Radio-amater je osoba koja se iz hobija i vlastitog zadovoljstva bavi radio-komunikacijama. Može ali ne mora imati radio-stanicu doma. A s obzirom da si u Zagrebu vrlo lako bi mogla biti u krivu.
Radio-amater je osoba koja se iz hobija i vlastitog zadovoljstva bavi radio-komunikacijama. Može ali ne mora imati radio-stanicu doma. A s obzirom da si u Zagrebu vrlo lako bi mogla biti u krivu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ja imam x-530, i siguran sam da u mojoj okolici nema radio amatera. oni primaju, cini mi se AM signale... ne znam kak, ali dok drzim pojacanim na zvucnicima oko pola, sve je u redu. ako smanjim na potenciometru, onda se jace cuje... to je za te zvucnike poznati problem(ili it's a feature, it's not a bug)![]()
Bem mu sunce, nisi radio amateri, jedna te ista poruka se vrti u loopu vec 2 godine, cak i ima pattern kod ubacivanja nove rijeci
Btw preselio sam se u selo u kojemu je automehanicar vrh vrhova zanimanja
Snimim i okacim mp3 negdje pa stavim link. Radio amateri ... moš mislit
AM odnosno amplitudna modulacija ne koristi se preko trideset godina. Radio-amateri su uvijek, pa i danas koristili najmodernije tehnologije prijenosa informacija.
Svako pojačalo može u određenim uvjetima postat prijemnik i primat neželjene signale. Obično je to u blizini nekog odašiljača, ali postoje i druge mogućnosti da se stvori dovoljno jako polje da signal na "silu" uđe u pojačalo. Točnu analizu što i kako se događa treba radit posebno od slučaja do slučaja, ali uvijek se radi o tome da je pojačalo postalo prijemnik. Postoji i mogućnost loše konstrukcije samog pojačala koje onda iz "etera" hvata sve i svašta.
Upravo sadržaj koji si napisao, pa i ponavljanje jednog te istog upućuje da se radi o radio-amateru. I ne podcijenjuj selo, a i radio-amaterizam je hobi nije zanimanje.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks