Ma kakav WiFi stari. Kad sam dobio mob bio sam usred Zagreba, WiFi isključen. Na net se mogao spojit samo preko mobilne mreže, a kako se spojit kad "ne zna" APN? Ja sam se pola sata ubijao u pojam kako je to napravio![]()
da smo u americi, i s obzirom na njihovu marketinšku kampanju, rekao bi samo Droid Does
i meni je isto našao postavke, a nemam pojma kako...pretpostavljam da negdje na netu postoji lista operatera sa postavkama, pa kad se spojiš sa wifijem poskida podatke i upiše ih...
na 2.0 i 2.0.1 androidu mi ih nije pronalazio, tako da je sigurno stvar do softwarea..
naravno ovo je sve pod uvjetom da operateri putem signala ne šalju i info o APN-u, al gotovo sam siguran da to ne rade
Zadnji uredio pajo2 : 02-05-2010 u 11:27
Ma kakav WiFi stari. Kad sam dobio mob bio sam usred Zagreba, WiFi isključen. Na net se mogao spojit samo preko mobilne mreže, a kako se spojit kad "ne zna" APN? Ja sam se pola sata ubijao u pojam kako je to napravio![]()
Te podatke je i meni povuklo sa jednom Nokijom (mislim N73) kada sam ubacio SIM karticu. I ne ide preko WiFi mreže nego direktno preko GSM signala.
HC4L
Danas je frend uzeo Samsung Galaxi Spica, isto Android 2.1. Stavio je karticu unutra i ništa....morao sam mu utipkat ručno APN. Tako da....definitivno je do Milestonea.
Inače. Onaj problem sa nestajanjem data signala je definitivno povezan sa roamingom. Danas me prebacilo na t-mobile roaming i opet se to desilo. Za sada restart mobitela radi....
Inače, kakav je vaš setup za Milestone? Jel imate uključen background i auto sync. Jel ga imate stalno na 3G ili ga po potrebi šaltate sa 2G na 3G?
Ja sam uspio u 5 dana nabit nekako preko gigu prometa i zbog toga mi je tele2 račun 300kn. Sad....ne znam kako mi je to uspjelo. Nisam gledao youtube ili tako nešto, moja pretpostavka je taj auto sync. Valjda je pojeo sve te megabajte kad je syncao mailove i kontakte....
Zadnji uredio duude88 : 03-05-2010 u 19:22
nemoguce..
jednostavno sa syncom maila i kontakata je to nemoguce bez obzira dal je stalno ukljuceno il ne , ja dnevno potrosim max 1mb na to i prognozu zajedno..
jedino ako primas 100 mailova dnevno sa velikim attachmentima , a za attachmente/slike u mailovima posebno skidas kad kliknes pa je opet nemoguce..
rss feed mi je uzimao po 2-3 mb dnevno pa sam ga maknuo i to je to
youtube uzima provjereno puno i to je jedini nacin da nabijes masu mb u kratkom roku. google maps isto uzima prilicno puno i ako si putovao malo vise s tim onda se i tu nesto nakupilo..
a ovo za data connection je sad vec postao velik problem, meni vec 3 dana ne radi net.. jucer sam ga uspio dobit na nekih 3-4 sata nakon sto sam se vozio po gradu i slucajno je ulovilo.mislio sam da se oporavio,al navecer opet vise nije radilo i danas ne radi,a promjenio sam dosta lokacija i u zg sam trenutno tako da nemoguce da sam stalno u podrucjima loseg signala.uostalom, 3 mjeseca je sve radilo kako treba. jedino sto eventualno povezujem s problemom (posto se odvijalo u prethodnih 10ak dana)je update 2.1, prelazak na data plan 50mb/mjesecno (prije sam imao normalno 1mb 1kn i sve je radilo kak treba) ili trenutni prelazak u roaming na nekoliko min.
ne mogu tocno reci o cemu se radi , ali vidim da se pokusava spojiti ,a nikako da uspije. stalno switcha između 3G H i E i nikako da ostane spojen..
p.s duude88, ajde plz postaj tocne postavke APN koje imas. znam da ce biti razlicito jer imas pretplatu ,ali svakako me zanima kako izgleda
Zadnji uredio Phil_HR : 03-05-2010 u 20:44
Name - TELE
APN - internet.tele2.hr
Proxy
Port
Username
Password
Server
MMSC
MMS proxy
MMS port
MCC - 219
MNC - 02
Authentification type
APN Type - default
prazno = not set
Mislim da me sync sjebao zato jer sam išao syncat sve kontakte sa moba na gmail, a nisam stavio odmah na wifi. Isto tako, skinuo sam određen broj aplikacija koristeći 3G. Nisam 1gb skinuo, al nekih 50-100MB jesam.
