Evo prijedlog odmah Nokia E72
Prvo pozdravljam sve
Buduci da mi je potrebna iskusna pomoc, evo prijavio sam se ovdje u nadi da cu pronaci svoj odgovor.
Naime u potrazi sam za novim mobilnim uredajem, kojim bi zadovoljio svoje poslovne potrebe. Volio bi suziti izbor na neka 3 modela koja bi onda i sam testirao i omogucio si konacnu kupnju.
Trazim mobitel koji ce zadovoljit ove moje potrebe:
- dobro trajanje baterije
- brz i pouzdan
- Wi-Fi s mogucnoscu bezbolnog prikljucenja na moj poslovni wlan, spajanje na pc i ispis na pisacu
- podrska worda i excella (ili neceg slicnog, ali da mogu radit ispis na uredskom pisacu)
- podrska pdf (ispis)
- dobar e-mail client
- spajanje na interenet i dobar preglednik istog preko wlana
- dobra kamera za slike (opet omogucen ispis)
- sms/mms sa izvjescima
- velik imenik
- navigacija (nije jako nuzno)
- velicina, da nije cigla, ili da ne mislim da nosim mali laptop sa sobom
- etc.
- sto se tice facebooka i slicnih stvari... to me uopce ne zanima
Ako znate za jos neke stavke nuzne pri odabiru, slobodno pitajte.
Cijena: otvorena
Unaprijed zahvaljujem na pomoci
E: Dakle da nadodam:
- veliki i pregledan ekran
- da bude neki "up to date", jer ga mislim koristit na duze vrijeme
Zadnji uredio Phillie : 08-05-2010 u 16:34
Evo prijedlog odmah Nokia E72
hm, malo sam gledao taj 72, i zaboravio napomenut u mojim natuknicama, nekako mi se cini mali ekran... naspram ovih danas "modernijih" uredaja...
i jos da napomenem, uredaj mora bit kvalitetan i da mi izdrzi najmanje 2 god. (ja ne mijenjam cesto mobitele i znaju mi trajat po 4-5 god)
Blackbery ..............
htc hd2, htc desire, nexus one, motorola milestone...
Dinamo rules!!!
ja predlažem e72,mislim da će dulje izdržat od ovih TS mobova
3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2
Jako puno vrhunskih mobitela bi zadovoljilo dosta tvojih prohtjeva, ali ove mogućnosti ispisa koje spominješ (a čini se da ti je to jaaaako bitno) nalaze se jedino kod Nokie. Windows Mobile bi tu bio isto OK, ali out-of-box Nokia se najbolje snalazi sa ispisom.
Model koji ti preporučujem bi bio Nokia N97 mini.
Ako bi gledao 2 naj modela od Win Mobile i Nokie onda bi dvoboj bio između HTC HD2 i Nokie N97 mini.
Ako ti se neda svaki dan puniti bateriju knjiga je spala na jedno slovo - Nokia 97 mini - kojoj baterija ipak traje puno dulje nego na HD2.
iPhone i Android platforma su trenutno najnaprednije ali nemaju riješen ispis i baratanje sa attachmentima, pa ih uopće nisam uzeo u obzir.
imao na probi n97 (neznam sad kolika je razlika u odnosu na mini) ali mob je jednostavno prespor. zelim nesto brze i "kvalitetnije"
android platforma uopste ne zadovoljava moje kriterije?
malo sam danas potrazio po netu, i primjetio da mi na prvi pogled milestone i desire izgledaju zanimljivo....
zelim velik ekran tako da mi se e72 bas i ne uklapa u pricu...
(trenutno koristim n73, i zelio bi pomak naprijed)
Kupi si ipad onda
i tak sta god ti mi preporucimo neces uzet u to stavljam ruku u vatru
Kupi si onda Desire. Postoje neki programi i za Android koji imaju podršku za printanje, ali ti nisi naveo točno da li npr. printer ima WiFi ili je samo spojen na neki router.
Nokia ima to najbolje riješeno i možeš očekivati najmanje problema i nekompatibilnosti. Ako se odlučiš za Android možeš očekivati da neće baš sve ići po planu, a opet s druge strane možda budeš imao srećeUpozorio sam te, pa poslije nemoj kukati.
evo nekih programa za Android:
PrinterShare
Send 2 Printer ($4.99, 3.5 star)
S vremenom će sigurno i na Androidu biti programa koji će s lakoćom riješiti problem ispisa, a do tada moja je preporuka Nokia N97 mini.
