iPhone-u baterija traje kao i na ostalim smartphone-ovima koji imaju tako veliki ekran i brdo multimedije. Razlike su minimalne, tako da se tu ne može govoriti o nekom minusu. Naravno da mobiteli kao E72 i slični troše puno manje bateriju, ali imaju i neke nedostatke - kao puno manji ekran itd.
Čovjek hoće veliki pregledni ekran - tu se mora pristati na kompromis kraćeg trajanja baterije.
Meni je osobno baterija uvijek trajala - skoro pa 2 dana. Uz upotrebu mobitela kao što si opisao ne bi trebao imati nikakvih problema progurati kroz čitav dan, a po meni vjerojatno dan i pol.
Što znači WiFi bi bio upaljen 8h na dan? Ako je upaljen, a mobitel miruje u džepu i eventualno "hvata" mailove onda slobodno može biti i 24h upaljen - to ne troši skoro ništa bateriju. Ako je pak upaljen WiFi i ti cijelo vrijeme surfaš, gledaš Youtube i slično ode baterija za 5h! To je i normalno.
Baterija se najviše troši ovim redoslijedom :
- igre
- GPS (aktivan rad)
- surfanje / Youtube-anje preko WiFi
- upaljen ekran
- aktivna data veza (2G, 3G) kod npr. push maila ili notifikacija
Meni se osobno sviđa stolni dock punjač kao riješenje za potrošnju baterije. Koliko sam skužio radiš u nekom uredu, e tamo si stavi taj dock punjač i jednostavno nek ti mob stalno bude u tom docku. Baterija na iPhone-u je tako napravljena da ne trebaš brinuti da će joj takva vrsta punjenja smanjiti vijek trajanja / kapacitet. Osobno testirao na 2G iPhone i nikakvih problema nisam imao.

Odgovori uz citat
)

Bookmarks