pozdrav
BIMBI ili DULE----malo sam otišo van buđeta ali cca2400 šta velite tz7 ili hx5???
Hvala
pozdrav
BIMBI ili DULE----malo sam otišo van buđeta ali cca2400 šta velite tz7 ili hx5???
Hvala
Da kupujem nesto u toj klasi i da biram izmedju ova dva modela to bi mi bio valjda najtezi izbor.
Po meni je ako se gledaju fotke u prednosti Lumix TZ7, a ako se gleda video prednost bio dao Sony-u HX5V jer ipak snima puni full HD video rezolucije 1920X1080.
Postoje neke usporedbe na YouTubeu gdje su snimali video paralelno sa oba fotica, a na tom videu mi se Lumix nije cinio nista losiji...neki su cak tvrdili da im na TZ7 i video izgleda bolje...neznam, ali ja ipak dajem prednost Sony-u u ovom poglavlju.
Fotke i optika su mi kao sto sam vec rekao bolji na Lumix-u, a lumix ima i nesto veci opticki zoom, dok HX5V ima neke svoje adute poput "sweep panorame", "Handheld Twilighta", GPS-a (ovo ima i Lumix, ali TZ10), snimanja 10 slicica u sekundi u "burst" modu...Sony-u bi jos dao prednost ako se gleda i "faktor zabave".
HX5V mi ima sogorica i bas sam se s njim dosta poigrao za "prvi maj"...jako je svestran fotic...pogledaj i na dpreview, tamo su neki dan objavili "group test" fotica iz te klase, a medju njima je i HX5V i nasljednik TZ7 model TZ10 koji mu je vrlo slican, a TZ7 imas cak i na ovom forumu, a recenziju je napisao Bimbi pa i to svakako procitaj.
Mislim da TZ7 neces pronaci po RH...TZ8 ili TZ10 su modeli koji se daju kupiti.
Uz opasku da je TZ10 poprilicno neisplativ ubod, a osim GPS lokatora nema nikakve znacajne prednosti nad modelom TZ8.
Odabir nije jednostavan...TZ8 je u prednosti sto se tice kvalitete fotografije (fotografija je neutralnija i prirodnija)...sve je ostalo (po mome misljenju na strani Sony - ja.
Moj je savjet obicno kod ovakvih kupnji...odi na mjesto gdje mozes vidjeti oba modela (pogotovo ako ih mozes dobiti u ruke sa baterijom) upali jedan i drugi, poigraj se na kratko i odluci na osnovi toga.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks