Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Jan 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Red face Panasonic Lumix TZ10

kupujem novi fotic,inace sam amater u fotografiji,pa primam sve prijedloge i sugestije ... nekako me privukao ovaj zbog HD snimanja,25mm ultra-sirokokutnog objektiva i 12x zoom...
    isplati li se kupiti ovaj aparat za 3000kn? mislim da je cijena malo prenapuhana s obzirom da se za tu cijenu vec mogu kupiti i Eos 350D i 1000D...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao AmyLee84 Pregledaj post
    kupujem novi fotic,inace sam amater u fotografiji,pa primam sve prijedloge i sugestije ... nekako me privukao ovaj zbog HD snimanja,25mm ultra-sirokokutnog objektiva i 12x zoom...
    isplati li se kupiti ovaj aparat za 3000kn? mislim da je cijena malo prenapuhana s obzirom da se za tu cijenu vec mogu kupiti i Eos 350D i 1000D...
    Za tu cijenu se moze kupiti EOS tijelo...sto niti iz bliza nije citav sustav koji ti treba da bi tijelo bilo upotrebljivo. Sto znaci da je u slucaju kupnje EOS tijela, ili bilo kojega drugoga SLR tijela, potrebno ipak izdvojiti nesto vise novca, za samo tijelo, pa jos za optiku i jos koje kakve tricarije...

Sto se same Panasonic TZ serije tice, radi se o odlicnim aparatima (kada govorimo o compact klasi).

Recenzija modela TZ 7 je na ovoj lokaciji:

http://cafe.mobil.hr/threads/62891-Panasonic-DMC-TZ7

Dakle, ako trazis polivalentan aparat, koji ce ti u malome tijelu pruziti poprilicno opcija i fotografske slobode TZ modeli su odlicno rijesenje.

Ako trazis SLR karakteristike niti jedan compact te nece zadovoljiti, ali tada budi spreman na veca ulaganja.

Ako se pak oducis na kupnju nekoga od TZ modela savjetujem da kupis TZ7 ili TZ8 model (cijena TZ8 modela se krece oko 2100-2200 kn, a specifikacijama je gotovo identican TZ10 modelu koji je 700 njak kn skuplji).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene također zanima taj TZ10 i vjerojatno ću ga kupiti ovaj tjedan, ako nitko nema ništa protiv. Usporedio sam ga s TZ8 modelom i razlika je ova:

POZITIVNO

- dodan GPS modul
    - dodan mini HDMI izlaz
    - nešto bogatije video opcije
    - kraći shutter interval
    - podrška za AVCHD Lite format

NEGATIVNO:

- samo 15 MB interne memorije u odnosu na 40 kod TZ8
    - nešto kraće trajanje baterije (vjerojatno zbog GPS-a)

Ono što mi nije jasno je podrška za AVCHD Lite, ne znam da li postoji i u TZ8 modelu jer se na Panasonicovim stranicama ne spominje, a s druge strane Bimbi kaže da je ima u TZ7...

Bimbi, daj mi reci je li iako moguće staviti standardne AA/AAA baterije ili sam osuđen na ove nestandardne? Kolika im je uopće trajnost?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
    Mene također zanima taj TZ10 i vjerojatno ću ga kupiti ovaj tjedan, ako nitko nema ništa protiv. Usporedio sam ga s TZ8 modelom i razlika je ova:

POZITIVNO

- dodan GPS modul
    - dodan mini HDMI izlaz
    - nešto bogatije video opcije
    - kraći shutter interval
    - podrška za AVCHD Lite format

NEGATIVNO:

- samo 15 MB interne memorije u odnosu na 40 kod TZ8
    - nešto kraće trajanje baterije (vjerojatno zbog GPS-a)

Ono što mi nije jasno je podrška za AVCHD Lite, ne znam da li postoji i u TZ8 modelu jer se na Panasonicovim stranicama ne spominje, a s druge strane Bimbi kaže da je ima u TZ7...

Bimbi, daj mi reci je li iako moguće staviti standardne AA/AAA baterije ili sam osuđen na ove nestandardne? Kolika im je uopće trajnost?
    Zato sam i rekao gotovo iste karakteristike, jer jedino sto nesto znaci je mini HDMI...sve ostalo su po meni nepotrebne gluposti.

Najvecu razliku si zaboravio navesti...a to je display, dok je TZ8 opremljen sa 2,7 inchnim displayom, TZ10 je opremljen sa 3 inchnim displayom gotovo dvostruko vece rezolucije. Ovo je korisno pogotovo za pregled "pokretnih slika".

Pitanje u vezi baterija ne kuzim u potpunosti, svi modeli TZ serije oduvijek su koristili Li ion baterije, specificnoga oblika i specificnih karakteristika.

