POTREBNO:
USB Driveri (4.2.0 Download: 32-bit Windows | 64-bit Windows).
RSD Lite (4.6.0 Download: 32/64-bit Windows).
Vulnerable Recovery SBF za bootloader 90.78 i niže (link).
Milestone root update.zip (link)
---------------------------------------------------
POSTUPAK:
1) Napunite mob na 100%.
2) Instalirajte USB drivere i RSD Lite.
3) Nakon instalacije, pokrenite mob u boot modeu - ugasite ga, nakon što se ugasio držite pritisnut Dpad prema gore (ona strana prema ekranu), te pritisnite gumb za paljenje, kad se ekran upali trebalo bi pisati:
=> dalje nastavljate samo ako je broj bootloadera 90.78 ili niži!Code:Bootloader <# bootloadera> Battery OK OK to Program Connect USB Data Cable
4) Spojite USB kabel s mobom, na ekranu bi se trebalo prikazati ovako nešto:
5) Otvorite RSD lite, i ubacite sbf file iz prvog zip-a (vr.sbf)Code:Transfer Mode: USB
6) Stisnite start i čekajte dok ne piše PASS
7) Renaemajte drugi file koji ste skinuli u update.zip i kopirajte u root SD kartice
8) Ugasite mob i bootajte ga u recovery modeu (pritisnut gumb kamere + gumb za paljenje), kada se pojavi motorolin logo otpustite gumb paljenja a dalje držite gumb kamere dok se ne prikaže:
9) Držite gumb za pojačavanje glasnoće i pritisnite gumb kamere za prikaz menija
10) Iz menija odaberite apply sdcard:update.zip (pomoću Dpada)
- ako je sve ok, trebalo bi pisati "Rooting your phone..."
11) Nakon što je završio, odaberite "Reboot system now"
12) I imamo ROOT
- dobili ste app "Superuser Whitelist", koji će se javiti ako neki program traži root access
Overclocking:
Nakon ovog, potrebno je sa marketa samo skinuti Milestone/Droid Overclock, podesiti željenu frekvenciju i eto
edit: programčić ima mali bug, dakle kad ga prvi put pokrenete, i stisnete load module u whitelist aplikaciji odaberite always i restartajte mob (ako ga ne restartate freezat će se program uvijek)
Unroot
Dovoljno je sa RSD liteom flashati bilo koji službeni motorolin sbf (link)
Zadnji uredio pajo2 : 03-06-2010 u 17:39
Thx na uputama. Nije mi htio bootat recovery mode s gumbom kamere pa sam bootala s X + gumb za paljenje (dunno how smart that move was).
Bezprijekorno izveden root.
Ja sam jedan od onih koji je bio zadovoljan sa defaultom, ali nisam na kraju mogao odoliti.
Prvo sam ga flashao na HK verziju (ponajprije zbog neaktiviranja/kašnjenja alarma), a onda sam rootao. Overclockiran je na 1.2 Ghz i stavio sam drocap2 za screen capture.
Inače, nakon svega gore navedenog nemam niti jedan problem sa Milestonom. Sve aplikacije rade, podaci se nisu izgubili, ne grije se...
Jedini "problem" s obzirom da imam qwertz tipkovnicu je da mi je HK verzija zamijenila "z" i "y", ali za to treba pričekati njemački update.
Hvala!
Zadnji uredio pajo2 : 05-06-2010 u 03:11
Jedva čekam jer kod brzog tipkanja mi dosta smeta ta zamjena slova.
Pozdrav,
imam problem. Kad stavim file vr.sbf u RSD program mi ne da mogucnost da stisnem start.
Znaci ne mogu nastaviti dalje na korak7. jer mi korak 6. nije odradio....
Ima li tko kakvu ideju?
Inace FW je 2.1 update 1
a to je povremen problem s RSDom, nema veze s mobom, i pretpostavljam da imaš il vistu il win 7?
uglavnom, nema nekog sigurnog rješenja, al probaj il runati RSD lite kao admin (dakle desni klik na njega i run as administrator)
il desni klik na sdl.exe -> properties -> compatibility -> odaberi neke niže windowse
nadam se da će raditi
Uspio sam rijesiti ovaj problem,
naime vr.sbf MORA biti u root direktoriju kompa (c:/vr.cbf) (barem kod mene)
Slijedeci mi je problem to sto kad krenem raditi flashanje RSD stane i i kaze FAIL
Primjetio sam da kada mi RSD prepozna mob ne vidi/prepoznaje sve podatke (npr. IMEI, SW itd)
Moze neka pomoc?
THX
ček, a koji RSD imaš uopće?
RSD Lite v4.6 Multi-Flash / Multi-Flex
MDS-SDI Copyright 2007-2011
A na kojem windowsu radiš?
Vistu koristim
Jel moze malo pojasnjenje koraka 7. iz prvo posta? Koji drugi file?
Sex with goats isn't wrong. It's just baaaaaaaaad!
Ajd molim te, probaj to odraditi na sedmici ili na XP-u. Ajd meni za dušu.
Kako aktivirati FM radio?
Probat ću danas pa javim rezultate....
Edit: Uspio riješiti sa XP-om
Jebeno ne vjerujem da glupi ameri jos nisu napravili programe za Vistu....
Ugalvnom, sad mi nije jasno sto moram napraviti da skinem motonav....
Nasao sam nesto ovdje: http://sholes.id.au/how-to/
Samo mi nije jasno sto je ADB i kako se njime rukuje.....
Uglavnom, problem je sto sam mislio instalirati crackani motonav preko originalnog i prilikom presnimavanja foldera izbrisao mi je sadrzaj foldera licence na SD kartici mobitela. I sad mi vise ne radi original motonav. A ne radi ni crackani...
Negdje procitah da se mora skinuti stari motonav...
Moze kakva pomoc?
Thx
Zadnji uredio Bronkosept : 11-06-2010 u 15:32
Ja sam na sedmici napravila sve bez problema. Koja je razlika?
Ja ću vam reći u čemu je stvar. Driveri u kombinaciji sa RSD-om i Vista. Nikad nisu radili dobro zajedno u kombinaciji. Sedmica i XP su besprijekorni što se tog tiče. Vista i motorola ne mogu zajedno raditi. Tako je bilo oduvijek i tako će biti.
Drago mi je da ste riješili probleme. Za motonav nemam pametne, nemam u sebe Milestone da bih mogao pomoći.![]()
Bookmarks