mislim da bi ti u tom slučaju trebali odmah dati novi uređaj?
Kupio sam jučer HTC desire (mobitel je vrh vrhova), i onda kad pritisnem gore power button, ili se on sam isključi kroz minutu,čuje se neko lupkanje, kad sam malo bolje pogledao vidim iza da to ustvari kamera lupa o svoje kučište,kad sam došao u vip s time (1h iza kako sam ga kupio) rekli su da nemaju pojma o tome mobitelu još, da je vjerojatno stvar do baterije, no sad je baterija puna, a ovo dalje lupka, da ne govorim i da su slike iznimno mutne, znači nema druge no da ga odnesem opet u vip? Znači to će onda potrajati i nekoliko tjedana da slože, a ja ću za to vrijeme biti bez mobitela? nekako mi se to ne sviđa...
mislim da bi ti u tom slučaju trebali odmah dati novi uređaj?
HC4L
hm, nešto nisam uvjeren, ali svejedno hvala, budem probao pa javim rezultate![]()
i da mu daju novi uređaj najvjerojatnije bi imao istu (učestalu) pojavu:
http://androidforums.com/htc-desire/...ge-sounds.html
http://androidforums.com/htc-desire/...ng-desire.html
http://androidforums.com/htc-desire/...check-out.html
http://androidforums.com/htc-desire/...le-camera.html
... jedino postoji mogućnost da je kod autora topica to jače izraženo...
a objašnjenje s baterijom je smiješno al kaj oni znaju o ičemu
odnesi u svakom slučaju ako je (pre)velik problem...
ma lupkanje se čuje jako, i vidim da kamera baš kuca o kučište, i slike mi se čine premutne, baš kao što je naveo jedan ko da autofocus šteka...
Ma lupkanje se nonstop čuje mobitel u potpunom mirovanju, ne kužim to baš, čini mi se da je focus sje.an
Kad ides slikat on ti automatski focusira i kad focusira normalno je da "skljocne" tada je fokusirao, kao sto je i normalno kada palis opciju "Camera" da to skljocne ALI nije normalno da to kada ne koristis kameru non stop nekontrolirano skljoca...ocito je autofocus kod kamere nesto sheban gadno...
Probaj hard reset napravit...ako ne pomaze zahtjevaj zamjenu uređaja...kolko mislim unutar par dana do tjedan dana imas pravo po zakonu zamijenit uređaj. Tako sam ja zvučnike zamijenio nakon 3 dana i dali su mi uredno nove...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Ako sam te dobro shvatio dok je mobitel u mirovanju, ugašen, čuje se lupanje?! Autofocus stalno radi? To nije normalno.
Probaj prvo ugasiti aplikaciju kamere nekim taskmanaerom, pa vidi da li se opet čuje. Onda opet pokreni aplikaciju, pa vidi. Na kraju možeš probati i hardreset, makar sumnjam da će pomoći.
Ako ne pomogne, reklamiraj, traži da ti daju novi uređaj ( u nastavku objašnjenje zašto možeš tražiti da ti daju novi uređaj).
Edit:
Članak 403.
(1) Kupac je dužan primljenu stvar na uobičajeni način pregledati ili je dati na pregled, čim je to prema redovitom tijeku stvari moguće, i o vidljivim nedostacima obavijestiti prodavatelja u roku od osam dana, a kod trgovačkog ugovora bez odgađanja, inače gubi pravo koje mu po toj osnovi pripada.
----------------------------------
Prava kupca
Članak 410.
(1) Kupac koji je pravodobno i uredno obavijestio prodavatelja o nedostatku može po svom izboru:
1) zahtijevati od prodavatelja da nedostatak ukloni,
2) zahtijevati od prodavatelja da mu preda drugu stvar bez nedostatka,
3) zahtijevati sniženje cijene,
4) izjaviti da raskida ugovor.
(2) U svakom od tih slučajeva kupac ima pravo i na poprav*ljanje štete prema općim pravilima o odgovornosti za štetu, uključujući i štetu koju je ovaj zbog nedostatka stvari pretrpio na drugim svojim dobrima.
(3) Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj.
Ta tvoja prava su različita od instituta garancije i možeš ih tražiti neovisno o garanciji.
-----------------------------------------
Kad postoje materijalni nedostaci
Članak 401.
(1) Nedostatak postoji:
1) ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu ili za promet,
2) ako stvar nema potrebna svojstva za posebnu uporabu za koju je kupac nabavlja, a koja je bila poznata prodavatelju ili mu je morala biti poznata,
3) ako stvar nema svojstva i odlike koje su izrijekom ili prešutno ugovorene, odnosno propisane,
4) kad je prodavatelj predao stvar koja nije jednaka uzorku ili modelu, osim ako su uzorak ili model pokazani samo radi obavijesti,
5) ako stvar nema svojstva koja inače postoje kod drugih stvari iste vrste i koja je kupac mogao opravdano očekivati prema naravi stvari, posebno uzimajući u obzir javne izjave prodavatelja, proizvođača i njihovih predstavnika o svojstvima stvari (reklame, označavanje stvari i dr.),
6) ako je stvar nepravilno montirana pod uvjetom da je usluga montaže uključena u ispunjenje ugovora o prodaji,
7) ako je nepravilna montaža posljedica nedostataka u uputama za montažu.
(2) Ako je kupac na temelju izjava proizvođača ili njegova predstavnika očekivao postojanje određenih svojstava stvari, nedostatak se ne uzima u obzir ako prodavatelj nije znao niti morao znati za te izjave, ili su te izjave bile opovrgnute do trenutka sklapanja ugovora ili one nisu utjecale na odluku kupca da sklopi ugovor.
Zadnji uredio ce3hel : 28-05-2010 u 12:00
i kod mene je sličan "problem" da li ti je to ko neko sitno lupkanje kad proteseš mobitel? bio sam u Vipu i dečko koji vodi ključne korisnike ima isto htc Desire i na njegvom ista stvar, kaže on da je to uteg od vibratora od telefona!
Ma ja bi odnesao i vidio sta kazu, meni je tako receno za moj i jos sam se uvjerio kod jednog da to malo kuckanje je taj uteg za vibraciju
to sto sitno se cuje kada drmas mob nije vibra nego jedna od leca u mobitelu. ona se kao nalazi u vakuumu pa se pomice. to je normalno, i kod hd2 uredjaja je isto. ali da lupka u standbyu to nije normalno...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
ja samo prenosim što je meni rečeno...nisam otvarao desire-a, odakle bi znao!odnesao sam jer me živciralo niti me briga zašto niti kako, a to sam napisao samo da podjelim i svoje iskustvo s "lupkanjem"!
To kaj lupa u mobu je leća fotoaparata i nije nikakva tvornička greška. Svi mobiteli koji imaju autofokus imaju leću koja mora imati prostora kako bi se mogla micati, odnosno fokusirati određeni objekt kod slikanja. To lupkanje sam imao na zadnjih par mobitela (N97, HD2, iPhone 3GS) uključujući i Desire. Ako su ti fotke u redu, nemaš razloga za brigu :-)
Bom Chicka WahWah
Bookmarks