Ne vidim na koji bi nacin umjesto te baterije mogao upotrebljavati klasicne AA ili AAA baterije kada ne odgovaraju niti snagom niti oblikom niti ostalim karakteristikama. Vijek trajanja ovakvih baterija je (uz ukalkulirane gubotke do 20% kapaciteta) 5 godina, znači vjerovatno dulje nego li ces upotrebljavati aparat.

Baterija koju koriste i TZ7 i TZ8 i TZ10 je ista. Radi se o modelu baterije DMW-BCG10E (3,6V/895mAh/3,3Wh). Njena cijena je cca 400 - 450 kn.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači baterija je dosta loša i skupa, bolje bi bilo da su stavili standardne koje imaju dosta veći kapacitet. Zapravo me ne brine toliko taj nestandardni oblik, više me muči što napraviti kada mi se isprazni usred neke akcije. To mi je debilno što onda moram kupiti ili još jednu ili čekati da se postojeća napuni. Punjive AA/AAA baterije koristim već godinama, imam barem 10 parova i htio sam ih koristiti i u tom aparatu, ali izgleda ništa od toga.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
    Znači baterija je dosta loša i skupa, bolje bi bilo da su stavili standardne koje imaju dosta veći kapacitet. Zapravo me ne brine toliko taj nestandardni oblik, više me muči što napraviti kada mi se isprazni usred neke akcije. To mi je debilno što onda moram kupiti ili još jednu ili čekati da se postojeća napuni. Punjive AA/AAA baterije koristim već godinama, imam barem 10 parova i htio sam ih koristiti i u tom aparatu, ali izgleda ništa od toga.
    A...gledaj...netko preferra AA baterije u foto aparatima, netko preferira Li ion.

Svatko ima neke svoje razloge, od onih utemeljeni do onih..."zelim puniti foto aparat kao i mob i pritom ne razmisljati previse".

Velika prednost Li ion baterija su puno brze punjenje i mogucnost dopunjavanja.

Velika prednost AA baterija je cijena.

Prosjecan broj okidanja foto aparata sa 2 AA baterije i proprietary Li ion baterijama (800 mAh+) je otprilike jednak, tako da to nije razlog za ne kupiti aparat koji koristi Li ion bateriju. Problem je kad se ista isprazni, jer je tada puno jednostavnije imati rezervni i uvijek puni rezervni komplet ako se radi o AA baterijama.

Treba reci i da sam kada sam naveo sijenu (400 do 450 kn) govorio o cijeni originalne Panasonicove zamjenske baterije. Vjerujem da bi se i u pola cijene nasla kakva zamjenska u Hami ili na slicnim mjestima. To takodjer nije lose rijesenje za imati cisto kao backup.

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jesi li testirao koliko slika možeš napraviti s tom jednom baterijom? Je li blizu onih tvorničkih 300 ili koliko već? Na Olympusu FE-160 sa dvije AA baterije bez problema napravim oko 250-300 slika, od toga pola s blicem. Ne znam stvarno što napraviti kad odem na recimo neki party, izlet ili nešto, a imam običaj napraviti barem dvije iste slike, i onda mi se isprazni baterija...

Što mi vrijedi brzo punjenje kad je u najgorem trenutku nemam gdje napuniti. Drugim riječima, baš me briga koliko traje punjenje AA baterija jer ih ionako imam cijelo čudo u rezervi.

Koliko dugo se bez prekida može snimati HD video? Ima li limit od 2 ili 4 GB zbog datotečnog sustava ili nema? Koliko zauzima recimo minuta HD videa? Još se dvoumim da li kupiti 8 ili 16 GB karticu.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pogledati i sony hx5,ja ga kupio iznimno sam zadovoljan...
    video odlican,panorama mod radi perfektno,kao i handheld twilight..

stvarno za tu lovu nema bolje,u usporedbi sa tz10 ima ekran manje reze,manji zoom,ali siri kut+manje suma pri visim iso vrijednostima+pogotovo u opciji handheld twilight,manje kosta i ima full hd video..sve u svemu ja sam iznimno zadovoljan..

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, baš danas gledam njega i Sony TX7, ali mi je zbog zooma bolji HX5. Imaš li neki svoj review da sad ne idemo ovdje u offtopic?

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kada sam ja kupio svoj TX7 tada jos HX5V nije bio ni izasao jer sam ja TX7 uzeo jos u 2 mjesecu.
    Meni velik opticki zoom nije bio presudan jer imam na EOSU 550D tele objektiv, a TX7 mi je za imati stalno uz sebe.
    Sto se TX7 tice jako sam zadovoljan njegovim mogucnostima, posebno HD videom koji je vrhunski.
    Gledam ga na 1080 HD Panasonic plasmi od 117 Cm i ne mogu vjerovati da je tako mala kamera u stanju napraviti takav video.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Panasonic Lumix DMC-LX3
    By fukmondo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 07-09-2008, 16:33
  2. Panasonic Lumix FZ18k
    By ŠTULIĆ in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 20-02-2008, 21:51
  3. Panasonic Lumix DMC-TZ3
    By devil1 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti