Kupujem novi samsung, planiram da to bude D900i, ako neko hoće može mi preporučiti i neki drugi...
Ali, otvaram ovu temu da das pitam o Bateriji. Jer imam loše iskustvo sa baterijom trenutnoga mobitela a to je D600. Od kupnje pa do sada baterija mi traje samo 1-2 dana.
Pa da mi netko objasni kako se radi formatiranje baterije nakon kupnje mobitela, koliko puta po kolko sati?
Hvala ti, ali mislim kupiti neki od samsunga.Znam da su u SE najbolje baterije, u brata mi baterija traje preko tjedan dana. Obično dođe napola puna baterija, znači da to ispraznim pa onda na punjenje?
zapravo , to prakticiraj i nakon tog roka punjenja-praznjenja. Ja radim tak i izdrzi mi solidno.
kao sto je receno , baterije u ovi msamsunzima novijim i nisu nesto , ali toje dana izgledu i masi. Uvijek mozes uzet neki od SEa , ali onda ces imat ciglicu i dizajnom (k-ači svi) i masom.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Ja isto imam samsung sgh d600 i baterija traje jako kratko...2 dana ako nista ne radim na njega...
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
tesko je u malu masu ugurat puno mogucnosti hardverskih i dugotrajnu bateriju ..
poglečte u600 , u700 ---- i onda u900 , puno jača baterija ali..
pa onda d900 - i recimo sad g600 ...
SE w910 recimo has it all - izvanredna baterija , mala masa , ali je zato kamera lol
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
morate shvatiti da mobitel više nije ono za što je bio prvotno namijenjen. nema više mobitela kojima ako ih normalno koristite i razgovarate baterija drži 3-4 dana... nisu više monokromatski displayi nego displayi s hrpom boja, mp3 playerom, igrama, animacijama...
ja imam d880 baterija jedva dan i pol..
d900 mi je trajao oko dana, d500 i d600 isto...
ja sam zadovoljan ako mi baterija traje od kad se dignem pa dok ne legnem u krevet i stavim ga na punjač...
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
istina, ali nisu ni baterije vise sto su nekad bile (bar neke), ja cu ti reci da ti imas losu bateriju(bez uvrede).. npr., ja imam w880, i mogu se kladit da je manja nego tvoja od d880 i svih gore navedenih, a traje mi po 7 dana uz slusanje mp3-ica, razgovaranje, i sve ostalo, ni sa cim ne pretjerujem, ali sasvim normalno ga koristim, tj. ne stedim ga.. i vjeruj, ima mobitela koji izdrze 3-4 dana a i vise kad ga normalno koristis, samo kod drugih prozvodjaca..
Zadnji uredio cvita : 23-05-2008 u 04:21
cvita
ako pričaš puno to je nemoguće jer svaka baterija ima autonomiju od po 3-4 sata razgovora...
kod Samsunga je vazno pravilno formiranje jer ce to omoguciti vecu trajnost baterije.preporuka je novu bateriju potpuno isprazniti i puniti bez prekida 12-15 sati.nakon toga jos dva puta ponoviti klasican ciklus praznjenje-punjenje.
ma sve to stoji, ali neće radi toga baterija drzati 5 dana.. uostalom ja mislim da je 2 dana solidno trajanje baterije
Samo bi napomenuo da je Samsung i780, novi PDA u paketu isporučen s baterijom od 1480 mAh koja ima vijek trajanja 400 sati stand-by i 7 sati razgovora.
Najveći štos je što je u paketu i druga baterija istog kapaciteta te poseban punjač za bateriju...
možda se samsung vrati u one dane kada su svi modeli dolazili s 2 baterije... (A100, A110, A300, S100, S300, S500, T100 ... itd ...)
kad bi se kladio, moram ti priznat da ne bi pogodio....Kao sto sam rekao, ne pretjerujem s pozivima, ali nakupi se sigurno dnevno nekih 20-30 min, a nekad i vise (zna se dogodit u jednom od pet dana da obavim poziv po sat vremena). inace, za ovaj tvoj primjer samsungove baterije, evo ti karakteristike one u w880 Battery: Standard battery, Li-Po 950 mAh (BST-33)
Stand-by: 425 h
Talk time: 6 h 30 min .. dakle to je tu negdje..
uglavnom, ja znam da svatko svoga konja hvali, ali ja svog nisam kudio, a ti jesi. Na osnovu toga ne mozes napisat nesto opcenito sto vrijedi za sve modele..
cvita
da li se baterija mora formirati na ovim novim galaxy telefonima ili nije potrebno?Cula sam da novijim telefonima nije potrebno punjenje baterija po 12-13 sati kao nekad sto se radilo
Dobro si čula, već nekoliko godina nije potrebno prvo punjenje od 12-14 h (to je bila nekad preporuka). Ako ipak ostaviš mobitel da se puni, dogodit će se slijedeće:
Mobitel, odnosno njegova baterija punit će se dok ne bude puna i nakon toga automatika u bateriji će prekinut punjenje i mobitel će čekat dok ga netko ne pokupi.
Znači nije potrebno, ali ako ipak ostaviš, neće se ništa strašno dogodit.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks