTubeu gdje su snimali video paralelno sa oba fotica, a na tom videu mi se Lumix nije cinio nista losiji...neki su cak tvrdili da im na TZ7 i video izgleda bolje...neznam, ali ja ipak dajem prednost Sony-u u ovom poglavlju.
Fotke i optika su mi kao sto sam vec rekao bolji na Lumix-u, a lumix ima i nesto veci opticki zoom, dok HX5V ima neke svoje adute poput "sweep panorame", "Handheld Twilighta", GPS-a (ovo ima i Lumix, ali TZ10), snimanja 10 slicica u sekundi u "burst" modu...Sony-u bi jos dao prednost ako se gleda i "faktor zabave".
HX5V mi ima sogorica i bas sam se s njim dosta poigrao za "prvi maj"...jako je svestran fotic...pogledaj i na dpreview, tamo su neki dan objavili "group test" fotica iz te klase, a medju njima je i HX5V i nasljednik TZ7 model TZ10 koji mu je vrlo slican, a TZ7 imas cak i na ovom forumu, a recenziju je napisao Bimbi pa i to svakako procitaj.
Mislim da TZ7 neces pronaci po RH...TZ8 ili TZ10 su modeli koji se daju kupiti.
Uz opasku da je TZ10 poprilicno neisplativ ubod, a osim GPS lokatora nema nikakve znacajne prednosti nad modelom TZ8.
Odabir nije jednostavan...TZ8 je u prednosti sto se tice kvalitete fotografije (fotografija je neutralnija i prirodnija)...sve je ostalo (po mome misljenju na strani Sony - ja.
Moj je savjet obicno kod ovakvih kupnji...odi na mjesto gdje mozes vidjeti oba modela (pogotovo ako ih mozes dobiti u ruke sa baterijom) upali jedan i drugi, poigraj se na kratko i odluci na osnovi toga.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks