Pre dve nedelje sam u svoju aplikaciju ugradio podršku za Hrvatsku, pa pošto je user feedback iz Hrvatske za sada slab, reših da se malo promovišem
Sa Android Market-a možete preuzeti aplikaciju ParkingBot koja vam olakšava plaćanje parkiranja u Hrvatskoj i Srbiji. Aplikacija dozvoljava definisanje do 5 registracija automobila (npr. ako vozite i službena kola pored ličnih). Preko GPS-a se automatski detektuje grad u kom se nalazite, i bira se iz spiska. Kasnije ću dodati i podršku za automatsko prepoznavanje zona (za ovo mi je potrebna pomoć zitelja podržanih gradova). Nakon pronalaženja grada, nudi se izbor svih zona u tom gradu. Za sada izaberete ručno jednu i pošaljete poruku.
Ukoliko ste prilikom slanja koristili GPS da detektujete grad, automatski se pamti lokacija parkiranja, tako da kasnije možete lako da nađete svoj auto.
Takođe, ukoliko ste prilikom parkiranja aktivirali podsetnik, bićete upozoreni vibracijom, zvučnim i svetlosnim signalom da vam ističe vreme za parkiranje (recimo, ukoliko ste van dometa mreže prilikom isteka parkinga).
Takođe, veoma bitno je da napomenem da je aplikacija u potpunosti besplatna, kao i da koristi GPRS samo onda kada vi to želite (recimo, prilikom gledanja mape, dok opcija za radar ne pristupa Internetu).
Za sada su podržana 52 grada u Hrvatskoj (Zagreb za sada bez polučasovnog parkiranja), i svi se automatski detektuju preko GPS-a. Ako se slučajno nađete u Srbiji, parkiranje možete platiti u još 32 grada, od kojih 17 imaju podršku i za prepoznavanje zona preko GPS-a pored prepoznavanja grada.
Razvoj aplikacije je u toku, očekujte još poboljšanja, ali mi je za nastavak razvoja potreban i user feedback.
navala parking aplikacija iz Srbije he he
Baš je tvoj kolega prije neki dan promovirao "Parking SMS Hrvatska" na ovom forumu.
Isprobat ću svakako i odabrati bolju![]()
Slobodno, ovo je otvoreno tržišteA da je navala, baš je navala
Pošto vidim da si iz Rijeke, ukoliko si zainteresovan da mi budeš pokusni kunić za podršku za taj grad, javi mi se na PP. Poslao bih ti međuverziju aplikacije. Rijeka je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj za koji radim automatsku detekciju zona. A spremam i još neke zanimljivosti za Riječane![]()
A Puležane?![]()
Čekajte ostali, prvo za Rijeku
može, što da ne, ako će to napraviti bolji program svima, a meni koristan još bolje...
Bravo, aplikacija mi se čini OK, doduše moram je isprobati, prvom prilikom.
Ajde kada složiš Rijeku napiši da skinem update pošto sam isto iz Rijeke.
I pitanje gdije mogu vidjetu listu podržanih gradova, nadam se da si i Opatiju uvrstio?
HC4L
Nema problema za update. Javljam na PP kada bude spremno.
Lista podržanih gradova može da se vidi na dva mesta:
1) Ekran za slanje prvog SMS-a, izabere se Hrvatska, pa u spisku gradova mogu da se vide svi podržani. Spisak je u abecednom redu.
2) Preglednija lista gradova može da se vidi na Pomoć -> Informacije, pa onda na sekciju 3). U prvom delu te sekcije su svi podržani gradovi, kao i način na koji su podržani. Drugi deo sekcije 3) je neažuran, pošto ga prepakujem u novi interfejs.
I da, Opatija je podržana
Trenutno, gradovi koji su podržani u Hrvatskoj su:
Baška Voda, Benkovac, Biograd, Bjelovar, Čakovec, Dubrovnik, Đakovo, Garešnica, Ivanec, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Kutina, Lopar, Murter, Našice, Nova Gradiška, Novi Vinodolski, Novigrad, Ogulin, Okrug, Omiš, Opatija, Osijek, Pakrac, Ploče, Poreč, Požega, Prelog, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Sisak, Slatina, Slavonski Brod, Split, Starigrad (Paklenica), Šibenik, Umag, Valpovo, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vodice, Vukovar, Zabok, Zadar, Zagreb, Županja.
Kako nemam orginalni Android uređaj nego koristim MDA compact III sa ubačenim Androidom ne dozvoljava mi pristup Android marketu. Postoji li šansa da se Parkingbot uploada još negdje?