Ne znam od kuda tolko....stvarno ne znam. Bojim se uključivat auto sync, sad mi je stalno off. Isto tako 3G mrežu uključujem samo kad idem surfat, stalno je na 2G
kontakti su nekoliko kb tak da nista od toga..sync definitivno nije pogotovo ako ne koristis rss za vijesti (to uzme nesto vise ,ali miljama daleko od 1GB).
ako si aplikacije skidao preko 3G onda je moguce 50-100mb jer one imaju po 1-2mb, nekad i vise
+ako si surfao malo po stranicama sa slikama to je također dosta..ali 1GB u 5 dana mi iskreno djeluje nemoguce , tolko ne mogu ni sa kompom napravit ako ne koristim torrent ,a skoro cijeli dan sam na kompu, igram online etc..
edit. probao sam onakav settings samo sa wap.tele2 umjesto internet i nista od toga..E/3G treperi , pokusava napravit sync jer se vidi ona ikonica,al podaci jednostavno ne prolaze.. dal je nesto sa radiom riknulo ili je problem tele2 nije mi jasno,ali od trenutka kad mi se spojilo na roaming (valjda, neznam ni sam dal je,ali pretpostavljam da je ako sam bio blizu granice u podrucju loseg signala) poceli su problemi..
Zadnji uredio Phil_HR : 03-05-2010 u 21:54
Meni jako dobro zapravo radit 3G mreža. Dosta često mi se ono 3G pretvori u H, a onda na HDSPA leti....
Stvar je u tome što sam ja imao duplikata dosta, syncao mi je cca 850 kontakata sa gmailom. To sam bezveze stisnuo kad sam bio u gradu, trajao je sync valjda 10 minuta. Al opet gigu u 10 minuta preko mobilne mreže? No fucking way.
Sutra ili prekosutra ću dobit onaj mjesečni pregled pa ću točno vidjet na šta su mi otišle pare. Moja je pretpostavka da je internet promet budući da nisam ništa zvao ili poslo milijardu poruka. Znam samo da sam tamo oko 25og u mjesecu ima 170kn na računu, a na kraju mjeseca mi je obračunato 290kn. Onih 50kn za Knockout surf tarifu su uzeti ranije.
ma i meni je dobro radio 3G , dapace u Cakovcu mi je lovio H sto me prilicno iznenadilo..
ispada da su nekakvi pozivi bili u igri , jer ako imas ko surf onda je tek nemoguce nabit tolko para na internet..
to je i jedini razlog zasto koristim bonove.. bolja kontrola troskova jer na pretplatu se cuda događaju. mislio sam da su se sredili,al ocito i dalje postoje nejasnoce oko određenih troškova
zanimljivo...i lako moguće da je to bug u softu (bilo bi pametno da to postaš na supportforums.motorola.com)
-pretpostavljam da je kod ulaska u roaming pomiješao 2 mreže, pa ti zato neda da se spojiš
uglavnom, probaj maknuti onu opciju da ti se ne spaja na net dok si u romaingu pa javi rezultate...
a ako ti to ne uspije, nažalost => master clear...
fora je u tome da je opcija za konektiranje stalno iskljucena dok ulazim u roaming.. nasao sam na nekim forumima slicne probleme. ode tip na put (negdje nizozemska ili belgija je to bilo), vrati se nakon par dana doma i data connection ne radi.. nitko nije otkrio tocan uzrok i nitko nije postao rjesenje problema ili barem ja nisam nasao nista,a dosta sam trazio..cak niti hard reset nije sredio stvari kod vecine jer se ne zna dal je problem kod specificnih operatera ili je softverski
da sam siguran da ce biti dobro nakon hard reseta ne bih opce razmisljao, vec bih napravio,al moguce je da je stvarno problem do tele2 pa cu prvo otici tamo dok skupim vremena,a ako to ne pomogne onda na motorola support
edit. sad mi se jos događa to da ima problem sa manualnim trazenjem mreze, nekad javi error, nekad trazi, ali jako dugo
a ako se ne varam tele2 koristi repetitore od tmobilea (il vipa) - pa moguće da se spaja na njih i misli da je mob u roamingu...nagađam samo, al neznam što bi drugo moglo biti..
