Evo, moj je točno 48h izdržao. U tih 48h je bilo otprilike 4 h korištenja mobitela, otprilike 1h razgovora, 1h maila i browsanja i 2h video, igrice, fotić, itd...
Evo, moj je točno 48h izdržao. U tih 48h je bilo otprilike 4 h korištenja mobitela, otprilike 1h razgovora, 1h maila i browsanja i 2h video, igrice, fotić, itd...
Use the Fork, because there is no Spoon.
Ljubomorna sam na sve vas s dugotrajnim milestone baterijama
Mob odnesla u vip, poslali su ga na dijagnostiku koja će trajati 15 radnih dana (užas po meni jer taman sam se navikla na mob) HTC Touch HD evo me nazad... :/
punjenje do kraja bez prčkanja po njemu, pražnjenje normalnim korištenjem do crkavanja. tj, do notifikacije da je baterija prazna. i tako nekoliko ciklusa. preporuča se između 3 do 5 ciklusa. no recimo, ja sam uvijek išao na 3 ciklusa i već postigne maksimalni kapacitet.nadopunjavanja u ovom procesu ne smije biti. ali neka si ti njega odnesla na garanciju, to je najpametnije.
Malo sam padobranac, ali od kada to LI-Ion baterije trebaju bilo kakvo formiranje (eng. priming)? To je ostavština onih vražjih NiCd te NiMH baterija i njihovog memory effecta. Li-Ion baterija s druge strane raspolaže maksimalnim kapacitetom odmah od početka, a bolje ju je ukopčati na punjač prije nego se sasvim isprazni.
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
^^ To sam i sama mislila, da Li-Ion tehnologija nije tako osjetljiva pa sam radila oko 60% onog što je GoGs rekao
Lako kupim novu bateriju ak je u tome problem, ali postoji mala šansa da je uređaj kriv tako da je sigurnije bilo dati likovima u servisu na pregled
Samo neka mi ga vrate što prije, jer mi fali msn-anje u hodu, virtual keyboards suck![]()
istina djelomično, zato dajem ovaj citat:
"However, a full
discharge/charge will reset the digital circuit of a 'smart' battery
to improve the state-of-charge estimation."
I da, iako je to predviđeno za Nimh baterije da budu formirane, ali ako se baterija ide nadopunjavati, flashati ili bilo što bi moglo jako čupati bateriju odmah na početku upotrebe, baterija definitivno ode k vragu.
Da si slušala GoGs-a 100%, to ti se ne bi dogodilo. Znam iz iskustva, jer sam sjebao nebrojeno puta bateriju. na zadnjoj V8 mi je trajala svega 8 sati normalnog korištenja. To je normalno bilo? Ne nije. Što sam radio? Prvo ga napunio odmah do kraja, flashao 2 puta, prebacivao, pa nadopunio, pa bla bla... i što se desilo? Baš to što sam naveo. baterija ošla k vragu.
Ja uvijek 3 puta na početku punim/praznim mobitel kad je materija mrtva. Iako je riječ o Li-Ion bateriji koja ne pati od memory efekta (kao NiMH i NiCd) meni je dugogodišnja praksa pokazala da je to bitno. Uvijek uspoređujem svoje baterije i ljudi koji su me poslušali s ljudima koji su se odlučili odmah puniti bateriju, čim su kupili mobitel.
Jeste li čuli da Samsungovi mobiteli imaju bateriju koja traje 5-6 dana? I to uz pričanja od 2 sata dnevno, SMS-ovi, slušanje glazbe 1-2 sata... Organizator isto tako.
Pozdrav.
Imam isti problem sa Milestoneom. Kupljena u Vipu prije 6 dana, punjena i pražnjena kako treba izdrži Max MAx 1 dan.
Isključeni GPS, WLAN, sinhronizacija i skoro sve aplikacije ali baterija nevezano za količinu programa, pozadinskih procesa izdrži jedva jedan dan.
Koristiću je još malo ovako, ako se ne promijeni stanje ide u servis.
hayleen3, javi kak je proslo na servisu!
Ja sam isključio 3G i još neke stvari koje su zaista nepotrebne, i baterija je puno bolja.
3G off, WiFi on, instaliraj http://www.appbrain.com/app/biz.stachibana.TaskKiller, http://www.appbrain.com/app/com.rech...ncedtaskkiller i http://www.appbrain.com/app/com.tehnolab.app
normalno telefoniranje, smsanje, browsanje, muzika , to i tam malo igrica i baterija mi traje 3 dana
Da budem precizniji u opisu.
ISKLJUČENO: 3G, WLAN, bluetooth, GPS, sinhronizacija kompletna, svjetlina ekrana smanjena na 1/3. Od programa jedino instalirani Handcent SMS i Dialer One za pozive i poruke.
Dva puta napravljen kompletan reset telefona i format kartice. Savjeti da instaliram nekakav task killer nisu baš od koristi, NEMAM KAJ ISKLJUČITI !!!
Već je prošlo osam dana i situacija ista. Dvadesetak minuta telefoniranja i desetak poruka.
Meni je baterija trajala oko 1 dan, dok sam imao 3G, dosta telefonirao, slao SMS-ove, bio na Androidu Marketu sat vremena, surfao internetom oko 1 sat.
Kad sam maknuo 3G, bio na Androidu 5 min, 10 min na internetu, rezultat je sljedeći: evo nakon 1 dan od punjenja imam još 70% baterije. Pretpostavljam da će mi trajati i do tri dana. Ali, vidjet ćemo.
Jasno da smo prvih dana svi non-stop na tom mobitelu, ali nakon 10ak dana više se ne ide toliko niti na Market, pa se baterija ipak produži. OK, sad sam na EDGE-u, sporiji je net, ali me to ne muči ako sam na Operi.
Za sve koji imaju problema sa kratkim trajanjem baterije neka probaju http://www.appbrain.com/app/com.latedroid.juicedefender.
Nevezano uz temu (premda možda ima neke veze jer ćete provoditi manje vremena na Marketu a više na računalu birajući programe na web-u) oni koji nemaju instaliran AppBrain klijent na mobitelu neka ga isprobaju http://www.appbrain.com/app/com.apps...demonkeys.apps
Odnesi ga na servis... nema ti smisla čekati. Glupo je imat mob s toliko toga i konstantno opsesivno gasit sve.
Ne može nijedna aplikacija pomoć nenormalnoj kratkoj bateriji. Pogotovo ak nekome identičan mob traje 2 dana, a meni 7 sati.
Btw appbrain.com mi je među boljim app stranicama![]()
Evo da se i ja javim, posto vidim da ljudi imaju problema sa baterijom..
Milestone koristim vec nesto vise od 3 mjeseca i istina je da se baterija ponasa vrlo cudno, no postoje neke stvari za koje sam primjetio da pomazu.
Meni baterija drzi oko 2 puna dana sa umjerenim koristenjem, stalnim 3G, cesto i WiFi, kompletna sinkronizacija i push mail konstantno upaljeni isto kao i fring/gtalk (fring malo usporava OS,ali mi to ne smeta toliko, vazno mi je da skype sinkronizacija unutar njega zadovoljavajuce radi), update prognoze i sl. aplikacije.
Prva stvar koju sam primjetio da smeta je pomalo cudna. Nemojte drzati milestone na punjacu duze od onoliko koliko mu treba da se napuni,to je otprilike 1h 30min (znaci nikako ga ne ostavljati preko noci) i nemojte ga potpuno prazniti (ja ga ukopcam na punjac na nekih 10-15%). Meni stvarno nije jasno zasto je to tako, ali jednostavno ako tako radim baterija drzi kak spada ,cak i vise od ocekivanja.
Druga stvar su task killeri. Mobitel jednostavno bolje radi bez njih i oni su apsolutno nepotrebni. Sistem sam gasi stvari koje mu ne trebaju i to funkcionira odlicno. I ja sam u pocetku bio paranoican i instalirao razne cirkuse od task killera ,managera i sl. i cesto su se pojavljivale poruke force close app, baterija je manje drzala i opcenito je sustav bio sporiji i nestabilniji...
Također postoji dosta aplikacija koje su lose optimizirane i pretjerano zderu bateriju, pa malo promatrajte sto se događa kad instalirate nesto novo. U pocetku sam znao instalirati po 10ak aplikacija zaredom i onda vise nisam znao koja radi dobro,a koja ne pa su se cesto javljali problemi sa force close porukama i baterija se znala isprazniti iz cistog mira preko noci sa 70% na 0%.
GPS nekad zna biti upaljen,a da ni neznam da je, pa onda to isprazni bateriju brze nego inace tak da je dobro u settings prekontrolirati dal je ostao upaljen ako ste prethodno koristili kompase ,navigaciju i sl.
Vjerojatno postoji jos nekih sitnica koje nisam otkrio jer mi se zna dogoditi da baterija crkne,a da nemam blage veze koji je razlog (nakon 2.1 updatea je sve u redu ,ali ga imam tek nekoliko dana pa je potrebno jos testiranja)..
Svi koji ste novi korisnici imajte strpljenja jer se situacija s baterijom drasticno popravi nakon nekih 2-3 tjedna koristenja. Mobitel je odlican (vjerojatno najbolji na nasem trzistu) i nema smisla da baterija nekome pokvari kompletan dojam.
LP
Jako zanimljivo
Uciniti cu bas tako pa cemo vidjeti..
ovo mislim da nema veze, ja imam njegov dock, i svaku noć ga stavim u njega (a spojen je s punjačem) i nisam primjetio kraće trajanje baterije...
uostalom, imaš onu statusnu ledicu kod usb porta, pa vidiš da kad se mob napuni ona ne svijetli više (jer jednostavno mob ne dobija napajanje više)
Koliko košta dock?
Bookmarks