malo sumnjam da je uređaj i CDMA i GSM ... ja to ne bih kupovao, to je 99% CDMA i nećaš ga moći tu koristiti
Imam priliku kupiti dosta jeftino HTC Touch Pro USA providera Sprint. Uređaj podržava CDMA i GSM mreže, ali navodno je kada se koristi unutar USA zaključan isključivo na CDMA mreže a kada se koristi u drugim državama može koristiti bilo koju GSM karticu. Zanima me može li se dotični uređaj otključati tako da u cijelom svijetu može koristiti sve GSM mreže (ovisno o kartici ili romaingu naravno) i da li se može na njega staviti ROM firmware i software, Windows Mobile, da bude onako kako dolazi kada se kupi kao nebrandirai HTC uređaj. Da li to mogu napraviti sam, koliko je komplicirano, i ako ne gdje to mogu obaviti i po kojoj cijeni? Hvala
malo sumnjam da je uređaj i CDMA i GSM ... ja to ne bih kupovao, to je 99% CDMA i nećaš ga moći tu koristiti
CDMA ti je od Sprint-a, a ne GSM (pogotovo u kombinaciji ta dva sustava).
Zaboravi.......
.
.
ONE X & Sensation & Desire by HTC
Radi savršeno jer ga koristim, Decki bas nisu informirani. Radi se o tome da CDMA uređaji imaju čip u kojem je ESN kod i uopće nije potrebno i ne koristi sim karticu za registraciju na cdma mreži. Kod sprinta HTC TP2 ima otključan SIM i nema potrebe za dekodiranjem. Jedino nije loše razmisliti o T-mobileovom USA modelu jer ima 2 odašiljača i sa dodatnim softom se otključava radio. Kod sprinta/verizona nema radija.
Bookmarks