Izvorno postao
Antipod
Pozdrav ekipa,
zanima me, može li mi tko pomoći oko izbora novog fotoaparata jer fotoaparat koji trenutno imama
( Sony DSC H3 ) više ne zadovoljava moje narasle potrebe... a u popriličnoj sam nedoumici...
U principu me zanima nešto kvalitetniji kompakt - ultrazoom ( ne manje od 15 X ) s naprednijim manualnim funkcijama s kojim se može snimati kvalitetnije fotografije šireg kuta, realističnije (detalji, boje, sjene ) i sa manje šuma, jer me je sony u tom pogledu razočarao.
Osim navedenog želio bih pronaći fotoaparat koji bi ujedno imao i mogućnost snimanja i u RAW formatu ali da se još uvijek nalazi u razredu kompakta ( tražim li nemoguće ?! ).
Ukoliko nije nemoguće, uz navedeno, htio bi da foto može snimati relativno dobre fotografije i pri nešto slabijem svjetlu.
Inače, snimam vrlo raznolike stvari, od otvorenih prostora ( zgrade i njihovi detalji, pejsaži, priroda ), interijera, osoba, eksperimentalnih fotki ... Uz navedeno, manjim dijelom fotoaparat mi je potreban i za posao jer se bavim dokumentiranjem starih zgrada, pa mi je potrebna pristojna fotografija, koju je tu i tamo moguće i objaviti u nekoj publikaciji i sl...
Za novi foto spreman sam platiti između 1800 - 2500 kn ukoliko je moguće...
Ps. Znam da sam zahtjevan..... ali jednostavno trebam pristojan fotoaparat...
ZAHVALJUJEM UNAPRIJED !
Bookmarks