Ako Parkingbot nije prevelik možemo ga stavit i ovdje na forum za download
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Koliko dobro radi taj hibrid? Imaš li problema sa GPS-om, slanjem poruka i prijemom notifikacija? Bila bi prava šteta da ne možeš da iskoristiš pun potencijal aplikacije.
Ali, naravno da ću izaći u susret u ovom slučajuJavi mi se na PP, pošto za sada nemam planova da postavljam aplikaciju van Market-a. Teže mi je da na više mesta održavam ažurne verzije.
Hibrid radi dobro, jedino brže troši bateriju. GPS nisam probao, ali s obzirom da ga prepoznaje vjerujem da problema neće biti. Javim se na privat.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imam primjedbu. Danas sam prvi puta bio u situaciji da koristim tvoj software i odmah je potpuno podbacio.
Znači još kod kuće sam ukucao sve potrebno i izabrao svoj grad. Danas sam putovao u drugi grad i kada sam htio platiti parking pomoću software-a morao sam promjeniti grad, stavio sam na grad u kojem se trenutno nalazim što je uzrokovalo da se tipka za slanje poruke zasivi, tj. više se nije mogla stisnuti.
Zadnji puta kod testiranja sam to riješio tako da sam osježio listu gradova i onda ponovo izabrao grad, ali pošto sada nisam imao pristup wi-fi mreži, a ne koristim data uslugu na mobitelu nisam nikako mogao riješiti problem.
I tako u prvom pokušaju je software apsolutno zakazao.
HTC Desire
2.1 Android
Dalje komentari. Ovo gps lociranje mislim da u stvarnosti nije baš upotrebljivo, ako je lociranje gps-a 1-2min, ko će toliko čekati, prije ću naći tablu i saznati u kojoj sam zoni, a dok popišeš gdje je koja zona u svim gradovima...
Nego da li bi bilo ok ubaciti u soft da čita SMS poruke koje dobiješ kao odgovor na plaćen parking i onda upozori kada parking ističe.
Hmmm, moj program uopšte ne koristi Internet konekciju za osvežavanje liste gradova, već ima sve podatke definisane u okviru sebe zarad udobnijeg rada. Jesi li siguran da si otišao na pravi thread ;-)
A program se na mom Desire-u ponaša sasvim normalno, tako da sam još više zbunjen.
Za sada program u Hrvatskoj prepoznaje samo gradove preko GPS-a. Sledeća verzija će imati podršku i za zone u nekim od gradova. Samo da nađem slobodnog vremena da to realizujem.
Savet: uključi GPS ručno, upali ParkingBot, stisni dugme za prepoznavanje zone/grada, i program će odmah odreagovati ako uređaj "vidi" satelite. Može jedino da te zeza hladan start GPS-a, kada si ga tek upalio, pa mu je potrebno 20-30 sekundi da se inicijalizuje. Ali, to je boljka skoro svakog GPS sistema.
Usput, iz kog si grada? Potreban mi je neko iz Zagreba da mi "razmrsi" ono čudno zoniranje.
Već sam predvideo ili za sledeću verziju, ili za onu posle, ali hvala na primedbi. Svakako da je potrebna ta funkcionalnost.
Greška, program je od konkurencije.
Komentar na tvoj program je da sam od njega odustao nakon kratkog vremena zbog potreba da non stop nanovo izabirem svoj grad. Iz Vinkovaca sam koji je pri dnu liste i tako svaki puta kada hoću sms poslat biraj državu, pa traži grad...
Omogući da bude default na zadnjem gradu odabranom ionako 90% vremena plaćamo parking u jednom gradu (pogotovo zagrebčani), ovo malo kada odemo drugdje.
Bolje u tvome od konkurencije je 5 polja za unos registracije, ja ih npr trebam 4.
Što se tiče GPS-a naravno da ga ne držim upaljenog non stop, i ovako mi baterija jedva dan preživi pošto imam kad je dan spor cca 50 poziva + poruke + ostalo.
Nisam našao za kupiti jaču bateriju za Desire, da li ima toga gdje? Gledam sam na ebay i samo ove od 1400.
Hvala na informaciji, veoma je cenim. Vrlo malo ljudi se potrudi da objasni zašto im ne odgovara program. I hvala na odličnoj ideji. Ja sam pretpostavio da će svi korisnici koristiti GPS uz aplikaciju, ali sam prevideo da u programiranju ništa ne treba pretpostavljati ;-)
Znao sam da će nekome zatrebati toliko mesta za registracije. A ljudi mi ne veruju :-)
Uh, i mene muči baterija. Jedva traje jedan dan, kao i tebi. Bojim se da je za sada jedino rešenje rezervna baterija od 1400mAh, ali i sam znaš koje je zezanje ukloniti poklopac sa Desire-a.
Bookmarks