meni u manualnom traženju mreže nađe u roku par sekundi sve 3 mreže...tak da neznam, nadam se da nije neki hardverski kvar :/ - iako vjerojatno nije, ako si našao slična iskustva na netu...
da, nadam se da nije hardverski kvar... ajde da sam ga bacio u zid il nesto tako,al stvarno mi nijednom nije pao i pazim na njega tako da stvarno neznam cemu takvi problemi sad
meni kod manualnog trazenja nađe 3x tele 2 , koja je razlika među njima neam pojma
jel se moze napravit downgrade na 2.01 da vidim dal je mozda to problem ?
može...evo u ovoj temi sam dodao 2.0.1 firm
http://cafe.mobil.hr/threads/67272-M...096#post925096
ovaj flash ti nebi trebao obrisati appove i sve ostalo, al ako imaš koji od specifičnih 2.1 aplikacija mogao bi ti mob stalno force closeati (dakle makni ako si stavljao onu 2.1 galeriju, il novi media player)
mislio sam sluzbeni ,al i ovo ce biti ok.. provjerit cu prvo sa tele 2 dal je kakav problem, a ako nista od toga onda prvo flash na 2.01 pa master clear
thanks
ovo ti je službeni flash - direkt s moto servera
javi šta kažu ovi u teletu...
cim skupim vremena ,nadam se ovaj tjedan, cu otici jer ovo je stvarno frustrirajuce vec. mislio sam da ce se samo srediti , i sredilo se ,al samo na nekoliko sati (to mi je isto nepoznanica..kak je moglo radit 4-5 sati normalno?)
da li itko od vas ima problema sa prašinom ispod ekrana tj. stakla. da li je to slučaj samo kod mene i da li da to prijavim u servis?nije puno ,ali me iritira i nije mi jasno kako se našla tu,da li kroz otvor od zvučnika?
Skužio sam u čemu je tajna prevelikog računa. Uspio sam nekako poslat 506 sms poruka. Ne znam kome, ne znam kako, ali prema ispisu tolko sam poslo.....GPRS promet je mizeran, samo 50ak megabajta.
Bezveze sam uzimao tu pišljivu Surf tarifu. Al nema veze....sad su došli ovi novi pakati pa se vraćam na dobar-stari knockout.
haha 500 poruka, svaka čast
evo naišao sam na ovaj video, usporedbe asphalta 5 između milestonea i desirea (na poljskom je)
http://www.youtube.com/watch?v=ppa9r9ErWmc
negdje od 2. minute počinje, i dosta se jasno vidi da na desireu dosta brejka, dok je na motoroli sve dosta fluidno
samo postam da dokažem da bez obzira što desire ima skoro duplo brži procesor, to baš ništa ne znači...
al divx filmić je koma na oba![]()
Zadnji uredio pajo2 : 10-05-2010 u 22:52
Ma BlackBerry je bio kriv za to, nisam mogao prestat tipkat
Ok je ova Droidova tipkovnica, ali stvarno nema tog BlackBerrya....
Odličan usporedni video Milestonea i Desirea, jedino mi se čini da je u Asphaltu auto na Desireu vrlo često bio izvan ceste
Postoji li način da i mi kupujemo aplikacije sa marketa ili su i dalje samo ove države podržane?
Australia
Austria
Canada
France
Germany
Italy
Japan
Netherlands
New Zealand
Spain
Switzerland
United Kingdom
United States
postoji...
rootaš mob, instaliraš market enabler il nešto drugo i kupuješ appove
iako, nešto sam čitao da će uskoro google uvesti metodu plaćanja preko paypala, pa će onda valjda svi moći kupovati bez obzira gdje se nalaze
A onda ću radije pričekat. Imam PayPal tako da.....it's all good![]()
Bookmarks