N 97 mini je izrađen nešto kvalitetnije od N97, a ostalo je gotovo identično.
Na Androidu još ne postoje dovoljno dobri programi za printanje dokumenata. Ova 2 koja sam ti gore napisao printaju slike, kontakte i takve gluposti - dokumente ne.
Što se tiče prebacivanja fajlova preko WiFi-a na komp to isto nije najsretnije riješeno na Androidu.
S druge strane iPhone je taj! Zašto?
Zato što ima ponajbolju aplikaciju za word, excel i pdf koja omogućuje i obradu dokumenata. Samo prebacivanje dokumenata napravljeno je unutar aplikacije i radi jednostavno i efikasno. U browser se utipka adresa i dobiješ stranicu preko koje prebacuješ tamo - vamo dokumente. Možda najbolja aplikacija za to je QuickOffice. Nikakva instalacija na kompu nije potrebna. Još jedan zašto baš iPhone... zato što su raznorazni proizvođači izbacili programe za iPhone koji omogućuju printanje na njihovim printerima. Jedan primjer - Epson iPrint.
Upravo sam testirao najnapredniju aplikaciju za printanje na Androidu - PrinterShare Premium.
Mogu reć da je totalno bezveze. Razočaran sam mogućnostima. Od opcija za printanje ima slijedeće:
- slike
- web stranice
- kalendar
- kontakte
- sms poruke
- popis poziva
- email poruke
Program mi je automatski pronašao sve printere u lokalnoj mreži (WiFi) i sami ispis radi bez greške, dosta brzo.
Ono što ne valja, i u biti program čini (barem meni) potpuno beskorisnim, je to da npr. cca 200 kontakata koje ima razvrstava na cca 30 stranica za ispis i uz veličinu fonta od - pa vjerojatno 30 !!! Naravno, veličinu fonta ili broj kontakata po stranici uopće nije moguće naštimavati.
Druga stvar koja me "bode u oči" je nedostatak ispisa doc, xls, pdf, txt i sličnih dokumenata. OK, možda će mi nekad i zatrebat da isprintam sms poruke (ili kalendar ???) ali to definitivno nisu opcije na koje mislim kada zamišljam ispis sa mobitela...
Eto danas sam malo "surfao" po iPhone-u i cini mi se totalno ok sto se tice brzine i pouzdanosti. Samo me zanima da li sve ostalo sto je meni bitno radi dobro?
Ja da sam na tvom mjestu uzeo bi BlackBerry Bold 9700 ultimativni business phone
Dobar bi bio i ovaj BB 9700, pogotovo kada je riječ o emailu (push mail je najjača strana BlackBerrya), podršci za printanje Office dokumenata (nisam probao ali izgleda da je jako dobro podržano), i prisustvu "pravih tipki".
Nedostatak BB bi bio njegov OS koji nije baš na razini Androida ili iPhone OS-a, te nedostatak velikog TS ekrana (nisi napisao koliki ekran ti je dovoljno velik i da li treba biti touchscreen). U biti osim ovih prednosti koje BB ima sve ostalo je dosta lošije nego na npr iPhone-u, pogotovo multimedia i surfanje internetom. Pregledavanje email-ova je po meni tkđ puno ugodnije, brže na iPhone-u,a kojem se isto tako daju namjestiti push mail za instant notifikacije o novom mailu...
Blackberry mi nekako ne sjeda bas previse...
Android isto zaboravljamo...
Ostaje iPhone ili Nokia e72/N97mini...
Ako je softver na N97mini jednak onom na N97 onda ne dolazi u obzir ni to. Jednostavno je prespor...E72 mi ima premali ekran.
Tako da se sve svodi na iPhone, samo me malo kopka to trajanje baterije... Sto tocno znaci jace koristenje?
Meni treba dnevno za nekih 20-ak poziva + mail cijeli dan + biljeske svako malo. Multmedija minimalno, tu i tamo internet, s time da bi Wi-Fi bio ukljucen cca 8 sati dnevno.
Vjerojatno bi ti iPhone izdržao jedan dan, dva sumnjam.
Bookmarks